Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

 

00:01 - 28/12/16

 

 

Αυτά κάνουν οι χαζομάρες …

 

Και στα πλαίσια των όσων γράφαμε χθες (αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους δανειστές), αξίζει κανείς να ακούσει αυτό το οποίο λέει ολόκληρη η αγορά. Ότι είναι που είναι η κατάσταση πολύ δύσκολη, τις τελευταίες ημέρες και με φόντο τα σενάρια σύγκρουσης με τους δανειστές η κατάσταση στην αγορά επιδεινώθηκε και άλλο. Και να τονίσουμε κάτι. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά. Έχει αποδειχθεί όλα αυτά τα 5-6 χρόνια των μνημονίων ότι όποτε υπήρχε ένταση με τους δανειστές, η δύσκολη κατάσταση στην πραγματική οικονομία επιδεινώνονταν ακόμη περισσότερο. Και αυτό γιατί τα πράγματα είναι απλά. Η ψυχολογία είναι πάνω από όλα. Και όποτε επιδεινώνεται ακόμη περισσότερο, η αγορά πραγματικά νεκρώνει.

 
 
 

 

Το ίδιο και με τα σενάρια πρόωρων εκλογών

 

Και φυσικά το ίδιο ισχύει και με τα διαρκή σενάρια πρόωρων εκλογών, σενάρια τα οποία σίγουρα δημιουργούν προβλήματα στην αγορά. Και μπορεί η άποψη μας να είναι ότι ο Α. Τσίπρας δε θα πάει σε εκλογές, εντούτοις η διαρκής εκλογολογία στοιχίζει πάντα στην πραγματική οικονομία. Και είναι πραγματικά εντυπωσιακό ότι όλα αυτά τα χρόνια των μνημονίων, είναι ζήτημα σε αυτή τη χώρα να υπήρχε μια σχετική ηρεμία για πάνω από 6 με 12 μήνες (κυρίως από το δεύτερο μισό του 2013 μέχρι τις ευρωεκλογές του 2014). Και αναρωτιώμαστε τώρα εμείς! Είναι δυνατόν χωρίς μια στοιχειώδη ηρεμία να βγει αυτή η χώρα από την κρίση. 

 
 
 


Υπάρχει βέβαια και η αντίθετη θεωρία …

 

Βέβαια μεταξύ σοβαρού και αστείου υπάρχει και μια διαφορετική θεωρία, η «θεωρία της Ελπίδας». Τι λέει αυτή η θεωρία στην οποία είχε αναφερθεί προσφάτως η στήλη Κυνηγός. Ότι η πραγματική οικονομία, οι επενδύσεις και το χρηματιστήριο θα μπορούσαν να αρχίζουν να κινούνται θετικά και να ανεβάζουν στροφές, ενόψει πιθανόν πρόωρων εκλογών και τους τίτλους τέλους της κακής κυβέρνησης του Σύριζα.

 
 
 

Το μικρό παιδί που πρέπει να του τραβάς το αυτί …

Σε κάθε περίπτωση. Ξέρετε θυμίζει η χώρα μας … Το μικρό απείθαρχο παιδί που πρέπει να έχει συνέχεια από επάνω του το βούρδουλα για να μην κάνει την αταξία. Και με την τελευταία κίνηση της κυβέρνησης με το έκτακτο βοήθημα στους συνταξιούχους (χωρίς την έγκριση των δανειστών) επιβεβαιώνεται και κάτι άλλο. Ότι αν τη χώρα μας σε κάποια στιγμή μείνει χωρίς επιτροπεία θα κάνει τουλάχιστον τα ίδια, αν όχι ακόμη χειρότερα ….. Και μπορεί ο κ. Σόιμπλε να είναι μην μας είναι καθόλου συμπαθής, εντούτοις με τις πράξεις μας όλα αυτά τα χρόνια, συνεχώς τον δικαιώνουμε.

 
 
 

Ο Ευκλείδης και ο Τρότσκι

Τα παρακάτω έγραφε ο «Βηματοδότης» … Πέρα όμως απ' αυτά τα επίκαιρα ιστορικά άκουσα και διάφορες άλλες ιστορίες για σημαίνοντα πρόσωπα της σημερινής διακυβέρνησης. Ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Τσακαλώτος για παράδειγμα, φοιτητής του  Ι. Στουρνάρα, έχει γράψει βιβλίο που πραγματεύεται ως λύση για το πρόβλημα του κόσμου την... παγκόσμια επανάσταση. Δεν γνωρίζω πού ακριβώς βρίσκεται αυτό το βιβλίο, πού δηλαδή το έχει καταχωνιάσει ο υπουργός Οικονομικών. Εκείνο όμως που μπορώ να σας διαβεβαιώσω είναι ότι...

nnn

...Ο Ευκλείδης στα χρόνια της νιότης του μυήθηκε στην παγκόσμια επανάσταση από έναν εγγλέζο τροτσκιστή ονόματι Τζόναθαν (αγνώστων λοιπών στοιχείων). Εκεί στα νιάτα του λοιπόν ξέφυγε από την αγκαλιά της δεξιάς παράδοσης του αείμνηστου στρατηγού Τσακαλώτου και κατέστη αριστεριστής.

nnn

Το ενδιαφέρον είναι ότι και ο πατέρας του Ευκλείδη, Στέφανος Τσακαλώτος, ένας από τους διακεκριμένους έλληνες ναυπηγούς, που ναυπήγησε μεταπολεμικά τα περισσότερα πλοία των τότε νεόκοπων ελλήνων εφοπλιστών του City του Λονδίνου, πήρε κι αυτός κάποια στιγμή μεταγραφή στην Αριστερά. Απλώς τα ιστορικά αυτά δεδομένα έχουν την αξία τους και μας διευκολύνουν στην εξήγηση των παρόντων. Ιδιαίτερα εξηγούν την απέχθεια του υπουργού Οικονομικών προς τις ιδιωτικοποιήσεις.

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....