| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 

Λεωφόρος Αθηνών +

Καθημερινά Σχόλια για τo ελληνικό χρηματιστήριο και τις αγορές...

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

 

00:01 - 05/03/21

 

 

Χ.Α.

 

Οκ! Καθόλου συναρπαστική … Για την ακρίβεια βαρετή η χθεσινή συνεδρίαση, με αισθητή μείωση και του τζίρου. Ωστόσο εμείς κρατάμε 3 πράγματα:

 

Πρώτο και βασικό, την παραμονή του ΓΔ υψηλότερα των 810 – 800 μονάδων, το μεγάλο ζητούμενο σε αυτή τη χρονική στιγμή για να μπει η αγορά σε ένα νέο ανοδικό trend, με επόμενο στόχο τις 850 μονάδες και βλέπουμε.

 

Δεύτερον ότι η αγορά δεν δείχνει καμία πρόθεση να φύγει χαμηλότερα, κατεβάζοντας τζίρους σε μια ημέρα που ήτανε πτωτικό και το κλίμα στις διεθνείς αγορές και βρέθηκε και το Χ.Α. σε αρνητικό πρόσημο αρκετά μεγάλο μέρος της συνεδρίασης.

 

Και 3ο και βασικό, πως και η διαγραμματική εικόνα των άλλων δύο βασικών δεικτών (τραπεζικός δείκτης, FTSE 25) στέλνει ακόμη πιο θετικά μηνύματα, τουλάχιστον για τη βραχυπρόθεσμη πορεία της αγοράς.

 

 
 

 

Δεν υπάρχει υπερβολική αισιοδοξία

 

Kαι όπως είχαμε γράψει πριν από μερικές ημέρες, υπάρχει ένας επιπρόσθετος λόγος που μπορεί αυτή τη φορά η αγορά να μας εκπλήξει θετικά. Ότι στην αγορά δεν υπάρχει υπερβολική αισιοδοξία, με αρκετούς μικρούς επενδυτές είτε να μην είναι υπέρ-αγορασμένοι μέχρι και να είναι εκτός αγοράς περιμένοντας μια μεγάλη διόρθωση. Και όπως και άλλες φορές έχουμε σχολιάσει. Ειδικά το ρηχό Χ.Α. αρέσκεται να δίνει υπέρ-αποδόσεις όταν δεν υπάρχει υπερβολική αισιοδοξία … Και το ανάποδο, όπως για παράδειγμα στο τέλος του 2020, όταν το Χ.Α είχε βρεθεί στις 800 – 810 μονάδες. Οι πάντες πόνταραν για το πόσο υψηλότερα θα πάει το Χ.Α. Και κάπου εκεί η άνοδος διακόπηκε και πήγαμε δύο μήνες πίσω, με αρκετούς traders να παθαίνουνε ζημία μέχρι και να καίγονται σε αυτό το pull back της αγοράς.

 

 

 

Εμείς συμφωνούμε περισσότερο με αυτήν την άποψη

 

Τώρα όσον αφορά τις τράπεζες και αν και αυτό δεν αφορά, τουλάχιστον τη βραχυπρόθεσμη πορεία των τραπεζικών μετοχών. Την άποψη μας την έχουμε ξαναγράψει. Ότι επί της ουσίας evaluation στις τράπεζες δε γίνεται. Σε γενικές γραμμές θα λέγαμε πως συμφωνούμε με την άποψη της DBRS. Για όποιον δεν έχει διαβάσει την τελευταία της ανάλυση. Ο οίκος λέει πως παρά τη σημαντική μείωση των κόκκινων δανείων από τις τέσσερις ελληνικές συστημικές τράπεζες μέσω του προγράμματος Ηρακλή, οι δείκτες μη εξυπηρετούμενων δανείων παραμένουν σε υψηλότερα επίπεδα, σε σύγκριση με τις ευρωπαϊκές τράπεζες, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη τα νέα κόκκινα δάνεια που μπορεί να προκύψουν λόγω Covid από τα δάνεια που ήταν σε αναστολή. Σύμφωνα με τον οίκο, απαιτούνται περισσότερες και μάλιστα συστημικού χαρακτήρα λύσεις ώστε οι καθυστερήσεις δανείων στις ελληνικές τράπεζες να προσεγγίσουν τις αντίστοιχες ευρωπαϊκές. Σε αυτές σημειώνει τον Ηρακλή 2 και την πρόταση της Τράπεζας της Ελλάδος για δημιουργία "κακής τράπεζας”.
 
Στην ίδια έκθεση σημειώνονται οι αργές διαδικασίες του προγράμματος Ηρακλή.  Όπως σημειώνεται, μετά την ολοκλήρωση των τιτλοποιήσεων από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες ο δείκτης καθυστερήσεων από το επίπεδο του 35,8% (τον Σεπτέμβριο του 2019) θα περιοριστεί στο 25%, αλλά και αυτό είναι αρκετά υψηλότερο από το μέσο ευρωπαϊκό μέσο όρο 2,8%!!!

 

Και όπως και αν το δει κανείς, τα παραπάνω νούμερα είναι λογικό να κάνουνε τους πάντες επιφυλακτικούς, ειδικά μετά τα όσα έχουνε συμβεί τα τελευταία 10 χρόνια.

