Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

 

00:01 - 27/12/16

 


Γιατί να συμβούν όλα αυτά;

 

Aν και τα πράγματα δείχνουν να βρίσκουν και πάλι μια σειρά, εμείς με φόντο τις τελευταίες εξελίξεις θα θέσουμε το ίδιο ερώτημα. Γιατί να συμβούν όλα αυτά; Γιατί η ελληνική κυβέρνηση να μην πάρει την έγκριση των δανειστών για τα έκτακτα μέτρα; Γιατί να εμπλακεί σε καυγάδες με το Σόιμπλε και τους δανειστές; Και πάνω από όλα. Γιατί να δώσουμε και τροφή στους ξένους οίκους και τα ξένα έντυπα να μιλήσουνε για ακόμη μια νέα ελληνική κρίση, με αναφορές ακόμη και για GREXIT; Και προσοχή ! Μπορεί να ακούγεται κάτι απλό, αλλά δεν είναι έτσι. Η ελληνική οικονομία παραμένει εδώ και χρόνια στην εντατική και όποτε πάει κάτι να φανεί, κάνουμε ότι μπορούμε να χύσουμε το «γάλα από την καρδάρα».  

 
 
 

 

Απλά και μόνο για εσωτερική κατανάλωση;

 

Και συνεχίζοντας με τα τελευταία παρατράγουδα, εμείς θα γράψουμε και ένα ακόμη καρφί. Τις τελευταίες ημέρες που εξελίσσονταν ο πόλεμος με τους δανειστές και τον Β. Σόιμπλε, διαβάζαμε σχεδόν καθημερινά για νέα μέτρα, νέες περικοπές και μια σειρά άλλων παρεμβάσεων ….. Να μην ξεχνάμε επίσης ότι από τις αρχές του χρόνου έρχεται και μια σειρά νέων μέτρων (ύψους περίπου 5δις ευρώ), από αυξήσεις στα καύσιμα μέχρι χαράτσι στις τηλεπικοινωνίες. Και γινόμαστε τώρα εμείς καχύποπτοι. Μήπως η κυβέρνηση έστησε όλο αυτό το «πανηγύρι» της σύγκρουσης με τους δανειστές για να δικαιολογήσει όλα αυτά τα μέτρα; Εμείς πιστεύουμε πώς όχι. Απλώς η κυβέρνηση έκανε ένα ακόμη μεγάλο λάθος, όπως αυτά που κάνει από την αρχή (με αποκορύφωμα το καταστροφικό πρώτο εξάμηνο του 2015).

 

Αν όμως όλα αυτά τα τελευταία έγιναν για το λόγο που αναφέραμε παραπάνω, πρόκειται για μια μεγάλη ανοησία από την πλευρά της κυβέρνησης. Γιατί όπως γράφουμε και παρακάτω, αυτό που έχει σημασία εδώ που βρισκόμαστε είναι επιτέλους να βελτιωθεί η κατάσταση στην ελληνική οικονομία.

 
 
 

 

Εμείς αυτός ξέρουμε !

 

Και όσον αφορά τη σύγκρουση με τον Β. Σόιμπλε, εμείς γνωρίζουμε και κάτι άλλο. Ότι οι μαγκιές έχουν νόημα, όταν προσφέρουν κάτι. Μαγκιές οι οποίες οδηγούνε σε αντίθετα αποτελέσματα, είναι η υπέρτατη βλακεία. Γιατί η Γερμανική οικονομία και ο γερμανικός λαός, κατά μέσο όρο, τα τελευταία χρόνια τα πηγαίνουν μια χαρά. Στην Ελλάδα η ανεργία είναι 23%, πλήθος εργαζομένων ζει με ελάχιστα χρήματα (όσοι από αυτούς πληρώνονται) και πλήθος επιχειρήσεων κλείνουν και άλλες βρίσκονται στα όρια του να βάλουν λουκέτο.  Με την κατάσταση στην ελληνική οικονομία να είναι αυτή που είναι, συγκρούσεις με τον Β. Σόιμπλε για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης είναι τουλάχιστον ηλιθιότητα. Θυμίζουν τις γνωστές άσκοπές ελληνικές μαγκιές που συναντάμε καθημερινά στη χώρα, με αποτέλεσμα η χώρα να βρίσκεται στην κατάσταση την οποία βρίσκεται.

