Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 
 

00:01 - 28/02/18

 

Νομίζουμε πως το είπαν ξεκάθαρα οι τούρκοι

Θα ξεκινήσουμε με το κρίσιμο ζήτημα των σχέσεων της Ελλάδας και της Κύπρου με την Τουρκία και θα λέγαμε πως χθες η τουρκική πλευρά είπε τη μεγάλη αλήθεια για όλα όσα συμβαίνουν. Ότι αν η Τουρκία δε μπει στην μοιρασιά των ενεργειακών, τότε η ένταση θα συνεχιστεί και το πιθανότερο είναι ότι θα ενταθεί με σειρά θερμών επεισοδίων. Χαρακτηριστικά λοιπόν ήταν τα όσα είπε ο Ακιντζί: Η ένταση θα συνεχιστεί όσο δεν μοιραζόμαστε τον φυσικό μας πλούτο. «Εάν δεν γίνει αποδεκτό το δικαίωμα και των δύο κοινοτήτων στον φυσικό πλούτο της Κύπρου θα υπάρξει ένταση» προειδοποίησε τη Δευτέρα την κυπριακή κυβέρνηση ο Μουσταφά Ακιντζί.

Και κακά τα ψέματα σε αυτές τις δηλώσεις κρύβεται σχεδόν όλη η αλήθεια για την τελευταία κρίση μεταξύ Ελλάδας – Τουρκίας – Κύπρου, με την τουρκική πλευρά να αρνείται πεισματικά να αποδειχθεί την ύπαρξη τέτοιων κοιτασμάτων στην πλευρά της Ελλάδας και της Κύπρου. 

 
 
 


 

Ρωσία - Τουρκία

Και με αφορμή τα παραπάνω θα αναφερθούμε για ακόμη μια φορά και στον ρόλο της Ρωσίας, η οποία και αυτή έχει μείνει έξω από τις ενεργειακές Business στην Κύπρο, παρά την τεράστια παρουσία της ρωσικής κοινότητας στη Μεγαλόνησο. Κυρίως όμως η Ρωσία βλέπει με τρόμο την προσπάθεια σημαντικών, παγκόσμιων κέντρων αποφάσεων, μέσω της δημιουργίας αγωγών να βάλουν ενεργειακά στο περιθώριο την Ρωσία τις επόμενες δεκαετίες.

Και όλα αυτά περιπλέκουν ακόμη περισσότερο την κατάσταση στο τρίγωνο  Κύπρος – Τουρκία – Ελλάδα, εν αναμονή και της άφιξης της ExxonMobil στο οικόπεδο 10 (έχουμε μεγάλη απορία να δούμε πως θα συμπεριφερθεί η Ρωσία σε αυτήν την περίπτωση). 

 
 
 

 

Déjà vu

Στα των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές τώρα και αν και είναι αλήθεια το ότι η τελευταία διαπραγμάτευση μας είχε ξαφνιάσει θετικά, το γεγονός ότι σε αυτήν υπάρχουν 88 προαπαιτούμενα που πρέπει να κλείσουν σε λιγότερο από 100 ημέρες δημιουργεί μια ανησυχία. Μας δημιουργεί μια ανησυχία μήπως έχουμε ένα από τα γνωστά Déjà vu που έχει ζήσει η χώρα όλα αυτά τα χρόνια.

Το πιθανότερο είναι ότι όλα θα κυλίσουν ομαλά και στη χειρότερη θα υπάρξουν κάποιες μικρές καθυστερήσεις. Ωστόσο σε αυτή τη χώρα ποτέ κανείς δε μπορεί να είναι σίγουρος, αφού έχουμε αποδείξει ότι από το πουθενά είμαστε ικανοί να δημιουργήσουμε μια νέα κρίση στις σχέσεις της Αθήνας με τους δανειστές. 

 
 
 

 

Έχουν ενοχληθεί πάρα πολύ

Πάντως και σε σχέση με τα παραπάνω να αναφέρουμε και κάτι άλλο. Ότι σε αρκετά από τα κέντρα αποφάσεων της Ευρώπης, αλλά και όχι μόνο (ESM, EKT, ΔΝΤ) έχει αρχίσει να υπάρχει μια εμφανής ενόχληση για τη στάση της Αθήνας και για το ότι η ελληνική πλευρά ενόψει του τέλους του προγράμματος έχει αρχίσει να ανεβάζει τους τόνους και να υπόσχεται πράγματα (όπως η αύξηση του κατώτατου μισθού).

Γενικά αυτή η ρητορική που έχει αρχίσει να αναπτύσσει η ελληνική κυβέρνηση για την καθαρή έξοδο από το πρόγραμμα, φοβίζει για ακόμη μια φορά τους ξένους, στην συνείδηση των οποίων η Ελλάδα είναι πάντα μια αναξιόπιστη χώρα.

Και για το καλό της χώρας, καλό θα είναι η κυβέρνηση να το προσέξει αυτό και να κατεβάσει τους τόνους, ειδικά ενόψει μια πολύ κρίσιμης περιόδου, που περιλαμβάνει το τέλος του τρέχοντος προγράμματος και τις συζητήσεις για το χρέος.  

 
 
 

Διορισμοί ή ρουσφέτια;

Τα παρακάτω έγραψε ο «Βηματοδότης» …. Ξαφνικά, εκεί που οι πάντες στο υπουργείο Εξωτερικών είχαν στραμμένη την προσοχή τους στο προσύμφωνο της χώρας μας με την πΓΔΜ και στις προκλήσεις των Τούρκων στην Κύπρο και στο Αιγαίο, έκαναν την εμφάνισή τους κάποιοι καθυστερημένοι... διορισμοί. Πρόκειται για την πρόσληψη τεσσάρων έμμισθων νομικών συμβούλων στο υπουργείο Εξωτερικών. Τριών γυναικών και ενός ανδρός, που προσλαμβάνονται με την υπ' αριθμόν 8743 απόφαση του Νίκου Κοτζιά. Τώρα θα πείτε τι είδους διορισμοί είναι αυτοί. Τη στιγμή που το ΥΠΕΞ διαθέτει νομικούς στο Επιστημονικό Συμβούλιο για θέματα εξωτερικής πολιτικής, διαθέτει κοτζάμ Νομική Υπηρεσία με μεγάλη εμπειρία σε διεθνή και διμερή θέματα, προσλαμβάνει και άλλους τέσσερις νομικούς μάλλον για... νομοθετική πρωτοβουλία, που δεν θεωρούνται απαραίτητοι στον υπουργό; «Διορισμοί είναι αυτοί ή ρουσφέτια;» διερωτώνται πολλοί στο υπουργείο Εξωτερικών.

Κι άλλες προσλήψεις

Σε καταγγελία σχετικά με τις 424 προσλήψεις που έγιναν μέσα σε έναν χρόνο στην Ελληνική Εταιρεία Συντήρησης Τροχαίου Υλικού (ΕΕΣΤΥ) προέβη ο βουλευτής της Νέας ΔημοκρατίαςΚωστής Χατζηδάκης. Οπως υποστηρίζει ο ίδιος στην καταγγελία του, η ΕΕΣΤΥ από τον Δεκέμβριο του 2016 μέχρι τον Ιανουάριο του 2018 έκανε 424 νέες προσλήψεις μέσω αποφάσεων για ανάθεση έργου.

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....