Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

00:01 - 29/08/19

 

 

Μεγάλες πιθανότητες

 

Θα ξεκινήσουμε με ένα γρήγορο σχόλιο για κάτι το οποίο είχαμε γράψει χθες. Κατά κάποιο τρόπο λοιπόν επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες (αυτό πιστεύουμε πως είναι και η σωστή απόφαση) πως το ελληνικό δημόσιο, αρκετά σύντομα, θα βγει στις αγορές με νέα έκδοση ομολόγου. Και συνεχίζουμε να πιστεύουμε, πως θα ήταν αμυντική κίνηση ο ΟΔΔΗΧ να προχωρήσει σε μικρό χρονικό διάστημα … Σε περισσότερες από μια εκδόσεις, καλύπτοντας μέρος των δανειακών αναγκών και του 2020 …. Με τα σημερινά χαμηλά επιτόκια …..

 
 
 

Το θέμα όμως είναι στο δεύτερο εξάμηνο

Με ενδιαφέρον διαβάσαμε τα όσα έγραψε η Alpha Bank για τις αντοχές που έχει υποδείξει ο ελληνικός τουρισμός το πρώτο εξάμηνο του 2019 εν μέσω ενός slowdown στην παγκόσμια οικονομία. Και φυσικά έχουνε δίκαιο οι αναλυτές της Alpha Bank. Ωστόσο όπως όλοι καταλαβαίνουμε. Η κρίσιμη περίοδος είναι το Β΄ εξάμηνο, στην οποία φυσικά συμπεριλαμβάνεται και η καρδιά του καλοκαιριού. Και για αυτήν την περίοδο οι συγκλίνουσες πληροφορίες κάνουνε λόγο για αισθητή μείωση σε σχέση με πέρσι. Και εννοείται πως θα περιμένουμε τα επίσημ αποτελέσματα. Αλλά κακά τα ψέματα, το τελευταίο πράγμα που θέλει η ελληνική οικονομία. Και φυσικά η νέα κυβέρνηση. Είναι μια μορφής (έστω και μικρή) κρίση της παγκόσμιας οικονομίας η οποία θα κρατήσει χρόνια.

Τώρα όσον αφορά αυτά που έγραψε η Alpha Bank αναφορικά με το πρώτο εξάμηνο ……

Παρά το γεγονός ότι η επιβράδυνση του ρυθμού μεγέθυνσης της οικονομίας της Ευρωζώνης, στο δεύτερο εξάμηνο του 2018 και το πρώτο τρίμηνο του 2019, οδήγησε σε υποχώρηση των επιδόσεων στις εξαγωγές αγαθών του πρώτου τριμήνου, όπως απεικονίζεται στο Γράφημα 1, ο ελληνικός τουρισμός αποδεικνύεται περισσότερο ανθεκτικός, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν την περασμένη εβδομάδα από την Τράπεζα της Ελλάδος για το πρώτο εξάμηνο του 2019 αναφέρει στο εβδομαδιαίο δελτίο της η Alpha Bank.

(Γράφημα 1)

 
 
 

Είναι δυνατό να είναι κανείς αισιόδοξος για το «Μεγάλο Νησί» ;

Βλέπει κάποιος την παρακάτω φωτογραφία ….. Αναρωτιόμαστε …. Είναι δυνατόν να είναι αισιόδοξος για το μέλλον του «Μεγάλου Νησιού». Ε δε γίνεται ……

 
 
 

Δεν μπορούμε να μην κάνουμε αυτό το σχόλιο

Σε αυτό το σημείο δε μπορούμε να μην πούμε και την κακία μας, κάνοντας μια σύγκριση. Ασχέτως λοιπόν ποιό κόμμα υποστηρίζει κανείς. Είδαμε τη συνάντηση με τον επικεφαλής του SSM …. Και σκεφτόμαστε. Η ΝΔ πάει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα των κόκκινων δανείων για τον κ. Ζαββό (που όλοι γνωρίζουμε ποιός είναι). Και ο Σύριζα και ο Α. Τσίπρας είχε βάλει για να χειριστεί το θέμα τον κ. Φλαμπουράρη!!! Νομίζουμε πως δε χρειάζεται να γράψουμε κάτι άλλο ….

 
 
 

Εντυπωσιακό!!

