Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 
 

00:01 - 30/08/18

 

Euroworking Group & Αυτό που ευχόμαστε

Ξεκινώντας με το τελευταίο ρεπορτάζ, η πρόοδος στις μεταρρυθμίσεις, οι οποίες έχουν απομείνει εκκρεμείς μετά την ολοκλήρωση του μνημονίου, η κατάρτιση του προϋπολογισμού του 2019 και πιθανόν το ζήτημα των συντάξεων αναμένεται να κυριαρχήσουν στην πρώτη αποστολή των θεσμών στην Αθήνα στις 10 Σεπτεμβρίου και η προετοιμασία τους αναμένεται να ξεκινήσει από το σημερινό Euroworking Group.

Το πιο ενδιαφέρον όμως είναι ότι κυβερνητικά στελέχη διαβεβαιώνουν πως δεν υπάρχει κίνδυνος να υπάρξει σύγκρουση με τους δανειστές.

«Ό,τι ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός στη ΔΕΘ και γενικά τις επόμενες εβδομάδες θα είναι συμφωνημένο», λένε με χαρακτηριστικό τρόπο κυβερνητικά στελέχη. Και τα ίδια τα στελέχη διαβεβαιώνουν πως αποκλείεται να υπάρξουν μονομερείς ενέργειες από την ελληνική πλευρά.

Και χωρίς φυσικά να έχουμε εμπιστοσύνη σε κανέναν. Δεν κρύβουμε την ικανοποίηση μας για αυτές τις δηλώσεις. Και η ικανοποίηση μας μεγαλώνει ακόμη περισσότερο όταν ακούμε στελέχη της κυβέρνησης να παραδέχονται πως η οποιαδήποτε μονομερής ενέργεια θα μπορούσε να οδηγήσει σε καταστάσεις παρόμοιες με αυτές του πρώτου εξαμήνου του 2015. Ας ελπίσουμε λοιπόν αυτές οι δεσμεύσεις να τηρηθούν, αν και σε μεγάλο βαθμό αυτό εγγυείται και η παραμονή στο ΥΠΟΙΚ των κ. Τσακαλώτου και Χουλιαράκη.

 
 
 

Συντάξεις – αντίμετρα

Τώρα στο ζήτημα των συντάξεων και τη μη περικοπή τους, το επόμενο μεγάλο στοίχημα της κυβέρνησης. Το τελευταίο ρεπορτάζ και οι συγκλίνουσες δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν πως εξετάζεται όλο και πιο ζεστά να θυσιαστούν τα παρακάτω αντίμετρα με την περικοπή των συντάξεων.

Ειδικότερα και ανάμεσα σε άλλα εξετάζονται τα ακόλουθα:

Κυρίως να μην προχωρήσει το επίδομα στέγασης που έχει εξαγγελθεί και ανοίξει η φόρμα.

Η μη επέκταση του προγράμματος των σχολικών γευμάτων

Stop στη δημιουργία περισσότερων παιδικών σταθμών

Πιθανές περικοπές στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων

Δεν θα προχωρήσουν προγράμματα του ΟΑΕΔ για τη μείωση της ανεργίας.

 
 
 

Δεν είμαστε σίγουροι πως θα τα δεχθούν

Θέλουμε πάντως να είναι είμαστε ειλικρινείς. Ότι αν και τα πάντα είναι πιθανά, κρατάμε μεγάλες επιφυλάξεις αν οι δανειστές θα δεχθούν στο τέλος τέτοιες αλλαγές στο σχεδιασμό του προγράμματος. Και αυτό γιατί σε αρκετούς αξιωματούχους υπάρχει η άποψη πως η μείωση των συντάξεων δεν είναι δημοσιονομικό μέτρο. Αλλά διαρθρωτικό, στην αναζήτηση ενός βιώσιμου φορολογικού συστήματος. Και ουσιαστικά αυτό γράφει και το μνημόνιο, με μεγάλο ερώτημα αν στο τέλος οι δανειστές θα δεχθούν τέτοιες αλλαγές. Επαναλαμβάνουμε πάντως πως όλα είναι ανοιχτά.

 
 
 

Έχουν δουλέψει ποτέ;

Είναι περιττό να αναφέρουμε πως είμαστε υπέρ των νέων ανθρώπων. Και θα θέλαμε στην κυβέρνηση να μπουν όσο το δυνατόν περισσότερα νέα πρόσωπα. Όσο το δυνατόν περισσότεροι 30 - 40άρηδες. Αλλά προσοχή όσο το δυνατόν ΙΚΑΝΑ νέα πρόσωπα. Γιατί όπως έχει αποδειχθεί, ένας νέος μόνο σίγουρο δεν είναι πως σημαίνει ικανός.

Χωρίς λοιπόν να έχουμε το παραμικρό προσωπικό με τα δύο νέα μέλη της κυβέρνησης εκ Μαδεκονίας, τον κ. Γιαννακίδη  και την περιβόητη κα Κατερίνα Νοτοπούλου, θα γίνουμε αρκετά σκληροί. Κάναμε λοιπόν κάτι το οποίο θα έκανε  ένας εργοδότης στον ιδιωτικό τομέα. Διαβάσαμε τα βιογραφικά τους. Και που καταλήξαμε. Πως επί της ουσίας δεν έχουνε εργαστεί ποτέ πραγματικά στη ζωή τους. Πέραν των σπουδών μόνο ένα πράγμα συναντά κανείς σε αυτά τα δύο βιογραφικά. Συμμετοχές σε επιτροπές και κομματικά όργανα και τίποτα περισσότερο.

