| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 

Λεωφόρος Αθηνών +

Καθημερινά Σχόλια για τo ελληνικό χρηματιστήριο και τις αγορές...

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

 

00:01 - 06/04/21

 

 

ΓΔ

 

Καλύτερη του αναμενομένου σε όλα τα σημεία ήτανε η συνεδρίαση της προηγούμενης Πέμπτης, αφού ενόψει και της αργίας του Καθολικού Πάσχα προσωπικά θα περιμέναμε μια τελείως νεκρή συνεδρίαση. Ωστόσο η συνεδρίαση ήτανε εξαιρετικά, με την αγορά να βρίσκεται ξεκάθαρα σε ένα ανοδικό trend, με το ΓΔ να κλείνει στις 875,22 μονάδες, +1,18%. Και με το δείκτη να έχει σταθεροποιηθεί υψηλότερα των 850 – 840 μονάδων (που είναι και ο μεγάλος στόχος σε αυτή τη χρονική στιγμή), ως επόμενος μεγάλο στόχος παραμένουνε τα επίπεδα των 800 – 810 μονάδων, ένας στόχος που θεωρούμε πως θα προσεγγιστεί σύντομα και εκεί θα επαναξιολογηθεί η κατάσταση.  

 

 
 

 

Τράπεζες

 

Στα των τραπεζών τώρα, αν κρατάμε κάτι αυτό ήτανε η τελευταία ανάλυση της Moody’s. Ειδικότερα, ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης  αναβάθμισε σε θετικές από σταθερές τις προοπτικές (outlook) του ελληνικού τραπεζικού συστήματος.

 

Όπως σημειώνει ο οίκος, η αναβάθμιση των προοπτικών αντανακλά κυρίως τις προσδοκίες του για περαιτέρω βελτίωση όσον αφορά τη μείωση των υψηλών επιπέδων μη εξυπηρετούμενων δανείων, κυρίως μέσω πωλήσεων και τιτλοποιήσεών τους, καθώς και για σταδιακή ενίσχυση από μία χαμηλή βάση των κερδών των τραπεζών από τη βασική δραστηριότητά τους (core earnings).

 

Οι προοπτικές αντανακλούν την αξιολόγηση του Moody’s για τις βασικές πιστωτικές συνθήκες που θα επηρεάσουν την πιστοληπτική ικανότητα των τραπεζών τους επόμενους 12-18 μήνες.

 

Ο Moody’s αναβάθμισε, επίσης, τις προοπτικές του κυπριακού τραπεζικού συστήματος σε θετικές από σταθερές και πέντε άλλων χωρών – Φινλανδίας, Ουγγαρίας, Νορβηγίας, Πορτογαλίας και Σλοβακίας – σε σταθερές από αρνητικές.

 

«Αναμένουμε ότι η οποία επιδείνωση όσον αφορά τον κίνδυνο για το ενεργητικό των τραπεζών θα είναι περιορισμένη και ότι τα κέρδη τους θα αυξάνονται καθώς οι ευρωπαϊκές οικονομίες θα ανακάμπτουν μετά τη μεγάλη πτώση του πραγματικού ΑΕΠ κατά τη διάρκεια της κρίσης του κορωνοϊού», δήλωσε η αντιπρόεδρος του Moody’s, Louise Lundberg, προσθέτοντας: «Παρά κάποιες πιο θετικές ενδείξεις, οι επιχειρηματικές συνθήκες θα παραμείνουν δύσκολες καθώς οι κυβερνήσεις θα αποσύρουν σταδιακή τη στήριξη και οι ευρωπαϊκές οικονομίες θα ανακάμπτουν με διαφορετικές ταχύτητες».

 

 

 

Eurobank

 

Στα 0,75 ευρώ, με καλά κέρδη 3,45% έκλεισε η ΕΥΡΩΒ την προηγούμενη Πέμπτη. Και σε σχέση με αυτά που συνεχώς αναφέρουμε, με βάση την παραμονή υψηλότερα των 0,71 – 0,70 ευρώ, η τάση της μετοχής είναι πλήρως θετική. Και με το θετικό σενάριο να βρίσκεται σε εξέλιξη, ο επόμενος στόχος είναι οι αντιστάσεις στα 0,81 – 0,82 ευρώ, όπου θα επαναξιολογηθεί η κατάσταση. Απλώς αναφέρουμε ότι ακόμη υψηλότερα, ο επόμενος στόχος είναι οι αντιστάσεις στα 0,90 – 0,91 και 1,00 – 1,02 ευρώ!!

