Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 
 

00:01 - 27/06/18

 

Εκλογές

Και φυσικά το θέμα της χθεσινής ημέρας ήταν η αποχώρησή από την Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων του Γιώργου Λαζαρίδη, βουλευτή στη Β' περιφέρεια Θεσσαλονίκης. Και κάπως έτσι, η κυβερνητική πλειοψηφία αριθμεί πλέον 152 έδρες, μετά και την διαγραφή του Δημήτρη Καμμένου κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας για την πρόταση μομφής που κατέθεσε πριν από 2 εβδομάδες η Νέα Δημοκρατία. Ειδικότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει 145 έδρες και οι ΑΝΕΛ πλέον 7.

 

Και όπως είναι λογικό, φούντωσαν και πάλι τα σενάρια για πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο. Προσωπικά έχουμε την ίδια άποψη εδώ και πάρα πολύ καιρό (αρκετά πάνω από ένα χρόνο). Ότι το φθινόπωρο του 2018 θα έχουμε εκλογές. Ωστόσο οφείλουμε να παραδεχθούμε κάτι. Αν μας ρωτούσατε πριν από αρκετούς μήνες, θα σας λέγαμε πως οι πιθανότητες να γίνουν εκλογές είναι 80-20%. Τώρα και παρά τα όσα έχουνε συμβεί και αν και η κυβέρνηση έχει μόλις 152 βουλευτές, πιστεύουμε πως οι πιθανότητες είναι 65 – 35%. Και το λέμε αυτό, γιατί βλέπουμε μια κυβέρνηση η οποία με κάθε τρόπο και κόστος θέλει να μείνει στην εξουσία. Να μείνει στην εξουσία, ασχέτως ακόμη και των μειώσεων που πρέπει να γίνουν στις συντάξεις στις αρχές του 2019. Εξακολουθούμε να πιστεύουμε πως το πιθανότερο είναι να έχουμε εκλογές το φθινόπωρο. Ωστόσο η κυβέρνηση θα κάνει ότι μπορεί για να το αποφύγει αυτό.

 
 
 

 

Σαφέστατα είναι ένας κίνδυνος …..Αλλά

 

Συνεχίστηκαν και χθες οι θετικές σε γενικές γραμμές εκθέσεις των οίκων αξιολόγησης (και πολύ χαιρόμαστε για αυτό). Εμείς όμως σήμερα θα μείνουμε στην τελευταία έκθεση της Κομισιόν. Σε αυτήν τονίζονταν πως τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα για εξαιρετικά μεγάλη χρονική περίοδο και οι αρκετά χαμηλοί ρυθμοί ανάπτυξης του ΑΕΠ στο 1% μακροπρόθεσμα είναι τα δύο μεγάλα αγκάθια στα σενάρια για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας. Όπως έγραφε στην ανάλυση της η Κομισιόν: «Υπάρχει αβεβαιότητα γύρω από την ικανότητα της ελληνικής κυβέρνησης να διατηρήσει υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα για αρκετές δεκαετίες».

 

Εμείς δε θα σταθούμε στα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα, αν και αυτά μετά το 2022 ομαλοποιούνται, έστω σε ένα μικρό βαθμό. Εμείς θα μείνουμε στο ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας. Σίγουρα η υψηλή φορολογία (συνδέεται με τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα) είναι ένα αγκάθι στην ανάπτυξη. Πέραν όμως αυτής, υπάρχουν πολλά πράγματα για οποία είμαστε υπεύθυνοι εμείς. Κακά τα ψέματα. Αν μια χώρα δε μπορεί να δημιουργήσει ένα ορθό παραγωγικό μοντέλο και προσπαθεί να επιτύχει ανάπτυξη με την κατανάλωση και τον κρατισμό. Ποτέ δε θα έχει, πραγματικούς, υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης. Και απλά θα βρίσκεται σε μια διαρκή κατάσταση «μεταξύ φθοράς – αφθαρσίας». Ας αφήσουμε λοιπόν την γκρίνια …… και ας κάτσουμε να δουλέψουμε ….. Και αν πραγματικά συνέβαινε κάτι τέτοιο, είμαστε σίγουροι πως και οι μεγάλοι μακροπρόθεσμοι στόχοι για το πλεόνασμα (οι οποίοι σίγουρα θα έπρεπε να είναι μικρότεροι κατά περίπου 0,5%) θα επιτυγχάνονταν και οι ρυθμοί θα ήταν μεγάλοι και τα πράγματα στη ζωή όλων μας θα πήγαιναν καλύτερα.   

 
 
 

 

Βαράμε τρέλα!

 

Έξαλλος βγήκε ο Σύριζα τις τελευταίες ημέρες και ζήτησε από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ να καταδικάσει τα επεισόδια που έκαναν στην περιοχή της Τούμπας συγκεκριμένοι οπαδοί της ομάδας, σε συγκέντρωση για το Μακεδονικό. Και φυσικά τόσο αυτά, όσο και όλα τα επεισόδια πρέπει να καταδικάζονται. Είναι αστείο και να το συζητάμε, σε χώρα κράτους μέλους της ευρωζώνης και το έτος 2018.

