Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 
 

00:01 - 27/12/17

 

 

Έχει απόλυτο δίκαιο….

 

Αν και είναι σίγουρο ότι θα βρεθούν άνθρωποι να τον κατηγορήσουν για τη θητεία του στην ΤτΕ (τα καλά χρόνια της ελληνικής οικονομίας και της δημοσιονομικής ασυδοσίας), θα λέγαμε ότι πολύ ενδιαφέροντα πράγματα, για ακόμη μια φορά, είπε ο πρώην διοικητής της ΤτΕ κ. Προβόπουλος.

 

Σύμφωνα λοιπόν με τα όσα είπε ο κ. Προβόπουλος, με αφορμή τη δημοσίευση του βιβλίου του κ. Γιάννη Παπαθανασίου ("8 μήνες"), η στάση του πολιτικού κόσμου και της κοινωνίας μαρτυρεί άρνηση αποδοχής και κατανόησης της πραγματικότητας, αλλά και άγνοια των κινδύνων. Σε όλο αυτό το διάστημα δεν έγινε στη Βουλή μια συζήτηση για το υπ' αριθμόν ένα οικονομικό πρόβλημα της χώρας, σε μια νηφάλια προσπάθεια διερεύνησης των βαθύτερων αιτιών αλλά και αναζήτησης των πρόσφορων λύσεων. Σε όλη τη διάρκεια της κρίσης η εκάστοτε αντιπολίτευση καλλιέργησε συστηματικά την ψευδαίσθηση ότι μπορούμε να ξαναγυρίσουμε στην προ κρίσης εποχή.

 

Επίσης, ο κ. Προβόπουλος είπε:

 

καμία μνημονιακή κυβέρνηση δεν ετοίμασε το δικό της πρόγραμμα δράσης και εξόδου από την κρίση. Γι' αυτό έχω υποστηρίξει ότι η χώρα στερείτο, και στερείται ακόμη, business plan.

 

Και στα πλαίσια και των όσων γράφουμε εδώ και πάρα πολύ καιρό, θα λέγαμε ότι τα παραπάνω περιγράφουν απόλυτα μερικές από τις πηγές του κακού αυτά τα χρόνια των μνημονίων. Και κάπως έτσι η χώρα βρίσκεται σε μια διαρκή φαγωμάρα, μια φαγωμάρα που σε αντίθεση με τις υπόλοιπες μνημονιακές χώρες, είχε ως αποτέλεσμα η Ελλάδα να βρίσκεται σε μια διαρκή μιζέρια και κρίση, η οποία διαρκεί εδώ και σχεδόν 10 χρόνια.   

 
 
 

 

Τον εχθρό τον βρήκαμε

 

Και με αφορμή τα παραπάνω θα λέγαμε ότι πραγματικά καμία κυβέρνηση και ιδιαιτέρως αυτή του Σύριζα δε νοιάζονται γα την σημασία που έχει για τη χώρα να μεταρρυθμιστεί. Να μεταρρυθμιστεί πραγματικά, χωρίς να κοροϊδεύουμε τους εαυτούς μας. 

 

Το συμβαίνει μέχρι τώρα. Οι κυβερνήσεις και επαναλαμβάνουμε ειδικά η κυβέρνηση Σύριζα, αναγκάζονται να κάνουνε αυτά που τους λένε οι ξένοι και μέχρι εκεί. Δεν πιστεύουν το πρόγραμμα και για αυτό η χώρα βρίσκεται σε μια διαρκή μιζέρια και επί της ουσίας σερνόμαστε για να βγούμε από την κρίση.

 

Και κάπως έτσι τον εχθρό τον βρήκανε τώρα στην κυβέρνηση Σύριζα. Αυτός είναι ο κ. Στουρνάρας. Η κυβέρνηση θέλει με κάθε τρόπο να «πουλήσει» το καλοκαίρι το τέλος των μνημονίων, αν και επί της ουσίας το καλοκαίρι μιλάμε για το τέλος του τρέχοντος προγράμματος και τίποτα περισσότερο. Και στην προσπάθεια της η κυβέρνηση να πουλήσει το τέλος των μνημονίων, δε θέλει με τίποτα να υπάρχει μια προληπτική γραμμή πίστωσης, κάτι εξαιρετικά επικίνδυνο κατά την άποψη μας.

 

Και παρά το μαξιλάρι το οποίο θεωρητικά προβλέπεται να υπάρχει, χωρίς να υπάρχει ένας μόνιμος μηχανισμός στήριξης, η χώρα κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή και δημοσιονομικά να ξεφύγει και πάνω από όλα να πληρώνει ένα ακριβότερο κόστος δανεισμού, με τις αγορές ανά πάσα στιγμή να μπορούν να τραβήξουν την πρίζα από τη χώρα.

