Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

02/02/19

1997-2017 : Η Ελλάδα είναι ο τρίτος μεγαλύτερος επενδυτής στην ΠΓΔΜ

 

Σύμφωνα με την Εθνική Τράπεζα των Σκοπίων, παρά τις πολιτικές διαφωνίες, κατά την περίοδο 1997-2017, δηλαδή τις τελευταίες δύο δεκαετίες, η Ελλάδα έχει επενδύσει 473 εκατομμύρια ευρώ και είναι η τρίτη χώρα στον κατάλογο των μεγάλων ξένων επενδυτών στη χώρα.

 

 

Στη διάρκεια αυτής της περιόδου, έγιναν επενδύσεις από το εξωτερικό συνολικού ύψους 4.7 δισ. ευρώ, που σημαίνει ότι τα ελληνικά κεφάλαια αποτελούσαν το 10.1% αυτών των επενδύσεων.

 

 

Υπολογίζεται ότι στην ΠΓΔΜ υπάρχουν περίπου 300 εταιρείας με ελληνικά κεφάλαια, στους τομείς του εμπορίου, της κλωστοϋφαντουργίας, των υπηρεσιών και της βαριάς βιομηχανίας, ανάμεσα στις οποίες η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, τα Ελληνικά Πετρέλαια, η ΤΙΤΑΝ, η Παυλίδης Α.Ε. Μάρμαρα – Γρανίτες και η ΔΕΗ.

 

Ο κατάλογος με τους μεγαλύτερους επενδυτές περιλαμβάνει την Αυστρία με επένδυση 637 εκατομμυρίων ευρώ, τη Βρετανία με επένδυση 531 εκατομμυρίων ευρώ, την Ολλανδία με 375 εκατ. ευρώ και τη Σλοβενία με 323 εκατ. ευρώ.

 

Πηγή: Meta

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....