Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 
 

00:01 - 28/06/18

 

 

Τα νέα σενάρια

Θα ξεκινήσουμε με τα νέα σενάρια που κυκλοφορούν, μέσα στη γενική αυτή τρέλα των συζητήσεων για το πότε θα έχουμε εκλογές (την άποψη μας σας τη γράψαμε χθες). Σύμφωνα λοιπόν με αυτά τα σενάρια (θεωρίες συνομωσίας θα τις χαρακτηρίζαμε), ο Σύριζα και οι ΑΝ.ΕΛ έχουνε προσυμφωνήσει στα πλαίσια της συζήτησης για το διαχωρισμό εκκλησίας – κράτους (την όποια έθεσε ως επόμενο στόχο η κυβέρνηση),  να υπάρξει ρήξη και να πάμε σε πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο. Με απλά λόγια, η συμφωνία είναι πως ο Σύριζα θα επιχειρήσει να περάσει το ζήτημα, οι ΑΝ.ΕΛ προσπαθώντας να σώσουν (συσπειρώσουν) τους όποιους οπαδούς τους θα αντιδράσουν έντονα. Θα υπάρξει ρήξη και θα πάμε σε εκλογές.  

Και φυσικά όπως γράψαμε παραπάνω, αυτό το σενάριο εντάσσεται στις γενικές θεωρίες συνομωσίας που κατά καιρούς κυκλοφορούν. Προσωπικά θα επαναλάβουμε πως υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να έχουμε εκλογές το φθινόπωρο. Ωστόσο όλα δείχνουν πως Σύριζα και ΑΝ.ΕΛ θα κάνουνε ότι μπορούνε να τις καθυστερήσουν, θέλοντας με κάθε τρόπο να μείνουν στην εξουσία.

 
 
 

Στην «αντεπίθεση» ο Σύριζα

Και συνεχίζοντας με τις πολιτικές εξελίξεις, ενδιαφέρον παρουσιάζουνε και τα όσα διαρρέουν κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου ότι ο Σύριζα όχι μόνο δεν κινδυνεύει να πέσει, αλλά και ότι σύντομα θα αυξήσει τους βουλευτές τους, στους 154. Και οι ίδιοι κύκλοι, διαρρέουν πως θα προσχωρήσουνε στο Συριζα (η αλήθεια είναι πως δεν αποκλείεται) ο κ. Χάρης Θεοχάρης αλλά και φυσικά ο κ. Σπύρος Δανέλλης, ο οποίος μάλιστα έκανε χθες και τις γνωστές δηλώσεις. Εμείς θα επαναλάβουμε πως όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά. Αυτός όμως που παρατηρούμε είναι πως η κυβέρνηση δείχνει να θέλει με κάθε τρόπο να μείνει στην εξουσία.

 
 
 

No comment

Στα της οικονομίας τώρα, νομίζουμε πως ο τίτλος του σχολίου “No Comment” περιγράφει με ακρίβεια τα παρακάτω. Και κακά τα ψέματα, πρέπει όλοι να καταλάβουνε πως σε κάποια στιγμή μέσα στο 2019 ή το αργότερα το 2020, θα πρέπει επιτέλους να υπάρξει μια μείωση των φόρων.

Έχουμε λοιπόν και λέμε: “Ενώ το 1999 οι Έλληνες δούλευαν για το κράτος από την Πρωτοχρονιά μέχρι τις 19 του Μάη και μετά για πάρτη τους, το 2009 (έναρξη της κρίσης) δούλευαν για το κράτος μέχρι τις 28 του Μάη, το 2012 (αρχική κορύφωση της κρίσης) μέχρι τις 23 του Ιούνη, το 2013 και 2014 μέχρι τις 22 του ίδιου μήνα (μετά από προσπάθειες της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου), ενώ στα χρόνια των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ προσέξτε: το 2015, μέχρι τις 26 του Ιούνη, το 2016 μέχρι τις 5 του Ιούλη, το 2017 μέχρι τις 6 του Ιούλη και τέλος, τη φετινή χρονιά, θα δουλέψουμε μέχρι τις 18 του Ιούλη. Αυτό στην πράξη σημαίνει ότι για σχεδόν 7 μήνες δουλεύουμε για το κράτος (άμεσοι φόροι, έμμεσοι φόροι, εισφορές) και πρέπει να ζούμε με τα χρήματα 5 μηνών και κάτι. Αυτό σημαίνει ότι στην εποχή  των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ οι φόροι έχουν αυξηθεί τρομερά και η Μέρα Φορολογικής Ελευθερίας μετατίθεται όλο και πιο πέρα μέσα στη χρονιά. (Πηγή: Στοιχεία από ΕΛΣΤΑΤ / ΚΕΦΙΜ, «Καθημερινή», 26.06.2018).

