Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 
 

00:01 - 29/03/18

Όλο και περισσότεροι το πιστεύουν …. Εμείς Όχι… 

Η ανοιχτή κόντρα Γεννηματά-Βενιζέλου για τη Συνταγματική αναθεώρηση έσπευσε να εκμεταλλευτεί ο Αλέξης Τσίπρας, δηλώνοντας έτοιμος να συζητήσει τις προτάσεις του Κινήματος Αλλαγής. Και αυτή η κόντρα που αρχίζει να φουντώνει μεταξύ Γεννηματά – Βενιζέλου είναι από τις πιο σημαντικές πολιτικές εξελίξεις των τελευταίων ημερών. Ακόμη πιο ενδιαφέρουσες όμως έχουνε οι πληροφορίες ότι Τσίπρας – Κίνημα Αλλαγής έρχονται όλο και πιο κοντά (συνεχείς επαφές Τσίπρας με Θεοδωράκη κυρίως, αλλά και Γεννηματά), με κάποιους να μην αποκλείουνε μέχρι και συγκυβέρνηση (πριν ή και μετά από εκλογές όπως προβλέπουνε πολλοί!!!!).

 

Έχουμε αναφερθεί και άλλη φορά στο ζήτημα. Θα επαναλάβουμε λοιπόν ότι προσωπικά δεν πιστεύουμε ότι θα συμβεί κάτι τέτοιο. Σχεδόν το αποκλείουμε, αλλά καλό είναι με τα ελληνικά κόμματα ποτέ κανείς να μην αποκλείει τίποτα. Εμείς συνεχίζουμε να πιστεύουμε πως ας χρειάζεται είναι σχεδόν σίγουρο πως θα έχουμε κυβέρνηση ΝΔ – Κίνημα Αλλαγής.

 
 
 

 

Ευθύνη Τσίρπα

 

Θα είμαστε αρκετά σκληροί σήμερα με τον έλληνα πρωθυπουργό. Θεωρούμε λοιπόν πως μεγάλη ευθύνης για τα όσα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό σε σχέση με τους 2 φαντάρους και την Τουρκία είναι σε μεγάλο βαθμό αποτέλεσμα λαθών του έλληνα πρωθυπουργού. Και αυτό γιατί όταν ο Ερντογάν (τις πρώτες ημέρες που ήλθαν στην Ελλάδα) επικοινώνησε με τον πρωθυπουργός μας, ο κ. Τσίπρας του υποσχέθηκε πως σε μερικές ημέρες θα τους στείλει στην Τουρκία (κάτι το οποίο ποτέ ο έλληνας πρωθυπουργός δεν διέψευσε – το είχε πει μπροστά του ο Ερντογάν κατά τη συνέντευξη τύπου στην Ελλάδα).

 

Αναρωτιόμαστε λοιπόν. Τι να πει κανείς σήμερα στον Ερντογάν, ο οποίος έτσι και αλλιώς είναι αυτός που είναι και θέτει και αυτό το ζήτημα στο τραπέζι. Και τι λέει ο Ερντογάν. Για τους 8 τούρκους στην Ελλάδα … ότι πει η ελληνική δικαιοσύνη. Άρα ότι πει η τουρκική δικαιοσύνη για τους έλληνες φαντάρους. Αν όμως ο κ. Τσίπρας είχε χειριστεί το ζήτημα από την πρώτη στιγμή και δεν είχε δώσει υποσχέσεις. Σήμερα τα πράγματα θα μπορούσανε (κανείς δε μπορεί να είναι σίγουρος) να είναι πολύ διαφορετικά. Και φυσικά να μην ξεχνάμε και την εντελώς εσφαλμένη πρόσκληση του Ερντογάν στην Αθήνα από την ελληνική κυβέρνηση.   

