Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 
 

00:01 - 27/11/18

 

Νέα σενάρια ….. Απλά για να βρισκόμαστε σε συζήτηση

Και θα ξεκινήσουμε με τα τελευταία σενάρια που κυκλοφορούν, αναφορικά με ότι ο Σύριζα και ο Α. Τσίπρας θα αιφνιδιάσουν και θα προκηρύξουν εκλογές για τα τέλη Φεβρουαρίου, αρχές Μαρτίου. Σύμφωνα με τις συγκεκριμένες πληροφορίες, η κυβέρνηση έχει μπει στην τελική ευθεία της παροχολογίας και με εκκρεμότητες σε διάφορα ζητήματα (με πιο χαρακτηριστικό το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων) θα αιφνιδιάσει με εκλογές το πρώτο τρίμηνο του 2019. Προσωπικά και φυσικά δε μπορούμε να αποκλείσουμε τίποτα, με όλα τα σενάρια να είναι στο πρόγραμμα. Αυτό που σίγουρα ξέρουμε και το επαναλαμβάνουμε για πολλοστή φορά. Είναι πως δε γίνεται αυτή η χώρα να βρίσκεται σε μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο, με επιπτώσεις στην όποια προσπάθεια εξόδου από την κρίση. Μετά μην αναρωτιόμαστε γιατί αυτή η χώρα εξερχόμενη από την κρίση σέρνεται.  

 
 
 

Τα συγχαρητήρια μας

Και σε αυτό το σημείο να συγχαρούμε την κυβέρνηση και προσωπικά 2 συγκεκριμένα στελέχη του Σύριζα, για τον τρόπο λειτουργίας της Τράπεζας Αττικής. Είναι χαρακτηριστικό πως μέχρι και την παρέμβαση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, προκάλεσε το απίστευτης έκτασης επεισόδιο που συνέβη στα ανώτατα κλιμάκια της Attica Bank. Πρόκειται για το επεισόδιο μεταξύ του προέδρου της Τράπεζας, Π. Ρουμελιώτη και του διευθύνοντος συμβούλου, Θ. Πανταλάκη, οι οποίοι έφθασαν στο σημείο να πιαστούν στα χέρια.

Μάλιστα είναι αρκετά ενδιαφέρον, πως εκ των δύο στελεχών της κυβέρνησης που έχουνε αναλάβει δράση στην Αττικής (που δήθεν θα γίνονταν ο αναπτυξιακός πυλώνας της χώρας), το ένα στέλεχος της κυβέρνησης στηρίζει το ένα στέλεχος της Αττικής και το δεύτερο στέλεχος της κυβέρνησης το άλλο. Και εμείς απλώς θυμίζουμε πως από τις αρχές του χρόνου, η μετοχή της τράπεζας βρίσκεται στο εντυπωσιακό -76% !!! Γιατί άραγε να συμβαίνει αυτό στον αναπτυξιακό τραπεζικό πυλώνα της χώρας, στον οποίο τα στελέχη παίζουνε ξύλο;

 
 
 

Αυτό μας είπανε ….

Θα σχολιάσουμε και εμείς από τη στήλη μας τις τελευταίες ανακοινώσεις της Eurobank με την Grivalia. (αν και δεν συνηθίζουμε να αναφερόμαστε στο χρηματιστήριο). Ένα πολύ υψηλόβαθμο τραπεζικό στέλεχος μας έδωσε μια πολύ ενδιαφέρουσα προσέγγιση. Μας είπε πως κάποια τράπεζα ετοιμάζεται να ανακοινώσει κάποια πολύ σημαντικά πράγματα (αυτή η φράση σηκώνει μεγάλη συζήτηση) !!!! Και ότι η Eurobank θα ήθελε όταν θα ανακοινωθούν αυτά τα πράγματα να είναι ετοιμασμένη να αντιμετωπίσει (με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο) την καταιγίδα, έχοντας ανακοινώσει το δικό της σχέδιο!!!!  Χωρίς ντε και καλά να υιοθετούμε τα παραπάνω, απλώς τα αναφέρουμε ….

 
 
 

Χαρδούβέλης

Στα παραπολιτικά τώρα, ξαναφουντώνουν οι φήμες που θέλουν το πρώην υπουργό Οικονομικών (και καθηγητή μας πριν από χρόνια στο Χρηματοοικονομικό στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά), Γκίκα Χαρδούβελη να κατεβαίνει υποψήφιος με τη ΝΔ. Αυτή τη φορά, αφορμή στάθηκε η παρουσία του κου Χαρδούβελη σε εκδήλωση που πραγματοποίησε η ΔΗΜΤΟ Φιλοθέης – Ψυχικού. Βέβαια παραμένει άγνωστο αν τελικά συμμετάσχει στις εκλογές σε ποια ψηφοδέλτια θα είναι...  Στις εθνικές ή στις ευρωεκλογές... Προσωπικά πάντως και αν και έχουμε πολύ θετική άποψη για το πρόσωπο του κ. Χαρδούβελη ως επιστήμονα, κρατάμε μεγάλες επιφυλάξεις αν του πηγαίνει και τόσο πολύ η πολιτική.

 
 
 

Ελθήνα Αγγελοπούλου

Τώρα σύμφωνα με το ρεπορτάζ και τα όσα διαβάζουμε, αντιδράσεις εντός ΣΥΡΙΖΑ έχουνε προκαλέσει οι πληροφορίες για την υποψηφιότητα της 37χρονης δημοτικής συμβούλου της «Ανοιχτής Πόλης» Ελθήνας Αγγελοπούλου στο δήμο Αθηναίων. Το επιχείρημα όσων αντιδρούν είναι ότι «πρόκειται για στέλεχος μικρής πολιτικής εμβέλειας που δεν είναι ούτε καν μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος» και ότι «δεν μπορούμε να πηγαίνουμε στην μάχη της Περιφέρειας Αττικής με ένα πρωτοκλασάτο στέλεχος όπως η Ρένα Δούρου και στην Αθήνα μα μία άγνωστη». Αξίζει μάλιστα να αναφέρουνε πως σύμφωνα με πληροφορίες στο Μέγαρο Μαξίμου και το πρωθυπουργικό περιβάλλον επιμένουν στην υποψηφιότητα Αγγελοπούλου.

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....