Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 
 

00:01 - 30/11/17

 

 

Πολύ θετικό αυτό

 

Υπήρξε ένα θετικό νέο από τις τράπεζες κατά τις τελευταίες ημέρες. Και αυτό δεν ήταν ότι ξεκίνησαν χθες οι πλειστηριασμοί. Ήταν ότι όπως μαθαίνουμε τις τελευταίες ημέρες και στο άκουσμα της είδησης του ξεκινήματος των πλειστηριασμών έσπευσαν στις τράπεζες αρκετοί από τους γνωστούς κακοπληρωτές. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα επιχειρηματία με μεγάλη οικονομική επιφάνεια και αρκετά εκατομμύρια ευρώ στους τραπεζικούς λογαριασμούς του (εντός και κυρίως εκτός Ελλάδας), ο οποίος επισκέφτηκε χθες συγκεκριμένη τράπεζα ζητώντας να ρυθμιστεί μια σειρά προσωπικών δανείων του (όπως το στεγαστικό του για τη βίλλα του), τα οποία κατά τα τελευταία χρόνια δεν αποπλήρωνε. Και αν και προσωπικά δεν πιστεύουμε ότι τελικά οι κακοπληρωτές είναι τόσοι πολλοί όσο ακούγεται, σίγουροι δεν είναι λίγοι και πιστεύουμε ότι το όλο ζήτημα της έναρξης των πλειστηριασμών είναι ένα θετικό νέο, για τις τράπεζες αλλά και την ελληνική οικονομία. Και ευχόμαστε το ίδιο να συμβεί σύντομα και με την εφορία. Φυσικά όχι για αυτούς που δεν έχουν (που είναι οι περισσότεροι κατά την άποψη μας), αλλά για αυτούς τους σχετικά λίγους που ενώ έχουν πάρα πολλά χρήματα δεν πληρώνουν τίποτα, εις βάρος όλων των υπολοίπων.  

 
 
 

 

Για να τα λέμε και όλα

 

Χθες ακούσαμε για ακόμη μια φορά ένα στέλεχος της κυβέρνησης Σύριζα να διαφημίζει τη μείωση της ανεργίας που υπάρχει και γενικά την οικονομική βελτίωση που υπάρχει στη χώρα. Εμείς δε λέμε ότι δεν υπάρχει βελτίωση. Αλλά αυτή είναι η μισή αλήθεια. Η άλλη μισή αλήθεια είναι ότι ουσιαστικά βελτίωση υπήρχε από το 2014, αλλά η κυβέρνηση Σύριζα το πρώτο εξάμηνο του 2015 φρόντισε να πάει τη χώρα 2 με 3 χρόνια πίσω. Και μετά από περίπου 2 χρόνια καταφέρνουμε και πάλι να επιστρέψουμε περίπου στο σημείο που ήμασταν το 2014 στις αρχές του 2015 όταν και ανέλαβε ο Σύριζα. Τώρα όσον αφορά την ανεργία, υπάρχει και εδώ μια μεγάλη αλήθεια.

 

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, στους 10 οι τέσσερις έχουν απασχόληση και οι έξι είναι είτε άνεργοι, είτε σπουδαστές - φοιτητές είτε συνταξιούχοι. Στους 10 ανέργους, οι επτά έχουν μείνει εκτός αγοράς εργασίας για χρονικό διάστημα άνω του ενός έτους. Και από τα βασικότερα. Στους 100 νέους που βρίσκουν δουλειά, οι 27 είναι 4ωροι με μισθούς πείνας.

 

Και όπως πολλές φορές έχουμε γράψει. Ναι μεν πιστεύουμε πως η χώρα έχε δει τα χειρότερα, αλλά τι δείχνουν ανάμεσα σε άλλα τα παραπάνω ποσοστά. Ότι η χώρα έχει μπει πλέον σε μια διαρκής μιζέρια, η οποία όλα δείχνουν πως θα κρατήσει πάρα πολλά χρόνια.

 
 
 

 

Παρακμιακό

Και στα πλαίσια των παραπάνω, θα αναφερθούμε και σε κάτι άλλο εξαιρετικά θλιβερό. Σχεδόν η μισή Ελλάδα τις τελευταίες ημέρες επισκέπτεται το site koinonikomerisma.gr. Περίπου 1,5εκ δικαιούνται το κοινωνικό μέρισμα (μπορεί και παραπάνω). Άλλοι περίπου 1,5εκ ελπίζουν πως θα γίνει το θαύμα και θα είναι και αυτοί δικαιούχοι του επιδόματος. Και περίπου άλλο 1εκ μπαίνει στο site για να δουν για γνωστούς τους – συγγενής τους. Και κάπως έτσι περίπου η μισή Ελλάδα επισκέπτεται το site που σχετίζεται με το έκτακτο βοήθημα. Και νομίζουμε ότι και μόνο αυτό το γεγονός φανερώνει το πόσο μίζερα έχουν γίνει τα πράγματα στη σημερινή Ελλάδα.

