Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

Από το Marx ως το Soros

Καθημερινή Στήλη με άρθρα για την παγκόσμια οικονομία και όχι μόνο

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

Η Μέρκελ και η σίγουρη νίκη στις εκλογές που της δημιουργεί πρόβλημα

00:01 - 11/09/17

 

Ποιό είναι ίσως το μεγαλύτερο πρόβλημα ενός πολιτικού όταν είναι σίγουρο ότι θα κερδίσει; Ότι με μια νίκη να θεωρείται δεδομένη, οι πάντες χαλαρώνουν και κάπου εκεί ο σίγουρος για τη νίκη πολιτική έχει πρόβλημα. Όχι ότι χάνει τις εκλογές, αλλά κινδυνεύει να πληγεί από τα χαμηλά ποσοστά συμμετοχής στις εκλογές.

Είναι χαρακτηριστικό ότι όπως έγραψε το Bloomberg, η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ προειδοποίησε τους υποστηρικτές της να φυλαχτούν στην εφησυχασμό καθώς ένα νέο κύμα δημοσκοπήσεων δείχνει ότι το αντίπαλό της, Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, βρίσκεται ενώπιον μιας πολιτικής κατάρρευσης στις εκλογές της 24 Σεπτεμβρίου.

Η Μέρκελ μίλησε στο Μάιντς, κοντά στον ποταμό Ρήνο την Πέμπτη το βράδυ καθώς είδαν το φως της δημοσιότητας δύο δημοσκοπήσεις που δείχνουν την υποστήριξη προς τους σοσιαλδημοκράτες με επικεφαλής τον Martin Schulz να βρίσκεται σε ιστορικά χαμηλά. Ένα τρίτο γκάλοπ την Παρασκευή έδειξε επίσης ότι η προσπάθεια του SPD εξασθενεί περαιτέρω. Καθώς μας χωρίζουν λίγο περισσότερο από δύο εβδομάδες μέχρι τις ομοσπονδιακές εκλογές, η Μέρκελ είπε στη συγκέντρωση των Χριστιανοδημοκρατών, ότι εξακολουθεί να χρειάζεται κάθε ψήφο.

 

"Ακούμε συνεχώς ότι οι εκλογές έχουν ήδη κριθεί, με κάποιον τρόπο", ανέφερε η Μέρκελ σε ένα πλήθος αρκετών χιλιάδων στο Μάιντς, περίπου 40 χιλιόμετρα δυτικά της Φρανκφούρτης. "Σας λέω ότι δεν είναι έτσι. Το CDU δεν έχει καμία ψήφο για χάσιμο".

 

Μετά την αποτυχία του Σουλτς να σημειώσει σημαντική πρόοδο στη μοναδική τηλεοπτική αναμέτρηση των δυο, σε όλη την προεκλογική εκστρατεία, η στήριξη για τα δύο βασικά αντίπαλα κόμματα - εταίρους σε ένα «μεγάλο συνασπισμό» κατά τα τελευταία τέσσερα χρόνια - φαίνεται να σταθεροποιείται, με το προβάδισμα της Μέρκελ να είναι απλησίαστο. Όλα αυτά οδηγούν σε εφησυχασμό και κάνουν πιο δύσκολη τη νίκη για τη Μέρκελ και την προσπάθειά της για μια τέταρτη θητεία, ενώ απειλούν επίσης να περιορίσουν και τις μετεκλογικές επιλογές της για τη διαμόρφωση του επόμενου κυβερνητικού συνασπισμού.

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....