Και θα κλείσουμε με ένα άρθρο για την καταστροφή στον Αμαζόνιο. Ένα άρθρο το οποίο διαβάσαμε στο CNN και μας έκανε εντύπωση.

 Οι καταστροφικές πυρκαγιές που κατατρώνε το δάσος του Αμαζονίου προκαλούν παγκόσμια ανησυχία, ωστόσο δεν είναι καθόλου τυχαίες.

Η συντριπτική πλειοψηφία των πυρκαγιών έχουν προκληθεί από τους κτηνοτρόφους, οι οποίοι θέλουν να καθαρίσουν τη γη για τα βοοειδή τους. Η πρακτική αυτή παρουσιάζει αύξηση, ενθαρρυμένη και από τον λαϊκιστή πρόεδρο της Βραζιλίας Ζαϊχ Μπολσονάρου, ο οποίος υποστηρίζεται από τον κόσμο των κτηνοτρόφων που εκτρέφουν βοοειδή στη χώρα.

Και ενώ αυτή είναι μία συνήθης πρακτική για τους κτηνοτρόφους της Βραζιλίας, ο υπόλοιπος κόσμος παρακολουθεί με τρόμο αυτό που συμβαίνει στη χώρα.

Για όσους αναρωτιούνται πώς μπορούν να βοηθήσουν ώστε να σωθεί το τροπικό δάσος, γνωστό και ως «πνεύμονας του πλανήτη», αφού παράγει περίπου το 20% του οξυγόνου παγκοσμίως, η απάντηση είναι απλή: τρώτε λιγότερο κρέας.

Την ιδέα αυτή επεξεργάζεται ήδη η Φινλανδία. Την Παρασκευή, ο υπουργός Οικονομικών κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση να εξετάσει επειγόντως το ενδεχόμενο απαγόρευσης εισαγωγών βόειου κρέατος από τη Βραζιλία, εξαιτίας των πυρκαγιών.

Η Βραζιλία αποτελεί τον μεγαλύτερο εξαγωγέα βοοειδών παγκοσμίως,προσφέροντας περίπου το 20% των συνολικών εξαγωγών, σύμφωνα με το υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ (USDA) –αριθμός που θα μπορούσε να αυξηθεί τα προσεχή χρόνια.

Πέρυσι, η χώρα εξήγαγε 1,64 εκατομμύρια τόνους βόειου κρέατος –τη μεγαλύτερη ποσότητα στην ιστορία- με αποτέλεσμα τα έσοδα να ανέλθουν σε 6,57 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τη βραζιλιάνικη Ένωση Εξαγωγέων Βοοειδών  (Abiec), η οποία συνίσταται από περισσότερες από 30 βραζιλιάνικες εταιρείες συσκευασίας κρέατος.

Η αύξηση της βιομηχανίας βοείου κρέατος της Βραζιλίας οφείλεται εν μέρει στην έντονη ζήτηση από την Ασία - κυρίως την Κίνα και το Χονγκ Κονγκ. Αυτές οι δύο αγορές αντιπροσώπευαν μόνο το 44% του συνόλου των εξαγωγών βοείου κρέατος από τη Βραζιλία το 2018, σύμφωνα με το USDA.

Και μια εμπορική συμφωνία που επετεύχθη τον Ιούνιο μεταξύ των χωρών της Mercosur της Νότιας Αμερικής και της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα μπορούσε να ανοίξει ακόμη περισσότερες αγορές για τη βιομηχανία συσκευασίας βοείου κρέατος της Βραζιλίας.

Μιλώντας μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας, ο επικεφαλής της Abiec, Antônio Camardelli, δήλωσε ότι η συμφωνία θα μπορούσε να βοηθήσει την Βραζιλία να αποκτήσει πρόσβαση σε νέες αγορές, όπως η Ινδονησία και η Ταϊλάνδη, ενισχύοντας παράλληλα τις πωλήσεις με τους υφιστάμενους εταίρους, όπως η ΕΕ.

«Μια συμφωνία αυτού του μεγέθους είναι σαν μια πρόσκληση για συνομιλίες με άλλες χώρες και εμπορικούς συνασπισμούς», δήλωσε ο Camardelli στο Reuters τον Ιούλιο.

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....