 
 
 

 

Κοιμάται καλά τα βράδια ο Τσίπρας

 

Τα παρακάτω έγραψε ο «Βηματοδότης» Τον ενόχλησε, χωρίς καμία αμφιβολία, τον Κ. Μητσοτάκη η κίνηση που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας μετά το πέρας της ομιλίας του για το σκάνδαλο με τη Σαουδική Αραβία να μαζέψει τα χαρτιά του, να πει με περισσή οίηση στον πρόεδρο της ΝΔ «Καλή σας νύχτα, κύριε Μητσοτάκη» και να φύγει «σφαιράτος» έξω από την αίθουσα της Ολομέλειας. 

 

Ενδεικτικό του γεγονότος ότι ενόχλησε τον κ. Μητσοτάκη είναι ότι την επομένη (Τρίτη) στην ομιλία του προς τους τομεάρχες αναφέρθηκε σε αυτό. «Ο κ. Τσίπρας με καληνύχτισε και έφυγε τρέχοντας. Εγώ κοιμήθηκα μια χαρά. Μάλλον αυτός θα έχει πολλούς λόγους για να χάσει τον ύπνο του» είπε στους σκιώδεις υπουργούς του κόμματός του.

 

nnn

 

Ετσι, κατά τον κ. Μητσοτάκη ο Πρωθυπουργός δεν κοιμάται καλά τα βράδια, διότι, όπως πάλι είπε, έχει άγχος. Και το άγχος του αυτό πηγάζει από το γεγονός ότι ταυτίζεται πλήρως από έναν απαξιωμένο υπουργό (εννοώντας τον Πάνο Καμμένο).

 

Μάθαμε έτσι ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κοιμάται μια χαρά τα βράδια, χωρίς άγχος, χωρίς να σκέφτεται (προς το παρόν) πόσους περισσότερους φόρους θα επιβάλει για να πετύχει πλεόνασμα, χωρίς να σκίζει τα μνημόνια. Βεβαίως μπορούσε να απαντήσει στον κ. Τσίπρα με τη λαϊκή ρήση «τα βράδια μας είναι καλύτερα από τις ημέρες σας», αλλά δεν πρόλαβε.  Ή ακόμα μπορούσε (εάν πρόφταινε) να του απαντούσε με τα λόγια του λατίνου ποιητή Οράτιου «μια νύχτα μας περιμένει όλους», ή τέλος με τη ρήση του Β. Ουγκό «ακόμη και η πιο σκοτεινή νύχτα θα τελειώσει και ο ήλιος θα ανατείλει καλά». Είπαμε όμως, δεν πρόλαβε...

 
 
 

 

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ «στρίμωξαν» τον Καμμένο στο καφενείο της Βουλής

 

Από τα «Παραπολιτικά» τώρα, στο περιθώριο της πρωϊνής συζήτησης στη Βουλή συναντήθηκαν στο καφενείο όπου και ήπιαν τον καφέ τους ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο Νίκος Φίλης, ο Νίκος Ξυδάκης, ο Κωνσταντίνος Δουζίνας και άλλοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Στο τραπέζι ετέθησαν τα θέματα των διακρατικών συμφωνιών με τη Σαουδική Αραβία, τόσο δηλαδή για την υπόθεση των βλημάτων όσο και αυτή των βομβών.

 

Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ φιλικό κλίμα με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να ζητάνε από τον Πάνο Καμμένο να «παγώσει» και τις δύο συμφωνίες τόσο για τα βλήματα όσο και για τις βόμβες. Όσον αφορά στα βλήματα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ανέφερε ότι η συμφωνία έχει παγώσει οριστικά ενώ για τις βόμβες εμφανίστηκε επιφυλακτικός λέγοντας «θα το δούμε».

Σε κάθε περίπτωση ο δύο πλευρές ανανέωσαν το ραντεβού τους για την προσεχή εβδομάδα στη συνεδρίαση της υποεπιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Άμυνας κατά την οποία θα συζητηθεί η ανάκληση της έγκρισης που είχε δώσει η βουλή για τη συμφωνία.

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....