Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 
 

00:01 - 29/08/18

 

Α! Μαγεία ….

Α! οφείλουμε να το παραδεχθούμε. Αυτός ο ανασχηματισμός δεν ήταν σαν κανέναν άλλο. Και πώς να μην είναι έτσι όταν το 2018 ακούμε για την είσοδο της κα Παπακώστα σε κυβερνητικό σχήμα. Και μόνο αυτό μας έκανε αρκετά αισιόδοξους για το μέλλον αυτής της χώρας.

Θυμίζουμε λοιπόν πως είχαμε προειδοποιήσει ότι θα έπρεπε όλοι να κρατάνε εξαιρετικά μικρό καλάθι για τις επικείμενες αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα. Και το λέμε αυτό αφού είχαν δημιουργηθεί μεγάλες προσδοκίες (από το εσωτερικό της κυβέρνησης) πως τα καλύτερα είναι μπροστά μας, με αρκετά νέα πρόσωπα και τεχνοκράτες να μπαίνουν στην κυβέρνηση.  

Εμείς μόνο ένα θετικό βρίσκουμε σε αυτόν τον ανασχηματισμό. Ότι στο ΥΠΟΙΚ έμειναν οι κ. Τσακαλώτος και ο κ Χουλιαράκης, η παρουσία των οποίων εγγυάται, σε μεγάλο βαθμό έστω, πως δε θα υπάρξουν ατοπήματα (όσον αφορά την παραβίαση των συμφωνηθέντων με τους δανειστές).

 
 
 

Παπακώστα !!!!

Επανερχόμαστε …. Είναι δυνατόν ο πρωθυπουργός να επέλεξε να βάλει στην κυβέρνηση την κα Παπακώστα. Είναι δυνατόν να είσαι νέος πολιτικός. 44 ετών … Που δήθεν θες να αλλάξεις τη χώρα. Να φέρεις κάτι καινούργιο κτλ ….. Και να επιλέγεις της κα Παπακώστα; Εδώ μας πείτε έχει για σύμβουλο τον κ. Καρανίκα για σύμβουλο. Η Παπακώστα μας έφταιξε; Σωστό και αυτό!!! Αν και ο κ. Καρανίκας έχει κάτι το καινούργιο. Δε θυμόμαστε ποτέ στο παρελθόν σύμβουλο πρωθυπουργού να εκφράζεται τόσο θερμά για την Κάνναβη!!!

Ειλικρινά τι έχουμε ζήσει και δυστυχώς τη συνεχίζουμε να ζούμε σε αυτή τη χώρα;

 
 
 

Αυτή είναι η αλήθεια κα Τσίπρα!!!

Κακά τα ψέματα όμως, με αφορμή τον τελευταίο αυτό ανασχηματισμό. Αλλά και τα όσα συμβαίνουν στη χώρα, με φανερά προβλήματα σε όλον τον κρατικό μηχανισμό (στα όρια διάλυσης – με λίγη δόση υπερβολής). Η κυβέρνηση και προσωπικά ο Α. Τσίπρας θα πρέπει να καταλάβουνε κάτι.  Πως και οι ίδιοι κουράστηκαν. Αλλά και πάνω από όλα κούρασαν τους πάντες. Και ότι για το καλό της χώρας (ενδεχομένως και για το δικό τους) είναι να πάνε πλέον σε εκλογές. Η κυβέρνηση θα πρέπει να αποβάλει το σύνδρομο Μαδούρο και να βάλει το καλό της χώρας πάνω από όλα. Μια τόσο κουρασμένη κυβέρνηση μόνο κακό μπορεί να κάνει από εδώ και πέρα. Και αυτό πρέπει να το καταλάβουνε όλοι ……

 
 
 

ΝΔ – Ποτάμι

Από τις ενδιαφέρουσες δηλώσεις οι οποίες έγιναν ήταν αυτή της κα Μπακογιάννη, η οποία μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό είπε πως είναι υπέρ της προεκλογικής συνεργασίας της ΝΔ με το Ποτάμι. Ανάμεσα σε άλλα η κα Μπακογιάννη είπε: «Ο στόχος της ΝΔ είναι η αυτοδυναμία, όχι όμως με την παλιά λογική, για να κυβερνήσει μόνη της, αλλά αντίθετα, θα αναζητήσει ευρύτερες κοινωνικές και πολιτικές συναινέσεις. Αναφέρομαι κυρίως στο Κίνημα Αλλαγής». Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο προεκλογικής συνεργασίας με το Ποτάμι η πρώην υπουργός απάντησε ως εξής: «Προσωπική μου άποψη είναι ότι πρέπει να συνεργαστούμε με το Ποτάμι, χρειαζόμαστε συνεργασία με όλες τις δυνάμεις που αντιμάχονται τις λογικές που μας οδήγησαν στην κρίση».

