Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

00:01 - 27/05/19

 

Δεν αντέχουνε να χάσουν

Το είχαμε πει και πριν τις εκλογές. Και το ξέρετε όσοι μας διαβάζεται καιρό. Διαχρονικά οπαδοί της ΝΔ δεν είμαστε. Αλλά ειλικρινά τα στελέχη του Σύριζα δεν αντέχονται. Πέραν του κ. Τσακαλώτου, του οποίου το χιούμορ έχει κάτι περίεργο. Αλλά εμείς το γουστάρουμε. Δεν αντέχονται. Ακούγοντας τα πρωτοκλασάτα στελέχη του Σύριζα την Κυριακή το βράδυ. Φάνηκε ξεκάθαρα αυτό που πιστεύει πάρα πολύς κόσμος και εμείς. Ότι δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από το να μην μπορείς να παραδεχθείς την ήττα σου. Να μην ξέρεις να χάνεις. Και αυτά που έλεγαν οι του Σύριζα και χθες. Και πλέον μετά από ένα επίσημο εκλογικό αποτέλεσμα. Δεν υπάρχει !!!! Είναι τρέλα…. Το μόνο που δεν είπανε είναι ότι κέρδισαν.

 

ΥΓ: Όλα τα παραπάνω ισχύουνε ακόμη και αν στο τέλος ο Α. Τσίπρας προκηρύξει εκλογές, πάντα με βάση τα όσα έλεγαν τα στελέχη του Σύριζα στα τηλεοπτικά πάνελ.

 
 
 

Τα όσα έλεγε ο Τσίπρας μετά τις ευρωεκλογές του 2014

Και επειδή πολλά ελέχθησαν χθες. Σας θυμίζουμε τα όσα έλεγε ο Α. Τσίπρας το 2014, όταν είχε κερδίσει τις ευρωεκλογές με διαφορά 4%. Σε σχέση λοιπόν και με τα όσα λέει ο Σύριζα τώρα, τα σχόλια δικά σας…

Προσφυγή στις κάλπες το συντομότερο δυνατόν ζήτησε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας, εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου δήλωσε:

"Είχα την ευκαιρία να εκθέσω στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τις εκτιμήσεις μας για το αποτέλεσμα των χθεσινών εκλογών, που δημιουργούν νέο πολιτικό τοπίο. Έχουμε μία ιστορική ανατροπή και νέους συσχετισμούς δυνάμεων. Όχι μόνο, επειδή η διαφορά είναι 4%, αλλά και για το γεγονός, ότι τα κόμματα του κυβερνητικού σχηματισμού έχουν απώλεια 11 μονάδες. Αν χθες είχαμε εθνικές εκλογές, θα είχαν αθροιστικά και τον εκλογικό νόμο που ισχύει 94 βουλευτές, από 162 που έχουν σήμερα. Αυτό συνιστά μία μεγάλη δυσαρμονία ανάμεσα στη βούληση του λαϊκού σώματος και τους συσχετισμούς στη σημερινή Βουλή".

"Κι όταν καταγράφεται μία τόσο έντονη δυσαρμονία, είναι προφανές ότι κανείς δεν νομιμοποιείται κι ιδίως αυτή η Βουλή, να προχωρήσει σε κρίσιμες αποφάσεις που θα δεσμεύουν τον λαό και τη χώρα για χρόνια. Και σε κάθε περίπτωση, δεν νομιμοποιείται αυτή η Βουλή να εκλέξει τον επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Όταν υπάρχει τόσο έντονη δυσαρμονία, όπως ορίζει το Σύνταγμα, τότε η λύση είναι η προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία. Κατέθεσα την άποψή μας στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ότι πρέπει με συντεταγμένο και ομαλό τρόπο, να υπάρξει σε εθνικές εκλογές το συντομότερο δυνατόν, για να αποκατασταθεί η ομαλότητα στον τόπο".

"Στην πολιτική και στη ζωή, καλό είναι να ξέρεις και να κερδίζεις και να χάνεις. Ο πρωθυπουργός παρουσιάστηκε σαν να ήταν αυτός που κέρδισε. Σε κάθε περίπτωση, τον καλώ να μην διανοηθεί να εφαρμόσει τα σχέδια που είχε στα συρτάρια του για μετά τις εκλογές, να μην διανοηθεί να εφαρμόσει νέα σκληρά μέτρα λιτότητας, περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, να μην διανοηθεί να προχωρήσει σε απολύσεις, στην ιδιωτικοποίηση του νερού, να μην διανοηθεί να προχωρήσει σε εκποιήσεις της δημόσιας περιουσίας και ιδιαίτερα των παραλιών μας, που πρέπει να παραμείνουν στον δημόσιο πλούτο, ως φυσική ανεκτίμητη κληρονομιά".

"Τέλος, προειδοποιούμε τον πρωθυπουργό να μην διανοηθεί να προχωρήσει στον διορισμό του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος και του επόμενου επιτρόπου της χώρας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δίχως τη συμφωνία του μεγαλύτερου κόμματος στη χώρα, δίχως την ευρύτερη πολιτική συναίνεση, γιατί δεν νομιμοποιείται να παίρνει αποφάσεις που δεσμεύουν τη χώρα για τα επόμενα χρόνια με τα ποσοστά που κατέγραψε χθες", κατέληξε.

 
 
 

Δηλαδή αν ήταν στο 3-4%....

Έχουμε μια απορία. Τι θα είχε γίνει χθες, αν ο Σύριζα έχανε με 3 ή και 4% (καλά δε μιλάμε για μικρότερη διαφορά). Φανταστείτε τι θα είχε γίνει. Θα είχανε βγει στους δρόμους με κορναρίσματα!! Επαναλαμβάνουμε. Η τρέλα έχει όρια. Όπως και η οικονομία!!!

 
 
 

Φανταστείτε να μην υπήρχαν τα μέτρα…

Και να γράψουμε και κάτι άλλο. Προσωπικά πιστεύουμε πως τα τελευταία μέτρα έπαιξαν σημασία στις τελευταίες εκλογές. Δεν έπρεπε να ληφθούν, γιατί πέρα από κοροϊδία του ελληνικού λαού (δεν είναι αυτός σχεδιασμός σοβαρής χώρας, να λαμβάνει τέτοια μέτρα λίγες ημέρες πριν τις εκλογές). Δεν έγιναν σε συνεννόηση με τους ξένους αξιωματούχους και θέτουν σε κίνδυνο τα δημοσιονομικά της χώρας – ελληνική οικονομία.  Ωστόσο πολιτικά βοήθησαν την κυβέρνηση, κατά την άποψη μας να μειώσει κατά περίπου 2 με 3% τη διαφορά.  Ειλικρινά το πιστεύουμε. Και πιστεύουμε ότι τουλάχιστον κατά τόσο θα αυξηθεί η διαφορά κατά τις εθνικές εκλογές.

 
 
 

ΝΔ  

Και κλείνοντας θα δώσουμε και μια συμβουλή στη ΝΔ, αν και ξέρουμε πως αυτά ο κ. Μητσοτάκης τα προσέχει. Να μην υπάρξει σε καμία περίπτωση αλαζονεία. Και να κρατηθούν σε γενικές γραμμές χαμηλοί τόνοι.

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....