 
 
 

 

Άλλη μια ιστορική δήλωση

 

Μπορεί να έχουν περάσει ημέρες, αλλά θα αναφερθούμε σε μια δήλωση την οποία έκανε με αφορμή τις εξελίξεις στη χώρα μας, ο σκληρός γερμανός ΥΠΟΙΚ. Ο Β. Σόιμπλε δήλωσε ότι «αν δεν τηρούνται οι κανόνες, η ευρωζώνη θα διαλυθεί». Και μπορεί οι περισσότεροι να πιστεύουν ότι αυτή ήταν μια ακόμη απειλή του Σόιμπλε, αλλά πιστεύουμε ότι το καμπανάκι του γερμανού ΥΠΟΙΚ, δεν ήταν μόνο για τη χώρα μας. Ήταν συνολικά για την κατάσταση στην ευρωζώνη.

 

Και μην παραβλέπει κανείς ότι τουλάχιστον 4 φορές τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, από το Σεπτέμβριο του 2015, ο Σόιμπλε έχει μιλήσει για τον κίνδυνο διάλυσης της ευρωζώνης. Και θεωρούμε αυτήν την αναφορά του Σόιμπλε κάτι παραπάνω από σημαντική, ειδικά αν λάβει κανείς υπόψη ότι σχεδόν πάντα ο Σόιμπλε προτού πει κάτι, το έχει σκεφτεί και το έχει αναλύσει πάρα πολλές φορές.  

 
 
 

Ποιος γράφει την επιστολή Τσακαλώτου

Τα παρακάτω έγραψε ο «Βηματοδότης» …. Σας έχω νέα από την περίφημη συνεδρίαση του Eurogroup όπου συζητήθηκε το θέμα της άρσης της αναστολής των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος. Οπως γνωρίζετε είχε επιβληθεί μετά το δώρο Τσίπρα προς στους συνταξιούχους. Μαθαίνω λοιπόν από τους πράκτορές μου ότι το κλίμα της αντιπαράθεσης ήταν τέτοιο που δεν διευκολύνει καθόλου την ελληνική διεκδίκηση. Για να καταλάβετε τι εννοώ σας πληροφορώ ότι περίπου δέκα εκπρόσωποι κρατών-μελών της ευρωζώνης ήταν άκρως επιθετικοί προς την ελληνική κυβέρνηση, ταυτιζόμενοι ουσιαστικά με τη γραμμή Σόιμπλε.

nnn

Υπήρχαν και άλλοι επτά ή οκτώ που δεν άνοιξαν καθόλου το στόμα τους. Δεν πρόσφεραν δηλαδή καμία βοήθεια στην ελληνική πλευρά. Ακόμα και ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Τόμας Βίζερ που για καιρό αντιμετωπίζει με μεγάλη ευελιξία τις ελληνικές υποθέσεις αναγκάστηκε να είναι επικριτικός προς την Ελλάδα. Και αυτό γιατί τα κείμενα των τελευταίων συμφωνιών της Ελλάδας με τους εταίρους ομιλούν σαφώς για συναίνεση πριν από την ανακοίνωση και την εξαγγελία των όποιων παροχών.

nnn

Κάπως έτσι, σε αυτό το κλίμα αντιπαράθεσης επιβλήθηκε και η επιστολή Τσακαλώτου η οποία, σας αποκαλύπτω, λέγεται ότι την έγραψε ο κ. Βίζερ.

nnn

Το ζήτημα είναι ότι σε αυτό κλίμα έντασης και αντιπαράθεσης δεν πρόκειται να υπάρξει ταχεία ολοκλήρωση της αξιολόγησης και δεν πρόκειται αυτή να αποσυνδεθεί από τα μέτρα για το χρέος. Το πιθανότερο είναι ότι η ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης θα παραταθεί και ίσως πάει προς την άνοιξη παρά τις προσδοκίες της κυβέρνησης για ολοκλήρωση στις 26 Ιανουαρίου.

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....