 

Αλλά φυσικά κανείς και ποτέ σε αυτή τη χώρα δεν ενδιαφέρεται για την ουσία. Το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι το επικοινωνιακό. Και για αυτό η κυβέρνηση Σύριζα πλέον ξορκίζει ότι έχει να κάνει με μια προληπτική γραμμή πίστωσης ……

 
 
 

 

Τα στελέχη του ΥΠΟΙΚ και ουσιαστικά ο κ. Τσακαλώτος είχαμε πει κάτι πολύ διαφορετικό;

 

Βέβαια σε αυτό το σημείο θα πρέπει να θυμίσουμε και κάτι άλλο. Η κυβέρνηση βγάζει αφρούς με την αναφορά του κ. Στουρνάρα για προληπτική γραμμή πίστωσης. Άλλα θυμίζουμε ότι στις αρχές Σεπτεμβρίου  υψηλόβαθμο στέλεχος του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, αλλά ουσιαστικά και ο ίδιος ο υπουργός οικονομικών σε off the record συζητήσεις με δημοσιογράφους, είχανε πει ανοιχτά ότι «ανάμεσα στην “καθαρή έξοδο” και στις προληπτικές γραμμές στήριξης υπάρχει ένα πολύ μεγάλο φάσμα επιλογών», λέγοντας ότι η καθαρή έξοδος έτσι όπως την έχει περιγράψει ο πρωθυπουργός πολύ δύσκολα θα συμβεί (λόγω των υποχρεώσεων της χώρας). Μάλιστα αυτές οι αναφορές του ΥΠΟΙΚ είχανε γίνει μόλις μερικές ημέρες μετά τις δηλώσεις του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, όταν και είχε μιλήσει για καθαρή έξοδο, κάτι το οποίο είχε προκαλέσει και μια ενδοκυβερνητική κόντρα.  

 
 

 

Έρχεται νέο πόθεν έσχες

Με φόντο και την τελευταία ένταση που έχει ξεσπάσει με τους δικαστές και όχι μόνο, οι πληροφορίες αναφέρουν πως νοµοθετική ρύθµιση φέρνει µε τον νέο χρόνο η κυβέρνηση αναφορικά µε το «πόθεν έσχες», ο κορµός της οποίας είναι έτοιµος, σύµφωνα µε πληροφορίες, ωστόσο µένει να µπουν οι τελευταίες «πινελιές» αφού µελετηθεί προσεκτικά η απόφαση του Συµβουλίου της Επικρατείας. Όπως είχανε γράψει τα "Παραπολιτικά" ...... «Ολοι οι σκόπελοι θα ξεπερνιούνται», λέει πηγή του υπουργείου ∆ικαιοσύνης, προαναγγέλλοντας ότι η κόντρα µε τους δικαστές θα συνεχιστεί.

 
 
 

 

Ο CEO της Deutsche Bank στο Μαξίμου

Τα παρακάτω έγραψε ο «Βηματοδότης» …. Και μια και ο λόγος για τραπεζίτες, παρ' ολίγον να περάσει απαρατήρητος ο ερχομός στην Ελλάδα του CEO της Deutsche Bank Τζον Κράιν. Είχε συνάντηση, ειπώθηκε, και με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Σίγουρα όμως είχε συνάντηση με τον Κ. Μητσοτάκη, η οποία εάν και δεν ανακοινώθηκε, διήρκεσε αρκετή ώρα. Τι ειπώθηκε δεν έγινε γνωστό. Συνεργάτες ωστόσο του προέδρου της ΝΔ επέμεναν ότι ο κ. Κράιν ζητούσε πληροφορίες από τον κ. Μητσοτάκη για το χρηματοπιστωτικό πρόγραμμα του κόμματός του σε περίπτωση που γίνει κυβέρνηση, ενώ έγινε λόγος και για το θέμα των επενδύσεων και πώς μπορεί να γίνουν πιο εύκολες (απαλλαγμένες από γραφειοκρατικές αγκυλώσεις) όποτε και όταν η ΝΔ κυβερνήσει. Σίγουρο επίσης είναι ότι ο ισχυρός άνδρας της Deutsche Bank είχε γεύμα με έλληνες τραπεζίτες, αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πρωθυπουργό.

***

Οσο κι αν φαίνεται περίεργο, η ελληνική κυβέρνηση μαθαίνω ότι παλεύει να δημιουργήσει τις καλύτερες συνθήκες για τα ελληνικά συμφέροντα στη νέα γερμανική κυβέρνηση. Για το οικονομικό επιτελείο (διάβαζε Τσακαλώτος - Χουλιαράκης) ευχής έργο θα ήταν ο επικεφαλής του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών να είναι στέλεχος των Σοσιαλδημοκρατών (SPD). Ωστόσο αυτό φαίνεται δύσκολο, λόγω των διαφωνιών που επικρατούν στο εσωτερικό του SPD. Οι «δικοί» μας πάντως τώρα προσπαθούν να πείσουν τον κ. Σουλτς και την παρέα του να απαιτήσουν τουλάχιστον ο γερμανός εκπρόσωπος στο Euroworking Group να προέρχεται από το SPD. Καταλαβαίνετε τον λόγο...

***

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....