 

 
 

 

Lamda Development

 

Είχαμε αναφερθεί και την προηγούμενη Πέμπτη στη μετοχή της ΛΑΜΔΑ, η οποία είχε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνεδρίαση, κλείνοντας στο υψηλό ημέρας στα 7,59 ευρώ, +2,99%. Και σε σχέση με τα όσα είχαμε γράψει, πλέον το μεγάλο στοίχημα είναι η παραμονή υψηλότερα των 7,55 – 7,45 ευρώ, κάτι το οποίο πιστεύουμε πως θα επιτευχθεί. Μια τέτοια παραμονή βάζει τη μετοχή σε ένα νέο ανοδικό trend, με επόμενο στόχο το μεγάλο ανοιχτό gap και τις αντιστάσεις στα επίπεδα των 8,10 – 8,20 ευρώ, μια κίνηση  η οποία με βάση που έχει το διάγραμμα της μετοχής, δεν αποκλείουμε να συμβεί και σχετικά βίαια.

 

 
 

 

ΑΔΜΗΕ

 

Τέλος και όσον αφορά τον ΑΔΜΗΕ. Αν και πάντα υπάρχει πωλητής το γνωστό fund. Εμείς μαθαίνουμε πως τις τελευταίες συνεδριάσεις 2 ξένα funds βγαίνουνε αγοραστές. Την άποψη μας την ξέρετε. Ότι τη θεωρούμε από τις πλέον φτηνές μετοχές του FTSE 25, θυμίζοντας πως ως fair value για τη μετοχή έχουμε θέσει στο GFF τα 3,20 – 3,30 ευρώ (και βλέπουμε).

 
 

 

Χρηματιστηριακό Ημερολόγιο

 

05 Μαϊ 2021 00:00: ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ ΑΒΕΕ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ (ΠΑΠ) Ετήσια Γενική Συνέλευση,

05 Μαϊ 2021 00:00: ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε. (ΜΥΤΙΛ) Δημοσιοποίηση Τριμηνιαίων Αποτελεσμάτων,

05 Μαϊ 2021 00:00: ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΙΣΤΗ Α.Ε.Γ.Α. (ΕΥΠΙΚ) Αποκοπή Μερίσματος,

 

06 Μαϊ 2021 00:00: ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΙΣΤΗ Α.Ε.Γ.Α. (ΕΥΠΙΚ) Κάτοχοι Μερίσματος,

`

07 Μαϊ 2021 00:00: ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ ΑΒΕΕ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ (ΠΑΠ) Αποκοπή Μερίσματος,

 

Συναλλαγές σε Πακέτα

 

1 Απρ 2021 Stocks

Εταιρεία

Ώρα

Αριθμός χρεογράφων

Τιμή χρεογράφου

Αξία συναλλαγής

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ Α.Ε.

16:47:55

35

1,712

59,92

EUROBANK ERGASIAS ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε.

16:43:39

3.077.824

0,7521

2.314.831,4304

 
 

Γνωστοποιήσεις συναλλαγών

 

31/03/21

CPI Α.Ε ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ  [ ΣΠΙ ]

Συναλλαγές

Λόγος υποβολής

Ημ/νία

Α/Π

Είδος

Αγορά

Πρόσωπο που ασκεί Διευθ. Καθήκοντα

Συναλλασσόμενος

Μέσος όρος τιμής μονάδας

Τεμάχια

Αξία (€)

Ονοματεπώνυμο

Πατρώνυμο

Ιδιότητα

Πλήθος: 1
  

A

31 Μαρ 2021

Α

Μετοχή

ΑΞΙΩΝ ΧΑ

ΠΑΠΑΘΑΝΟΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ

ΠΑΠΑΘΑΝΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Γεν. Διευθυντής

Ο Ιδιος

0,22

855.000

188.100

 

Kάντε Trading σε ελληνικές & ξένες μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών με την οποία το GFF συνεργάζεται (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υπορέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo).

Λήψη τώρα!!

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

   

 © 2019 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....