Συγκεκριμένα, σύμφωνα με
ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, τα
μέλη του Σωματείου
Ψητοπωλών -που σύντομα,
όπως λένε, θα ιδρυθεί
και επίσημα- υποστήριξαν
ότι πλέον δεν μπορούν να
απορροφήσουν την αύξηση
του 30% στο κόστος των
κρεάτων και θα μοιράσουν,
μερικώς, τη «χασούρα» με
τον καταναλωτή.
Κοντά στα 3 ευρώ το
τυλιχτό
Ο Γιώργος Πολύζος,
ιδιοκτήτης
σουβλατζίδικου, δήλωσε
στον ΣΚΑΪ ότι «το πρώτο
που πρέπει να
συζητήσουμε δεν είναι σε
τι τιμή θα φτάσει το
σουβλάκι αλλά γιατί
φτάνει. Γιατί πρώτα απ’
όλα ζούμε σ΄ ένα
περιβάλλον που η
φορολογία που είναι στα
ύψη, οι ασφαλιστικές
εισφορές είναι στα ύψη.
Και αυτή τη στιγμή
αντιμετωπίζουμε ένα
σοβαρό πρόβλημα που τα
κρέατα σε όλη την Ευρώπη,
δεν γίνεται μόνο στην
Ελλάδα, ανεβαίνουν
συνέχεια. Εχουμε μία
αύξηση στη τιμή στο
κρέας από 1η Μαρτίου
30%». |