Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

07:27 - 19/01/18

Χουλιαράκης: "Δεν φταίνε τα προγράμματα και οι θεσμοί για την κρίση, χωρίς αυτά η χρεοκοπία και η έξοδος από το ευρώ θα ήταν βέβαιες

 

 

Σε διαφορετικό μήκος κύματος από την κυβέρνηση εξέπεμψε ο αναπληρωτής υπ. Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης αναφερόμενος τόσο στα βασικά επιχειρήματα του κυβερνώντος κόμματος κατά των Μνημονίων αλλά και στην μετά-μνημονιακή εποχή. Μιλώντας την Πέμπτη σε παρουσίαση βιβλίου ο κ. Χουλιαράκης προχώρησε σε επισημάνσεις εντελώς αντίθετες από την πολιτική γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ.

 

 

Ειδικότερα, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κατά τη συμμετοχή του στην παρουσίαση του βιβλίου «Κατανοώντας την ελληνική κρίση» στο Ωδείο Αθηνών υποστήριξε ότι τα Μνημόνια και οι δανειστές δεν φταίνε για την κρίση στη χώρα μας, προσθέτοντας ότι χωρίς τα Μνημόνια η χρεοκοπία θα ήταν σίγουρη, η δημοσιονομική προσαρμογή θα ήταν περισσότερο βίαιη και η έξοδος από το ευρώ θα ήταν βέβαιη!

Ειδικότερα, σαφές μήνυμα από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη προς την κυβέρνηση. Όπως είπε μετά το τέλος του μνημονίου είναι ορατός ο κίνδυνος «να ξανακυλήσουμε στις παλιές μας συνήθειες».  «Δεν είναι μικρός ο κίνδυνος», πρόσθεσε ο κ. Χουλιαράκης, «ενός νέου δημοσιονομικού παραστρατήματος, ιδιαίτερα καθώς το 2019 είναι εκλογικό έτος». Ο αναπληρωτής υπουργός, σε άλλη αποστροφή του, μιλώντας σε εκδήλωση, επισήμανε ότι τα προγράμματα ήταν απαραίτητα αλλιώς η δημοσιονομική προσαρμογή θα ήταν πιο βίαιη, η χρεοκοπία σίγουρη και η έξοδος από το ευρώ βέβαιη.

Για τα επόμενα βήματα, που πρέπει να γίνουν, ο κ. Χουλιαράκης περιέγραψε, ειδικότερα, τέσσερις άξονες:

 

- Πρώτον, τη διατήρηση ενός θετικού οικονομικού κλίματος

 

- Δεύτερον, την ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης

 

- Τρίτον, την παραμετροποίηση των παρεμβάσεων για το χρέος. Στο σκέλος αυτό υπενθύμισε πως πρέπει να περιμένουμε τον σχηματισμό της γερμανικής κυβέρνησης

 

- Τέταρτον, την πορεία μετά το πρόγραμμα. Σε αυτό το πεδίο, εξήγησε ότι θα υπάρξει ένας μηχανισμός εποπτείας στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών εξαμήνων και της εποπτείας σε Πορτογαλία και Κύπρο όταν βγήκαν από τα μνημόνια. Σημείωσε ωστόσο ότι αυτές οι χώρες δεν έχουν προβλήματα χρέους υπονοώντας με αυτόν τον τρόπο ότι «ο κορσές» στην περίπτωση της Ελλάδας θα είναι πιο στενός.

 

Σημειώνεται ότι από την Πέμπτη ευρωπαϊκές πηγές μεταδίδουν την πληροφορία ότι το μοντέλο που προκρίνεται για την Ελλάδα είναι αυτό της «ενισχυμένης εποπτείας» (Enhanced Surveillance).

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....