Και θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς. Ένας τεχνοκράτης εργοδότης του ιδιωτικού τομέα πολύ δύσκολα θα έδινε θέση εργασίας σε ένα από αυτά τα πρόσωπα. Εμείς όμως σε αυτή τη χώρα τους κάνουμε υπουργούς.   

Στάθης Γιαννακίδης

Ο νέος υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθης Γιαννακίδης γεννήθηκε το 1985 στην Καβάλα (33 ετών) και είναι οικονομολόγος, απόφοιτος του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Το 2015 εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Ξάνθης με το ψηφοδέλτιο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Κατά τη ΙΣΤ΄ Κοινοβουλευτική περίοδο διετέλεσε μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων, καθώς και γραμματέας της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής αλλά και της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής του απολογισμού και του γενικού ισολογισμού του Κράτους και ελέγχου της εκτέλεσης του προϋπολογισμού του Κράτους.

Κατά την τελευταία Κοινοβουλευτική περίοδο συμμετείχε στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, στη Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης και στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής.

Παράλληλα, παραμένει γραμματέας της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής του απολογισμού και του γενικού ισολογισμού του Κράτους και ελέγχου της εκτέλεσης του προϋπολογισμού του Κράτους.

Διετέλεσε μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας Συνασπισμού, Γραμματέας της Νεολαίας Συνασπισμού Κομοτηνής, καθώς και μέλος της Γραμματείας της ΝΕ ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ξάνθης.

Μέλος του συνδυασμού Συνεργασία Αριστερών Οικονομολόγων στο Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος, δραστηριοποιήθηκε ενεργά και στο Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ.

Είναι παντρεμένος και πατέρας ενός παιδιού. 

Κατερίνα Νοτοπούλου (υφυπουργός Μακεδονίας - Θράκης)

Η υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης Κατερίνα Νοτοπούλου γεννήθηκε το 1988 και είναι το μικρότερο σε ηλικία μέλος της κυβέρνησης. Κατάγεται από τη Θεσσαλονίκη -αποφοίτησε από το 17ο Λύκειο Θεσσαλονίκης- και σπούδασε Ψυχολογία στο ΑΠΘ, ενώ κατέχει μεταπτυχιακό από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στις Ευρωπαϊκές Πολιτικές Νεολαίας.

Η Κ. Νοτοπούλου είναι στέλεχος της νέας γενιάς του ΣΥΡΙΖΑ, έχει διατελέσει επί σειρά ετών μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και ήταν υποψήφια βουλευτής στην περιφέρεια Α' Θεσσαλονίκης στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015.

Μέλος της αυτοδιοικητικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ στον Δήμο Θεσσαλονίκης, «Θεσσαλονίκη Ανοιχτή Πόλη», και εκπρόσωπος Τύπου της παράταξης στην προεκλογική περίοδο του Μαΐου του 2014.Με συμμετοχή στα κινήματα και τις δομές αλληλεγγύης, έχει υλοποιήσει καμπάνιες και δράσεις αλληλεγγύης σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Από το Νοέμβριο του 2016 ήταν προϊσταμένη του γραφείου της Γενικής Γραμματείας πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη.

 
 
 

Ίσως ακόμη χειρότερο

Θα συνεχίσουμε με τα του πρόσφατου ανασχηματισμού. Και πέραν της απίστευτης κα Παπακώστα, την οποία ανάμεσα σε άλλα ο πρωθυπουργός την έβαλε για να γίνουν οι 152 βουλευτές της κυβέρνησης, 153 (ενόψει και των πιθανών ψηφοφοριών για το ζήτημα της Μακεδονίας). Ξέρετε ποιά ήταν η πιο απίστευτη επιλογή; Και ας πέρασε στα ψιλά! Η επιλογή του κ. Κουβέλη στον υπουργείο ναυτιλίας!! Ομολογουμένως μια τέλεια, τεχνοκρατική, επιλογή του πρωθυπουργού, για έναν από τους πιο νευραλγικούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας. Βέβαια τώρα θα μας πει κάποιος. Για υπουργό μέχρι τώρα είχαμε τον κ. Κουρουμπλή. Πόσο χειρότερος μπορεί να είναι ο κ. Κουβέλης;

 
 
 

Reunion party

Και το καλύτερο το αφήσαμε για το τέλος. Όπως διαβάσαμε, ένα διαφορετικό event ετοιμάζουν όλες οι γενιές και οι «φυλές» της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ.

Με αφορμή την «επέτειο» από τη διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη και την εκδήλωση που θα λάβει χώρα την προσεχή Δευτέρα, στο Ιδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, στελέχη και μέλη της Νεολαίας του Κινήματος, αναμένεται να ανταμώσουν το βράδυ της ίδιας ημέρας, στο «Gazi View» στον Κεραμεικό, στις 10:00μμ, προκειμένου να θυμηθούν τα παλιά αλλά και να συζητήσουν τα τεκταινόμενα.

Tην πρωτοβουλία της διοργάνωσης έχει αναλάβει ο πρώην γραμματέας της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Παντελής Καμάς, οποίος μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook, απευθύνει κάλεσμα προς όλα τα στελέχη και τις εσωκομματικές ομάδες.

Μάλιστα ο πρώην γραμματέας της οργάνωσης ξεκαθαρίζει «ότι πορτιερηδες δεν θα γίνουμε, αλλά δεν προσκαλούνται όσοι έχουν προσχωρήσει στη ΝΔ, και όσοι παραμένουν στο ΣΥΡΙΖΑ». 

Εμείς πάντως αναρωτιόμαστε. Ο κ. Τζοχατσόπουλος θα είναι προσκεκλημένος;

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....