 
 
 

Αρχίσαμε νέες γελοιότητες !!! 

Ξέρετε τώρα έχουν αρχίσει και κάποιες άλλες γελοιότητες από την κυβέρνηση. Με τον Α. Τσίπρα λοιπόν να έχει ανακοινώσει πως ο επόμενος στόχος του είναι ο διαχωρισμός κράτους – εξουσίας, το Μέγαρο Μαξίμου έχει αρχίσει ένα άλλο επικοινωνιακό παιχνίδι. Τις διαρροές ότι ο πρωθυπουργός σκοπεύει να κάνει πρόταση γάμου στην επί δεκαετίες σύντροφο του κα Περιστέρα. Και να δείτε πως είμαστε τόσο λαϊκιστές (για να μην πούμε τίποτα χειρότερο) σε αυτή τη χώρα, που λίγο πριν τις εκλογές ή στο κρίσιμο χρονικό σημείο των συζητήσεων για το διαχωρισμό κράτους – εκκλησίας, θα έχουμε νέα, απίστευτα «επικοινωνιακά καραγκιοζιλίκια», με προτάσεις γάμου από τον Τσίπρα στη σύντροφο του κτλ…..

 
 
 

Το safe heaven των επενδύσεων

Τα παρακάτω σχολίασε ο «Βηματοδότης» …. Είναι σε όλους γνωστό ότι τα αγγλικά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα (φωτογραφία) μετά δυσκολίας μπορούν να φθάσουν στο επίπεδο του… Lower. Πόσω μάλλον όταν απευθύνεται με οικονομικούς όρους σε επενδυτικό κοινό όπως αυτό που βρέθηκε στο Λονδίνο. Ωστόσο, άγνωστο για ποιον λόγο, επιμένει να ομιλεί την αγγλική. Ισως επειδή θέλει να κάνει υπερήφανο τον δάσκαλό του που άρχισε να τον διδάσκει από το 2015, για να του αποδείξει πόσο γρήγορα μαθαίνει τη γλώσσα. Ποιος όμως είναι ο δάσκαλος Αγγλικών του Πρωθυπουργού που τον έμαθε τόσο γρήγορα να ομιλεί την αγγλική; Μαθαίνω ότι είναι συριζαίος καθηγητής Αγγλικών, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, αφοσιωμένος στον κ. Τσίπρα και αποσπασμένος παλαιότερα και στο πρωθυπουργικό γραφείο.

nnn

*Ορισμένοι πιστεύουν ότι το «λάθος» του Πρωθυπουργού δεν είναι η μέτρια γνώση της αγγλικής γλώσσας, αλλά το ότι, με άγνοια κινδύνου, αποφάσισε να την εκθέσει ενώπιον του ελληνικού και διεθνούς κοινού.  Παρ' ότι η πρόοδός του είναι σημαντική, δεν χρειάζεται, όπως λένε, να μπαίνει στον πειρασμό προκειμένου να αποστομώσει τους επικριτές του, αποδεικνύοντας ότι τα αγγλικά του έχουν βελτιωθεί εντυπωσιακά.  Πάντως, για να είμαστε δίκαιοι, έστω και με αυτά τα αγγλικά ο κ. Τσίπρας συνεννοείται με τους ξένους μια χαρά. Ξέρει καλύτερα αγγλικά και από τη... Μέρκελ, λένε οι συνεργάτες του.

nnn

«Πράκτοράς» μου ωστόσο στη βρετανική πρωτεύουσα μου είπε ότι η φράση που προκάλεσε αίσθηση ήταν σε μια από τις κλειστές συναντήσεις που είχε ο κ. Τσίπρας. Εκεί λοιπόν κάποια στιγμή ακούστηκε να χαρακτηρίζει την Ελλάδα... «safe heaven» (σε ελεύθερη μετάφραση «ασφαλές καταφύγιο») και... «next big thing», καλώντας τους επενδυτές να τοποθετηθούν και τα ελληνόπουλα να επιστρέψουν, ώστε να σταματήσει το brain drain.

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....