Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 
 

00:01 - 28/11/17

 

 

Τι καταλάβαμε εμείς;

 

Θα ξεκινήσουμε με τα χθεσινά παρατράγουδα στη βουλή αναφορικά με το γνωστό ζήτημα Καμμένου και τον περιβόητο πλέον κ. Παπαδόπουλο. Προσωπικά ακούσαμε περίπου 20 λεπτά από την ομιλία και τις «απαντήσεις» του προέδρου των ΑΝ.ΕΛ. (δεν αντέξαμε περισσότερο). Τι λοιπόν καταλάβαμε από τα όσα είπε ο κ. Καμμένος; Ότι αφού και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ στο παρελθόν ήταν διαπλεκόμενοι δεν υπάρχει κανέναν πρόβλημα αν και η τωρινή κυβέρνηση και ο ίδιος προσωπικά είναι διαπλεκόμενοι. Και αφού και οι προηγούμενες κυβερνήσεις μέχρι και πριν από περίπου 20 χρόνια συνεργάζονταν με αυτόν τον περιβόητο κ. Παπαδόπουλο. Γιατί όχι και εγώ. Επί της ουσίας αυτό είπε ο κ. Καμμένος στη βουλή.

 

Και κακά τα ψέματα. Κάπως έτσι είναι η λογική του ελληνικού κοινοβουλίου όλα αυτά τα χρόνια. Αφού τα κάνατε εσείς στο παρελθόν … θα τα κάνουμε και εμείς τώρα. Εσείς πήρατε περισσότερα μέτρα από εμάς …. Εσείς διορίζεται ….. θα διορίζουμε και εμείς …. κτλ ….. κτλ …..  

 
 
 

Μια από τα ίδια upd

Το «ΣΚ» και στην Καθημερινή διαβάσαμε - για ακόμη μια φορά θα λέγαμε - ότι σε ράλι προσέλκυσης ψήφων έχει αποδυθεί ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, φροντίζοντας να ικανοποιήσει –ακόμα και μέσα στο υφιστάμενο στενό δημοσιονομικό πλαίσιο– τα αιτήματα των εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Είναι χαρακτηριστικό ότι με δηλώσεις του στην κρατική τηλεόραση, ο υπουργός Εσωτερικών ανέβασε τον αριθμό των προσλήψεων μονίμων υπαλλήλων στην καθαριότητα των δήμων στις 8.800. Μόλις πριν από λίγες εβδομάδες τα αιτήματα των δήμων για προσλήψεις στην καθαριότητα «έφταναν» τις 6.500, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εσωτερικών. Ο κ. Σκουρλέτης, πάντως, απέδωσε την αύξηση του αριθμού των προσλήψεων «σε πραγματικές ανάγκες των δήμων».

Σύμφωνα μάλιστα με τις πληροφορίες, η κυβέρνηση, προκειμένου να εξασφαλίσει τη συγκατάθεση των δανειστών και να μην προσμετρηθούν οι συγκεκριμένες προσλήψεις στο πλαίσιο των περιορισμών που καθορίζει το μνημόνιο, υποστηρίζει ότι το κόστος θα καλυφθεί από ανταποδοτικές υπηρεσίες και άρα δεν επιβαρύνεται ο κρατικός προϋπολογισμός. Επιχείρημα που έχει χρησιμοποιηθεί και στο παρελθόν, χωρίς όμως να το δεχθούν οι θεσμοί. Από την άλλη, καθώς η μισθοδοσία των υπαλλήλων καθαριότητας των δήμων καλύπτεται από τα δημοτικά τέλη που πληρώνουν οι πολίτες, αρκετοί δήμοι έχουν τονίσει ότι δεν διαθέτουν τα αναγκαία κονδύλια και άρα ενδεχομένως να υποχρεωθούν να προχωρήσουν σε αύξηση των τελών.

 

Και κάπως έτσι θα λέγαμε ζούμε στη χώρα του «κοροϊδεύοντας τους εαυτούς μας». Εμείς απλώς να θυμίσουμε ότι ο κ. Τσίπρας σχεδόν σε κάθε του ομιλία εδώ και περίπου 1 χρόνια λέει ακριβώς την ίδια ατάκα: “Nα αφήσουμε πίσω την παλαιά Ελλάδα. Προφανώς ο κ. Τσίπρας θα εννοεί να αφήσουμε πίσω την παλαιά κακή Ελλάδα και να την κάνουμε ακόμη χειρότερη!!!! Και ενώ βρισκόμαστε στο έτος 2017, οι λογικές αυτής της κυβέρνησης είναι παρόμοιες αν όχι χειρότερες με τις λογικές των κυβερνήσεων του Ανδρέα Παπανδρέου της δεκαετίας του 80. Απλώς τώρα δε μπορούμε να χρεώσουμε τους τρόπους και προσπαθούμε να βρούμε διάφορους πονηρούς τρόπους, κυρίως προσπαθώντας να κοροϊδέψουμε τους δανειστές που μας εποπτεύουν. Φυσικά όλα αυτά γίνονται εις βάρος της πραγματικής οικονομίας, αν και ελάχιστοι το αντιλαμβάνονται αυτό.