Τώρα ποιά είναι η άποψη μας; Ότι για κανένα από τα δύο κόμματα αυτή δεν είναι μια κακή πρόταση. Και αυτό γιατί από τη στιγμή που η ΝΔ έχει αποφασίσει να κάνει μια σαφή στροφή προς το κέντρο. Η λογική αρκετών στελεχών του ποταμιού είναι προς αυτήν την κατεύθυνση. Όσον αφορά το Ποτάμι, το οποίο αυτόνομα αποκλείεται να μπει στη βουλή. Αν και θεωρείται ότι ιδεολογικά είναι πιο κοντά στον Σύριζα. Η κεντρική ιδέα με την οποία δημιουργήθηκε το Ποτάμι (για μια νέα χώρα, χωρίς πελατειακό κράτος, με σωστή δημοσιονομική πολιτική κτλ… ) είναι πιο κοντά στη ΝΔ, όπως τουλάχιστον διαφημίζει ο κ. Μητσοτάκης πως θέλει να είναι η νέα ΝΔ.  

Χωρίς λοιπόν φαγωμάρα λοιπόν, δε θα λέγαμε πως είναι μια πρόταση την οποία θα πρέπει να αποκλείσουνε τα δύο κόμματα.

 
 
 

Ψάχνοντας επενδυτές

Και επειδή σε αυτή τη χώρα μας αρέσει να μιλάμε συνεχώς για επενδύσεις. Με ενδιαφέρον διαβάσαμε πως οι συνδικαλιστές των ΕΛΠΕ δεν επέτρεψαν προ ημερών στα στελέχη της Glencore να επισκεφθούν τις εγκαταστάσεις της εταιρείας στον Ασπρόπυργο και στην Ελευσίνα. Σημειώνεται πως η Glencore (με τον ομογενή Τέλη Μυστακίδη να είναι από τους βασικούς μετόχους) είναι μία εκ των δύο συμμετεχόντων στον διαγωνισμό πώλησης των ΕΛΠΕ, με την οποία διαφωνούν οι εργαζόμενοι. Την ώρα της επίσκεψης κήρυξαν στάση εργασίας, κι έτσι οι πόρτες ήταν κλειστές. Οι στάσεις θα συνεχιστούν έως τις 4 Σεπτεμβρίου, που έχει προγραμματιστεί η επίσκεψη των στελεχών του άλλου διεκδικητή, της Vitol. Οι επισκέψεις στα διυλιστήρια εντάσσονται στο πλαίσιο της ενημέρωσης και της συλλογής στοιχείων από τους δύο ενδιαφερομένους, ενόψει της υποβολής της δεσμευτικής προσφοράς.

 
 
 

ΣΥΡΙΖΑ, κόμμα υπό διάλυση

Τα παρακάτω έγραψε ο «Βηματοδότης» …. Τα όσα έγιναν χθες στον ΣΥΡΙΖΑ με την εκλογή νέου γραμματέα και το παρασκήνιο που κρύβει μου θυμίζουν ολίγον... ΠαΣοΚ. Αλλά το ΠαΣοΚ όταν κατέρρεε και δεν υπήρχε και ο Ανδρέας για να το μαζέψει. Οπως μου έλεγαν έμπειροι κοινοβουλευτικοί, το κυβερνών κόμμα μοιάζει με τις μέρες που περνά ένα κατάστημα προτού βάλει λουκέτο. Βάζει στη βιτρίνα του την ταμπέλα «βαράμε διάλυση».

nnn

Οι τοπικές οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ σε όλη την Ελλάδα είναι ακριβώς σαν αυτές του ΠαΣοΚ στα χρόνια της παρακμής. Αδεια γραφεία, κανείς δεν πατάει εκεί, ούτε για να τα ανοίξει. «Μα ποιος να πατήσει αφού όλοι είναι διορισμένοι σε υπουργικά ή βουλευτικά γραφεία;» μας λέει ο ίδιος έμπειρος κοινοβουλευτικός. Γι' αυτό και ο νέος γραμματέας θα έχει πολλή δουλειά. Θα πρέπει να ξαναστήσει τους μηχανισμούς του ΣΥΡΙΖΑ, να τους ξανακάνει αφισοκολλητές, να περάσει τη «γραμμή» εν όψει των εκλογών, να κινητοποιήσει τα εναπομείναντα μέλη του κόμματος, αλλά και όσους δεν είναι μέλη και στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια τον Τσίπρα.

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....