 
 
 

 

Με αυτήν την απόφαση τι γίνεται;

 

Και έχουμε και ένα ερώτημα να θέσουμε. Με αυτήν την απόφαση για το περιβόητο παιχνίδι ΠΑΟΚ – ΑΕΚ και την εισβολή του Σαββίδη με το όπλο τι γίνεται; Και το λέμε αυτό γιατί η διορία έληξε και απόφαση δεν έχουμε. Ξέρετε όμως τι λένε οι κακές γλώσσες; Πως η απόφαση δε βγήκε μέχρι χθες, γιατί την Τετάρτη ο πρωθυπουργός ήταν στη Θεσσαλονίκη και σε καμία περίπτωση δε θα ήθελε να βρεθεί μπροστά σε αντιδράσεις των οπαδών του ΠΑΟΚ (που έτσι και αλλιώς υπήρξαν κάποιες). Και οι ίδιες πηγές λένε ότι σήμερα ή αύριο (και αφού πλέον ο πρωθυπουργός έφυσε από την συμπρωτεύουσα) θα βγει και η απόφαση. Και αν αυτές οι πληροφορίες ισχύουν, αναρωτιόμαστε. Αυτό λέγεται ανεξάρτητη δικαιοσύνη;

 
 
 

 

Μητσοτάκης – Ούτε αυτό μας άρεσε…

 

Προχθές το απόγευμα ο πρόεδρος της ΝΔ μίλησε για την κυβέρνηση Σύριζα και την κατηγόρησε, με συγκεκριμένους αριθμούς, για ένα “κομματικό party” με διορισμούς και όλα τα γνωστά. Και δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια, την ώρα που ο κ. Τσακαλώτος και ο ίδιος ο Τσίπρας μιλάνε για την ανάγκη να αλλάξει ο δημόσιος τομέας και το κράτος κτλ…..

 

Πολύ σωστά λοιπόν έκανε ο κ. Μητσοτάκης και τα κατήγγειλε. Και φυσικά κανείς από την κυβέρνηση δεν απαντάει, αφού οι αριθμοί και όχι μόνο λένε την αλήθεια για τη λογική κρατισμού της κυβέρνησης.

 

Ο κ. Μητσοτάκης όμως έκανε όμως και κάτι το οποίο δε μας άρεσε (όχι ότι μας εκπλήσσει αυτό). Προσπάθησε με κάθε τρόπο να χαϊδέψει τα αυτιά των δημοσίων υπαλλήλων (με δηλώσεις θα αξιοποιηθούν όλοι, δε θα γίνουν απολύσεις κτλ). Προσωπικά δεν έχουμε τίποτα με τους δημοσίους υπαλλήλους (το πρόβλημα είναι συνολικά στη νοοτροπία της χώρας). Το πρόβλημα όμως είναι με όλους αυτούς που υπόσχονται εκσυγχρονισμό του δημόσιου τομέα και όταν φτάνει η ώρα, δεν κάνουνε τίποτα. Δεν αλλάζουν τίποτα. Επί της ουσίας συνεχίζουν στην ίδια λογική του κρατισμού, διορίζοντας απλώς τα δικά τους παιδιά. Αυτό γίνεται εδώ και δεκαετίες.

 

Και πολύ φοβούμαστε ότι το ίδιο θα γίνει και με την επόμενη κυβέρνηση Μητσοτάκη. Γιατί ακόμη και πρόθεση να έχει κανείς να κάνει δουλειά. Το σύστημα και οι εσωτερικοί μηχανισμοί των κομμάτων έχει αποδειχθεί ότι δεν τον αφήνουν (απλά ας δει κάποιος τι είχε συμβεί στο εσωτερικό της ΝΔ, πριν από μερικά χρόνια, όταν είχε ακουστεί από τον Κ. Μητσοτάκη η φράση απολύσεις στο δημόσιο).    

 

Και απλά έτσι κοροϊδεύουμε τους εαυτούς μας.

 
 
 

 

Μόνο ο Σύριζα μπορεί να το καταφέρει αυτό

Πάντως όπως και αν το δει κανείς, μόνο ο Σύριζα μπορεί να το καταφέρει αυτό. Γιατί χθες και σχεδόν την ίδια ώρα, οπαδοί του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη διαδήλωναν εναντίον της κυβέρνησης. Και οι δύο εναντίον της κυβέρνησης!!!

Αυτό μόνο ο Σύριζα μπορεί να το καταφέρει!!!!

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....