 

Δυστυχώς όμως σε αυτή τη χώρα βαράμε μεγάλη τρέλα. Εμείς απλώς να θυμίσουμε ότι μόλις πριν από μερικές εβδομάδες, ο ίδιος ο πρωθυπουργός αρνήθηκε (με χαρακτηριστικό τρόπο) μέσα στο ελληνικό κοινοβούλιο να καταδικάσει την επίθεση του Ρουβίκωνα στον κ. Μητσοτάκη!!! Και όλα αυτά την ίδια ώρα που ο αρμόδιος υπουργός προσέφερε (επίσης μέσα από την ελληνική βουλή) ευθέως κάλυψη σε αναρχικές ομάδες και ενέργειες βανδαλισμού.

 

Και τώρα ο Σύριζα (και μάλιστα με χαρακτηριστικό εκνευρισμό) ζητάει από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ να καταδικάσει τα επεισόδια, γιατί απλά δε συμφέρουν τη κυβέρνηση. Όπως είπαμε. Βαράμε μεγάλη τρέλα σε αυτή τη χώρα.

 
 
 

 

Οφείλει να το κάνει η ΝΔ

 

Να πούμε πάντως και και κάτι άλλο. Με αφορμή τα τελευταία επεισόδια που γίνονται, η ΝΔ οφείλει να βγάλει ανακοίνωση και να τα καταδικάσει, όπως και τις επιθέσεις στον ίδιο τον πρωθυπουργό (αν και στο πρόσφατο παρελθόν το έχει κάνει σε αντίστοιχες περιπτώσεις).

 

Γενικά η ΝΔ θα πρέπει να αποφύγει να μπει σε ένα «τρυπάκι» λαϊκισμού, αν και δυστυχώς αυτό είναι που τις περισσότερες φορές ζητάει ο ίδιος ο λαός.

 
 
 

Τα μυστήρια της Rothschild

Τα παρακάτω έγραψε ο «Βηματοδότης» …. Η πληροφορία ήρθε από θεσμικό παράγοντα. Οτι δηλαδή υπάρχει στην Αθήνα μια Γαλλίδα και εργάζεται για λογαριασμό της κυβέρνησης και όχι μόνον. Στην πραγματικότητα έχει αναλάβει το λεγόμενο... lobbying της κυβέρνησης και πολύ πιθανόν του ίδιου του Πρωθυπουργού. Τι ισχύει απ' όλα αυτά;

 

nnn 

 

Εψαξα, ρώτησα και έμαθα ότι η Γαλλίδα αυτή ονομάζεται Anne-Laure Kiechel (φωτογραφία), είναι τρίτη στην ιεραρχία της Rothschild και έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή της στον ΟΔΔΗΧ επί ηγεσίας του Στέλιου Παπαδόπουλου. Εμφανίστηκε μαζί με τη Χριστίνα Παπακωνσταντίνου και προσελήφθη με μισθό 90.000 ευρώ εφάπαξ και bonus 1,5 εκατ. έως 2,5 εκατ. ευρώ κάθε φορά που η χώρα θα έβγαινε στις αγορές. Μάλιστα, όπως μου είπε ο κ. Παπαδόπουλος, η Rothschild ήταν πολύ πιο φθηνή από τη Lazard (αμειβόταν με 25 εκατ. ευρώ), την οποία είχε προσλάβει ο Γιάνης Βαρουφάκης για να πετύχει μείωση του χρέους.

 

nnn

 

Μετά τον ΟΔΔΗΧ οι σχέσεις της Rothschild με την ελληνική κυβέρνηση της Αριστεράς δεν διεκόπησαν. Μάλιστα, όπως λέγεται (χωρίς ποτέ να διαψευσθεί), η εταιρεία αυτή ήταν που διοργάνωσε το ταξίδι του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Παρίσι (τότε που είχε συναντήσει και στελέχη της L'Oreal). Το άλλο που λέγεται για την Anne-Laure Kiechel είναι ότι αυτή ήταν που διοργάνωσε τη βράβευση του Πρωθυπουργού από το περιοδικό «Politique Internationale» και από τον Δικηγορικό Σύλλογο του Παρισιού.

 

nnn

 

Η συμμετοχή της Rothschild στη βράβευση δεν διαψεύστηκε ποτέ. Οπως και να 'χει το πράγμα, αυτή είναι δουλειά του οίκου της Rothschild: να φέρνει δηλαδή σε επαφή με όσους συνεργάζεται τους επικεφαλής των οικονομικών κολοσσών πρωτίστως της Γαλλίας και εν συνεχεία όλου του κόσμου. Αλλωστε στο επίσημο site του οίκου αυτοπεριγράφεται ως «ένα από τα μεγαλύτερα ανεξάρτητα γκρουπ οικονομικών συμβούλων στον κόσμο. Προσφέρουμε μοναδικές προοπτικές που κάνουν τη διαφορά στην επιχειρηματική δραστηριότητα και στον πλούτο των πελατών μας...».

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....