 
 
 

Μόνο με Καρανίκα

Και στα πλαίσια των παραπάνω, με μεγάλο ενδιαφέρον ακούσαμε τον κ. Νίκο Παππά να λέει: «Δραστήριες startups έχουμε. Δυνατά μυαλά έχουμε. Επιτέλους, τα αξιοποιούμε» ! Ας εξηγήσει κάποιος στον κ. Παππά κάτι βασικό. Ότι σε μια χώρα που οι πολιτικοί της χώρα δεν έχουν δουλέψει ούτε ένα λεπτό και κυρίως σε μια χώρα που ο πρωθυπουργός επιλέγει για συμβούλους τύπους όπως ο κ. Καρανίκας …. Τα δυνατά μυαλά δεν πρόκειται ποτέ να αξιοποιηθούν. Τα δυνατά μυαλά φεύγουν στο εξωτερικό όπως συμβαίνει όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης. Και κάπως έτσι η χώρα διαλύεται και οι μελλοντικές προοπτικές υψηλών – ποιοτικών – ρυθμών ανάπτυξης είναι ελάχιστες.

 
 
 

 

Τοξικό τραπεζικό περιβάλλον

 

Τα παρακάτω έγραψε ο «Βηματοδότης» …. Μαθαίνω ότι το περιβάλλον στις τράπεζες γίνεται όλο και πιο τοξικό. Την ώρα που οι διοικήσεις τους καλούνται να διενεργήσουν πλειστηριασμούς, να εισπράξουν ό,τι μπορούν από τα «κόκκινα» δάνεια και να δημιουργήσουν προϋποθέσεις για την ομαλότερη χρηματοδότηση της οικονομίας, τελούν υπό τη δαμόκλειο σπάθη δικαστών και εισαγγελέων. Μετά την παραπομπή σε δίκη στελεχών της Alpha Bank, ακολουθεί μπαράζ δικαστικών ενεργειών.

 

nnn

 

Αναμένεται λίαν προσεχώς η διοίκηση της Alpha Bank να αντιμετωπίσει και νέες κατηγορίες για δανειοδοτήσεις σε ΜΜΕ. Και μαζί με όλα αυτά, πρόκειται να ανακοινωθούν βαρύτατα πρόστιμα σε βάρος στελεχών της Τράπεζας Πειραιώς, ενώ θα τεθεί και ζήτημα αποπομπής άλλων τριών ή τεσσάρων προσώπων.

 

nnn

 

Ακόμη προετοιμάζονται διώξεις σχεδόν όλων των διοικήσεων των τραπεζών για τα δάνεια που έδωσαν στα πολιτικά κόμματα.

 

nnn

 

Και το ερώτημα που ευλόγως τίθεται είναι πώς την ώρα που θα εξελίσσεται αυτό το δικαστικό κυνήγι, θα μπορέσουν οι διοικήσεις τους να φέρουν εις πέρας το δύσκολο έργο της ανασυγκρότησης των τραπεζικών ιδρυμάτων...

 

nnn

 

Ποιος θα βάλει υπογραφές σε ρυθμίσεις και πωλήσεις δανείων όταν εκεί έξω καραδοκεί ένας εισαγγελέας έτοιμος να ασκήσει ποινικές διώξεις και απειλούνται με φυλακίσεις και εξανδραποδισμό τραπεζικά στελέχη;

 

nnn

 

Είναι φανερό ότι οι σκοποί, οι στόχοι και οι επιδιώξεις συγκρούονται μεταξύ τους. Και αυτό κατά πάσα βεβαιότητα οδηγεί τις τράπεζες και την οικονομία σε Βατερλό. Οι κ.κ. Δραγασάκης, Τσακαλώτος και οι λοιποί αρμόδιοι δεν βλέπουν, δεν αντιλαμβάνονται τι πάει να γίνει;

 
 
 

 

Απών από το συνέδριο της ΝΔ ο Αντώνης Σαμαράς

 

Από τα παραπολιτικά τώρα, μπορεί τις προηγούµενες ηµέρες να υπήρχαν σενάρια περί εισηγήσεων στην πλευρά του Αντώνη Σαµαρά προκειµένου ο πρώην πρωθυπουργός να παρέµβει στο «γαλάζιο» συνέδριο του ∆εκεµβρίου, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν πρόκειται ούτως ή άλλως να συµβεί.

 

Βλέπετε, όπως αποκάλυψε το «Secret», ένθετο της εφημερίδας «Παραπολιτικά», το διάστηµα που θα βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες της κορυφαίας εσωκοµµατικής διαδικασίας ο Μεσσήνιος πολιτικός θα βρίσκεται στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού για επαφές σε κορυφαίο επίπεδο τόσο µε Αµερικανούς αξιωµατούχους όσο και µε παράγοντες της Οµογένειας.

 

 Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ενήµερος εδώ και µέρες για το ταξίδι του Αντ. Σαµαρά, το οποίο, εκτός των άλλων (δεδοµένων και των διαύλων επικοινωνίας του πρώην πρωθυπουργού επί αµερικανικού εδάφους), θεωρεί και ως µια πρώτης τάξεως ευκαιρία προκειµένου να ενισχυθεί το προφίλ της αξιωµατικής αντιπολίτευσης στις ΗΠΑ, ιδιαίτερα µετά την προσπάθεια των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να παρουσιαστούν ως… θεµατοφύλακες των ελληνοαµερικανικών σχέσεων.

 

Υπενθυµίζεται πως στα τέλη του µήνα θα βρεθεί -όπως είχαν αποκαλύψει τα «Π»- στις ΗΠΑ και ο τοµεάρχης Άµυνας της Ν∆ Βασίλης Κικίλιας, για επαφές µε Αµερικανούς αξιωµατούχους.

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....