Η Megas Yeeros διαθέτει
ήδη στο Λίντχερστ του
Νιου Τζέρσεϊ εργοστάσιο
5.000 τ.μ. που
εξυπηρετεί τις αγορές
των ΗΠΑ, Καναδά, Παναμά
και Ηνωμένων Αραβικών
Εμιράτων.
Όπως ανέφερε ο Νικόλαος
Λούστας διευθύνων
σύμβουλος της Megas
Yeeros, κατά τη διάρκεια
επίσκεψης δημοσιογράφων
στις εγκαταστάσεις στον
Ασπρόπυργο, η νέα
επένδυση στην Αμερική
εκτιμάται ότι θα ανέλθει
στα 10 εκατ. ευρώ, ενώ
έχει ήδη εντοπιστεί η
περιοχή στην οποία θα
ανεγερθεί το νέο
εργοστάσιο. Τόνισε δε
ότι οι προοπτικές στην
αγορά της Αμερικής για
τον ελληνικό γύρο είναι
μεγάλες και τα περιθώρια
περαιτέρω ανάπτυξης
σημαντικά.
Παράλληλα, η εταιρεία
προγραμματίζει
επενδύσεις και στην
Ελλάδα. Συγκεκριμένα,
όπως τόνισε ο κ. Λούστας,
το επενδυτικό πλάνο για
το 2019, το οποίο έχει
ήδη εγκριθεί, ανέρχεται
σε 500.000 ευρώ ενώ το
2018 η εταιρεία
υλοποίησε επένδυση
υψηλής τεχνολογίας ύψους
1,5 εκατ. ευρώ που
αφορούσε στη δημιουργία
νέας γραμμής παραγωγής
για τη νέα σειρά
προψημένου γύρου My
Grillers που βρίσκεται
ήδη στα ράφια του σούπερ
μάρκετ, σε 3
διαφορετικές γεύσεις:
χοιρινό, κοτόπουλο και
doner. Σημειώνεται ότι
η εταιρεία, μετά από
τρία χρόνια έρευνας,
προχώρησε στη
συγκεκριμένη επένδυση
ώστε να προσφέρει στους
καταναλωτές έτοιμη την
αυθεντική γεύση του
φρεσκοκομμένου γύρου.
Οι εγκαταστάσεις του
προψημένου γύρου
βρίσκονται σε ένα νέο
χώρο 1.000 τ.μ. που
σχεδιάστηκε και
εξοπλίστηκε με τα πλέον
σύγχρονα και
αυτοματοποιημένα
μηχανήματα, καλύπτοντας
τις κοινοτικές και
εθνικές νομοθεσίες για
την υγιεινή και την
ασφάλεια των τροφίμων. Η
Megas Yeeros είναι η
πρώτη εταιρεία στην
εφαρμογή κοπής γύρου με
ρομπότ. Διαθέτει δώδεκα
γυριέρες 350 kg η κάθε
μια αυτόματης κοπής
(Robot) και η παραγωγική
δυνατότητα της είναι
2.800 kg την ημέρα,
14.000 kg την εβδομάδα
και 60.000 kg τον μήνα.
Η διοίκηση της Megas
Yeeros εμφανίστηκε
αισιόδοξη για την πορεία
της εταιρείας. Ο τζίρος
της εταιρείας (από
Ελλάδα και Αμερική),
σύμφωνα με τον κ. Λούστα,
τα επόμενα πέντε χρόνια
αναμένεται να αγγίξει τα
70 εκατ. ευρώ από 37,5
εκατ. ευρώ που ήταν το
2018 ενώ οι εξαγωγές από
την Ελλάδα θα κυμανθούν
στα 15-17 εκατ. ευρώ.
Σημειώνεται ότι ποσοστό
30% του τζίρου της
εταιρείας προέρχεται από
τις εξαγωγές.
Ερωτηθείς για το
ενδεχόμενο εισαγωγής της
εταιρείας στο ελληνικό
Χρηματιστήριο, ο κ.
Λούστας ξεκαθάρισε ότι
στην παρούσα φάση δεν
τίθεται τέτοιο θέμα. «Το
ελληνικό χρηματιστήριο
δεν μας ενδιαφέρει. Δεν
έχουμε ανάγκη
χρηματοδότησης έχουμε
ανάγκη να
τελειοποιήσουμε το όραμά
μας να γίνει ο γύρος
παγκόσμιο προϊόν αλλά
και να δημιουργούμε
προϊόντα και ιδέες που
θα φέρουν τον κλάδο σε
μια νέα εποχή». Ωστόσο,
ο κ. Λούστας άφησε
ανοικτό το ενδεχόμενο
για είσοδο της εταιρείας
σε διεθνές χρηματιστήριο
την επόμενη τριετία
ανάλογα με την ανάπτυξη
που θα παρουσιάσει η
εταιρεία.
Αναφορικά με το
ενδιαφέρον του
επιχειρηματία Σπύρου
Θεοδωρόπουλου να
επενδύσει στρατηγικά
στην εταιρεία, ο κ.
Λούστας τόνισε ότι τον
τιμά αυτό το γεγονός,
ωστόσο η εταιρεία
συνεχίζει να επιμένει
στην αυτόνομη ανάπτυξή
της. Όπως ανέφερε «προς
το παρόν η εταιρεία δεν
έχει ανάγκη
χρηματοδότησης ούτε
ανάγκη επενδυτικών
κεφαλαίων».
Ιδιαίτερη μνεία έκανε ο
κ. Λούστας στην τιμή
πώλησης του προϊόντος
πίτα με γύρο στην Ελλάδα
λέγοντας ότι είναι
συγκριτικά πολύ χαμηλή
με την τιμή πώλησης του
αντίστοιχου προϊόντος
στο εξωτερικό.
Υπογράμμισε την ανάγκη
να αυξηθεί η τιμή
προκειμένου να γίνουν
βιώσιμα τα 15.000
ψητοπωλεία στην χώρα που
απασχολούν πάνω από
200.000 εργαζόμενους και
βρίσκονται σε δυσμενή
οικονομική κατάσταση.
Ενδεικτικά ανέφερε ότι
στην Ελλάδα μια πίτα με
γύρο πωλείται στα 2,5
ευρώ ενώ στην Αγγλία
στις 6,5 λίρες, στη
Γερμανία 4,5 ευρώ και
στην Αμερική 8,5 δολάρια.
Η Megas Yeeros ιδρύθηκε
το 2007 από τον κ. Ν.
Λούστα και τον κ. Γ.
Νίκα και σήμερα ο όμιλος
απασχολεί 235
εργαζόμενους. Οι
εγκαταστάσεις της
ελληνικής εταιρείας
Megas Yeeros στον
Ασπρόπυργο αποτελούνται
από ένα υπερσύγχρονο
εργοστάσιο που
σχεδιάστηκε ειδικά για
τις ανάγκες παρασκευής
προϊόντων κρέατος και
εξυπηρετεί τις τοπικές
αγορές και 20 χώρες της
Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι
μια υποδειγματική μονάδα
παρασκευής
κρεατοσκευασμάτων που
ακολουθεί τους
αυστηρότερους κανόνες
ποιότητας και υγιεινής.
Εκεί παρασκευάζεται ο
γύρος, τα σουβλάκια και
τα υπόλοιπα προϊόντα
κρέατος της Megas Yeeros
που κυκλοφορούν στην
ελληνική και την
ευρωπαϊκή αγορά. Σε όλα
τα στάδια της
παραγωγικής διαδικασίας
χρησιμοποιούνται
μηχανήματα τελευταίας
τεχνολογίας από έμπειρο
προσωπικό.
|
|