Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

00:01 - 05/12/18

Οκτώ σημάδια που δείχνουν ότι είναι καλύτερο να μην ανοίξεις ακόμη τη δική σου επιχείρηση

 

Μπορεί η επιτυχία της Σίλικον Βάλεϊ να έχει εμπνεύσει πολλούς να στήσουν τη δική τους επιχείρηση, αλλά αυτό δεν είναι κάτι που ταιριάζει σε όλους. «Το να ξεκινάς και να αναπτύσσεις μια επιχείρηση απαιτεί πολύ χρόνο και ενέργεια. Πρόκειται για ένα μεγάλο ρίσκο», δηλώνει στο Business Insider η Rani Langer-Croager, συνιδρύτρια του Uptima Business Bootcamp.

 

 

Δεν είναι ντροπή να αισθάνεται κανείς πιο άνετα ως υπάλληλος, καθώς μερικοί άνθρωποι δεν έχουν τόσο ανεπτυγμένο το επιχειρηματικό πνεύμα. Από το πόσο είσαι έτοιμος να ρισκάρεις μέχρι το πόσο καλά μπορείς να διαχειρίζεσαι τα οικονομικά σου, η Langer-Croager μοιράστηκε τα οκτώ σημάδια που δείχνουν ότι ίσως- προς το παρόν- πρέπει να παραμείνεις στην δουλειά σου.

 

1. ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΡΙΣΚΑΡΕΙΣ

Υπάρχει μια σκληρή αλήθεια όσον αφορά το ξεκίνημα μιας επιχείρησης: σύμφωνα με το Fundera, περίπου το 70% των νεοφυών επιχειρήσεων κλείνουν μετά από μια δεκαετία. Ακόμα κι αν το προϊόν ή η υπηρεσία σου είναι φανταστική, υπάρχουν πολλά προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπίσεις, από το να ξεμείνεις από χρήματα μέχρι να ξεμείνεις από ενθουσιασμό. Γι’αυτό είναι σημαντικό να αναγνωρίσεις τα ρίσκα πριν προχωρήσεις στην ίδρυση μιας επιχείρησης.

 

2. ΕΧΕΙΣ ΤΗ «ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΕΙΨΗΣ»

«Οι άνθρωποι που έχουν τη “νοοτροπία της έλλειψης” θεωρούν ότι δεν τους παρέχονται αρκετές ευκαιρίες ή οικονομικοί πόροι», δηλώνει η Langer-Croager. Αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα μια αίσθηση απόγνωσης που μπορεί να οδηγήσει σε λάθος επιλογές, καθώς οι άνθρωποι αυτοί δεν διαθέτουν την απαραίτητη υπομονή έτσι ώστε να περιμένουν μια μελλοντική καλύτερη ευκαιρία.

 

3. ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ ΓΡΗΓΟΡΟ ΚΕΡΔΟΣ

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Small Business Trends, μόνο το 40% των νεοφυών επιχειρήσεων είναι κερδοφόρες και το 82% των μικρών επιχειρήσεων που αποτυγχάνουν, είναι συνδεδεμένες με προβλήματα ρευστότητας. Ίσως χρειαστούν χρόνια για να γίνει η επιχείρησή σου κερδοφόρα έτσι ώστε να καταφέρεις να πληρώνεσαι τον βασικό μισθό, σημειώνει η Langer-Croager. «Αν προσπαθείς να βγάλεις γρήγορα χρήματα, θα θέσεις την επιχείρησή σου υπό σημαντική πίεση και δεν θα την αφήσεις να αναπτυχθεί όπως πρέπει», συμπληρώνει.

 

4. ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΣΟΥ

Είναι βασικό για έναν επιχειρηματία να καταλαβαίνει τα οικονομικά στοιχεία της επιχείρησής του, δηλώνει η Langer-Croager. Αν δεν παρακολουθείς τα οικονομικά σου, μπορεί να μην προσέξεις σημαντικές ενδείξεις των αλλαγών που πρέπει να γίνουν σε σχέση με το αρχικό επιχειρηματικό σου πλάνο.

 

5. ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΠΛΑΝΟ

Έρευνα του University of Michigan υποστηρίζει ότι ένα καλό επιχειρηματικό πλάνο θα αυξήσει τις πιθανότητες της επιχείρησής σου να επιβιώσει. «Είναι σημαντικό, όταν ξεκινάτε μια επιχείρηση, να κάνετε μια έρευνα αγοράς και να σχεδιάσετε ένα πλάνο», δηλώνει η Langer-Croager.

 

6. ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΤΕΣΤΑΡΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΣΟΥ ΙΔΕΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ

Μια έρευνα της CB Insights βρήκε ότι η σημαντικότερη αιτία κλεισίματος μιας επιχείρησης είναι ότι παρείχε ένα προϊόν χωρίς να υπάρχει αντίστοιχη αγορά. «Μπορεί να ξοδεύεις πολλή ώρα, προσπάθεια και χρήματα για να δημιουργήσεις κάτι που τελικά δεν θα υιοθετηθεί από την αγορά», δηλώνει η Langer-Croager. «Οπότε πρέπει να σιγουρευτείς ότι έχεις κάνει μια έρευνα αγοράς πριν καταλήξεις σε μια επιχειρηματική ιδέα», συμπληρώνει.

 

7. ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΠΡΟΘΥΜΟΣ ΝΑ ΠΛΑΣΑΡΕΙΣ ΤΗΝ ΙΔΕΑ ΣΟΥ

Η επιχείρηση που φτιάχνεις είναι «προσωπική, οπότε χρειάζεται πραγματικά να βγεις έξω και να πλασάρεις όχι μόνο την επιχείρηση αλλά και τον εαυτό σου», αναφέρει η Langer-Croager. Αν δεν μπορείς να ξεπεράσεις τον φόβο του να είσαι το δημόσιο πρόσωπο της επιχείρησής σου, τότε ίσως η επιχειρηματικότητα δεν σου ταιριάζει τόσο.

 

8. ΠΡΟΤΙΜΑΣ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙΣ ΟΛΑ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ

«Έρχεται ένα σημείο στην πορεία της επιχείρησής σου, όπου προκειμένου να την αναπτύξεις, θα πρέπει να προσλάβεις προσωπικό, έτσι ώστε να μοιράσεις τις υποχρεώσεις και να κάνεις μια πιο σωστή χρήση του χρόνου σου», υποστηρίζει η Langer-Croager. Η υπερβολική προσωπική προσπάθεια μπορεί να καθυστερήσει την ανάπτυξη της επιχείρησής σου, καθώς με αυτόν τον τρόπο δεν της παρέχεις τους απαιτούμενους πόρους για την περεταίρω εξέλιξή της.

 

Business Insider, Fortune

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....