Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 
 

00:01 - 29/01/18

 

Από την πρώτη στιγμή το ΔΝΤ λέει το λογικό

Με αφορμή και τη συνάντηση της Κ. Λαγκάρντ με τον Α. Τσίπρα την προηγούμενη εβδομάδα, εμείς θα πούμε πως το ΔΝΤ για ακόμη μια φορά ζητάει από τους ευρωπαίους το λογικό. Αυτό που ζητάει από την πρώτη στιγμή, αν και σίγουρα και το ταμείο έχει κάνει αρκετά λάθη στο σχεδιασμό του ελληνικού προγράμματος. Το ΔΝΤ λοιπόν για ακόμη μια φορά λοιπόν μιλάει για την ανάγκη να γίνει μια πιο γενναία μείωση του χρέους, να μειωθεί ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος σε πιο φυσιολογικά επίπεδα, να μειωθούν οι φόροι και κάπως έτσι να ανασάνει η ελληνική οικονομία.

Και όπως άπειρες φορές έχουμε γράψει, αυτή είναι η λύση στο ελληνικό πρόβλημα και δεν είναι τόσο δύσκολη. Οι ευρωπαίοι είναι πια ανάγκη να αποδεχθούν μια πιο γενναία μείωση του χρέους (όχι κούρεμα) και να πούμε επιτέλους ότι ευτυχώς η ελληνική κρίση τελείωσε.  

Αλλιώς και με διατήρηση των τόσων υψηλών πλεονασμάτων, ναι μεν εξακολουθούμε να πιστεύουμε πως η χώρα έχει δει τα χειρότερα, ωστόσο η μιζέρια θα είναι διαρκής και για πάρα πολλά χρόνια, με ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας να βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση. Και με ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας να βρίσκεται σε τόσο μεγάλη μιζέρια, η οικονομία δε μπορεί να αναπτυχθεί με μεγάλους ρυθμούς ανάπτυξης.

 
 
 

Πολύ παραπάνω

Τώρα από την τελευταία ειδησεογραφία, με ενδιαφέρον διαβάσαμε πως στο 12,5% του συνόλου των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τη Φορολογική Διοίκηση ανέρχονται τα χρέη που έχουν χαρακτηριστεί από τις αρμόδιες φορολογικές αρχές ως «ανεπίδεκτα είσπραξης». Θυμίζουμε πως αυτά πλέον έχουν σπάσει το φράγμα των 100δις ευρώ, δηλαδή περίπου το 54-55% του ΑΕΠ της χώρας. Προσωπικά πάντως πιστεύουμε ότι το ποσοστό των χρεών που αποκλείεται να εισπράξει ποτέ το δημόσιο είναι πολύ μεγαλύτερο και μπορεί να φτάνει και το 80% του συνολικού ποσού. Ωστόσο και 20% να εισπράξιμο, δηλαδή περίπου 20δις ευρώ, το ποσό για τα μεγέθη της ελληνικής οικονομίας είναι πραγματικά τεράστιο (περίπου 11% του ΑΕΠ).

Βέβαια καταλαβαίνει κανείς ότι στις περισσότερες περιπτώσεις για να εισπράξει το δημόσιο τα ποσά, θα πρέπει να ακολουθηθεί η μέθοδος της δέσμευσης καταθέσεων ή και πλειστηριασμών, με ότι αυτό συνεπάγεται για πάρα πολύ κόσμο.

 
 
 

 

Έξυπνο σχόλιο

Αν και έχουμε αρνητική άποψη για τον πρώην υπουργό Γ. Παπακωνσταντίνου, οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι έκανε ένα αρκετά καυστικό και επιτυχημένο σχόλιο για την εξαγγελία του κ. Βαρουφάκη ότι θα προχωρήσει στην ίδρυση νέου κόμματος.

Θυμίζουμε ότι ο κ. Βαρουφάκης είχε γράψει σε μήνυμα του στο Twitter: «Πριν τρία χρόνια, σαν σήμερα, ο λαός έδωσε εντολή για τέλος της χρεοδουλοπαροικίας. Η εντολή αυτή παραβιάστηκε. Τελική ήττα όμως δεν υπάρχει. Όπως δεν υπάρχει τελική νίκη. Ραντεβού σε 2 μήνες (26/3) για ένα νέο ξεκίνημα» .

Και ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου τον τρόλαρε άγρια, παραθέτοντας το «τιτίβισμα» Βαρουφάκη, αλλά κάνοντας τη δική του μετάφραση.

«Πριν από 3 χρόνια, πείσαμε τους Έλληνες ότι τα λεφτά φυτρώνουν στα δέντρα. Πέρασα τους καλύτερους 6 μήνες της ζωής μου, κι ακόμα τους εξαργυρώνω βγάζοντας τόνους λεφτά. Αλλά μιας και γεννιέται κάθε λεπτό κι ένα νέο κορόιδο, φτιάχνω ένα νέο κόμμα στις 26/3»…

 
 
 

 

Βαρουφάκης

Και ποιό είναι το δικό μας σχόλιο για τον κ. Βαρουφάκη και το νέο κόμμα, στη λογική και των όσων έγραψε ο κ. Παπακωνσταντίνου. Ότι δεν φταίει ο κ. Βαρουφάκης που ενώ έχε κάνει τόσο μεγάλη ζημία σε αυτή τη χώρα, δε νιώθει ντροπή. Αυτός είναι ο χαρακτήρας του. Αυτός που φταίει είναι ο ελληνικός λαός, που εδώ και πάρα πολλά χρόνια, ανθρώπους σαν τον κ. Βαρουφάκη δεν τους αποδοκιμάζει (πάντα εννοείται με ειρηνικό τρόπο). Γενικά δε μπορούμε να φανταστούμε πως θα υπάρξουν άνθρωποι που θα ψηφίσουν τον κ. Βαρουφάκη.

 
 
 

 

«Αντιδράσεις» για τον ύμνο της ΝΔ στο σποτ του «Ζορό» - Ψωμιάδη

 

Και πάμε τώρα σε έναν άλλο απίστευτο, τον κ. Ψωμιάδη που εμφανίζεται σε διαφήμιση του Jumbo ντυμένος ζορό!!!!  Ενδιαφέρον  λοιπόν παρουσιάζουν οι πληροφορίες πως το επικό τηλεοπτικό σποτ του Παναγιώτη Ψωμιάδη ως Ζορό που σώζει τις εκπτώσεις, προκαλεί αντιδράσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, το βίντεο της διαφήμισης πρόκειται να αποσυρθεί καθώς υπάρχει πρόβλημα με τη χρήση του ύμνου της Νέας Δημοκρατίας που γράφτηκε τον Σεπτέμβρη του 1982. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στον συνθέτη Ρόμπερτ Γουίλιαμς και ήδη, σύμφωνα με τις πληροφορίες ειδοποιήθηκε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης να γυρίσει εκ νέου το διαφημιστικό βίντεο.

 

Τώρα για τον κ. Ψωμιάδη τι να πούμε. Τα σχόλια περιττεύουν.

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....