 

 
 

 

Τράπεζα Πειραιώς

 

Και να σχολιάσουμε και σήμερα κάτι για την Πειραιώς. Ότι όπως μαθαίνουμε αλλά και παρατηρούμε … Πάρα πολλοί είναι αυτοί που σορτάρουνε τη μετοχή τελευταία. Και σχεδόν οι πάντες παίζουνε, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα το κακό σενάριο για την πορεία της μετοχής λόγω φυσικά της ΑΜΚ. Ωστόσο εμείς σε καμία περίπτωση δεν αποκλείουμε να έχουμε καθυστέρηση των όποιες εξελίξεων αποφάσεων. Και δεν ξέρουμε στο τέλος μην βρεθούμε μπροστά σε ένα βίαιο short covering. Προσωπικά αν θέλετε την άποψη μας, σε αυτή τη φάση και έτσι όπως έχει η ειδησεογραφία, η μετοχή είναι no – trade.

 
 

 

Τεχνική Ολυμπιακή

 

Κλείνοντας και όσον αφορά την Τεχνική Ολυμπιακή. Ξέρετε πόσα χρόνια είμαστε αρνητικό για τη μετοχή. Και αυτό και λόγω των οικονομικών της εταιρείας και λόγω αξιοπιστίας του βασικού μετόχου. Από την τελευταία ειδησεογραφία της εισηγμένης λοιπόν. Με καθυστέρηση ενός μήνα αναμένεται τελικά να ολοκληρωθεί ο έλεγχος, βάσει του οποίου θα οριστικοποιηθεί το τελικό ποσό που θα εισπράξει η Τεχνική Ολυμπιακή από την πώληση του ξενοδοχειακού συγκροτήματος του Πόρτο Καρράς στην Belterra του ομίλου Σαββίδη. Και σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο σύμβουλος έχει ζητήσει πρόσθετες διευκρινίσεις ώστε να ολοκληρώσει τον έλεγχο, γεγονός που οδήγησε στη σχετική καθυστέρηση.

 

Θυμίζουμε πως η εισηγμένη έχει πάρει ως τώρα 73εκ ευρώ από το τίμημα των 205εκ ευρώ, με επιπλέον 33,3εκ ευρώ να έχουν κατατεθεί σε λογαριασμό μεσεγγύησης, μέχρι να ολοκληρωθεί η όλη διαδικασία. Ο εν λόγω έλεγχος θα καθορίσει εάν η Τεχν. Ολυμπιακή θα εισπράξει το σύνολο του ποσού ή μέρος αυτού.  Για την ιστορία, η εισηγμένη εκτιμά πως θα εισπράξει τελικά περίπου 105εκ ευρώ, σχεδιάζοντας, όπως τουλάχιστον λέει, επενδύσεις στη ναυτιλία, στην αγορά ακινήτων, στην πράσινη ενέργεια και στη διαχείριση απορριμμάτων.

 
 

 

Χρηματιστηριακό Ημερολόγιο

 

05 Φεβ 2021 11:00: PASAL ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΕΩΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ (ΠΑΣΑΛ) Γενική Συνέλευση, τηλεδιάσκεψη

 

Συναλλαγές σε Πακέτα

 

4 Μαρ 2021 Stocks

Εταιρεία

Ώρα

Αριθμός χρεογράφων

Τιμή χρεογράφου

Αξία συναλλαγής

Τύπος

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ

11:23:35

162.270

3,805

617.437,35

20

 
 

Γνωστοποιήσεις συναλλαγών

 

03/03/21

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ  [ ΕΧΑΕ ]

Συναλλαγές

Λόγος υποβολής

Ημ/νία

Α/Π

Είδος

Αγορά

Πρόσωπο που ασκεί Διευθ. Καθήκοντα

Συναλλασσόμενος

Μέσος όρος τιμής μονάδας

Τεμάχια

Αξία (€)

Ονοματεπώνυμο

Πατρώνυμο

Ιδιότητα

Πλήθος: 1
   

B

3 Μαρ 2021

Π

Μετοχή

ΑΞΙΩΝ ΧΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΟΛΥΖΩΗΣ

Γεν. Διευθυντής

Συνδεόμενο Νομικό Πρόσωπο

3,84

6.000

23.059,01

ΙΚΤΙΝΟΣ ΕΛΛΑΣ Α.Ε. - ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΜΑΡΜΑΡΩΝ  [ ΙΚΤΙΝ ]

Συναλλαγές

Λόγος υποβολής

Ημ/νία

Α/Π

Είδος

Αγορά

Πρόσωπο που ασκεί Διευθ. Καθήκοντα

Συναλλασσόμενος

Μέσος όρος τιμής μονάδας

Τεμάχια

Αξία (€)

Ονοματεπώνυμο

Πατρώνυμο

Ιδιότητα

Πλήθος: 1
   

A

3 Μαρ 2021

Π

Μετοχή

ΑΞΙΩΝ ΧΑ

ΧΑΙΔΑ ΛΥΔΙΑ

ΧΑΙΔΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Μέλος ΔΣ Εκτελεστικό

Ο Ιδιος

0,67

30.000

20.065,03

 

Kάντε Trading σε ελληνικές & ξένες μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών με την οποία το GFF συνεργάζεται (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υπορέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo).

Λήψη τώρα!!

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

   

 © 2019 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....