| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 

Λεωφόρος Αθηνών +

Καθημερινά Σχόλια για τo ελληνικό χρηματιστήριο και τις αγορές...

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

 

00:01 - 12/01/21

 

 

Χ.Α.

 

Ξέρουμε ότι χάλασε πολύ κόσμο – επενδυτές, η χθεσινή πτώση στο Χ.Α. (800,56 μονάδες, -2,28%). Ωστόσο εμείς θα μείνουμε κυρίως στο ότι ο ΓΔ  συνεχίζει να μη χάνει την κρίσιμη ζώνη στα επίπεδα των 800 – 810 μονάδων. Μια απώλεια που δε θα ήτανε καταστροφή, ωστόσο δε θα θέλαμε να τη δούμε αφού είναι αλήθεια πως θα είχαμε πισωγύρισμα, με πιθανότητες περαιτέρω πτώσης σε αυτό το σενάριο μέχρι τα επίπεδα των 765 - 770 μονάδων.

 
 

 

Βραχυπρόθεσμα ταλαιπωρία ..

 

Η αγορά λοιπόν παραμένει, έστω και οριακά, υψηλότερα των 800 μονάδων και αυτό θα λέγαμε πως είναι το μεγάλο ζητούμενο σε αυτή τη χρονική στιγμή. Και δεν πιστεύουμε πως αυτό το ανοδικό trend θα χαλάσει έτσι εύκολα. Ωστόσο όπως έχουμε γράψει τις τελευταίες ημέρες, βραχυπρόθεσμα βλέπουμε πως υπάρχουνε μεγάλες πιθανότητες η αγορά να ταλαιπωρηθεί. Και δεν αποκλείουμε, μέχρι και για κάποιες εβδομάδες, η αγορά να κινηθεί σε ένα σχετικά στενό εύρος τιμών (είχαμε αναφερθεί και χθες consolidation), κάνοντας μια νέα βάση, με το κεντρικό trend της αγοράς να παραμένει μέχρι νεοτέρας ανοδικό.  

 

 

 

ΕΤΕ – Εθνική Ασφαλιστική

 

Από την τελευταία ειδησεογραφία τώρα. Οι πληροφορίες αναφέρουνε πως χαλάει η διαπραγμάτευση του CVC καθώς το fund φέρεται να υπαναχώρησε ως προς την πρόθεση καταβολής τιμήματος 450 εκατ. ευρώ. Εμείς πάντως θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς … Ότι οι πληροφορίες αναφέρουνε πως το deal χάλασε όχι λόγω των οικονομικών δυσκολιών της περιόδου. Αλλά λόγω πραγμάτων που φέρεται να βρήκε ο έλεγχος του Fund στα οικονομικά της ασφαλιστικής. Δε μιλάμε ντε και καλά για κάποια τεράστια μαύρη τρύπα. Ωστόσο σίγουρα υπάρχουνε ζητήματα στα οικονομικά της ασφαλιστικής .. Και αυτά φαίνεται να βρήκε το CVC, κάτι το οποίο δημιουργεί ερωτήματα για τις μελλοντικές προοπτικές της ασφαλιστικής..

 
 

 

Alpha Bank

 

Με νέες απώλειες έκλεισε χθες η ΑΛΦΑ, στα 0,841 ευρώ, -4,97%, με τη μετοχή να έχει 5 σερί πτωτικές συνεδριάσεις το 2021, επιστρέφοντας επί της ουσίας στα επίπεδα που είχε στις αρχές Δεκεμβρίου. Διαγραμματικά, ο στόχος είναι να έχουμε άμεσα μια επιστροφή υψηλότερα των 0,855 – 0,865 ευρώ, κάτι το οποίο θα επαναφέρει την τάση σε θετική, με επόμενο στόχο τις αντιστάσεις στα επίπεδα των 1,00 – 1,05 ευρώ, στις οποίες προσφάτως κόλλησε η μετοχή.

 

Αναφορικά με τις επόμενες στηρίξεις, έχουμε τα επίπεδα των 0,78  - 0,80 ευρώ, στηρίξεις οι οποίες δε θα πρέπει να χαθούνε, αφού είναι αλήθεια πως τότε περιπλέκονται τα πράγματα.

 
 

 

Διεθνείς αγορές

 

Και να κλείσουμε με τις διεθνείς αγορές και δύο ενδιαφέροντα στατιστικά. Ας κρατήσουμε λοιπόν πως στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας, το πετρέλαιο βρέθηκε σε υψηλά 11 μηνών. Και την ίδια ώρα, ο χαλκός (copper) βρέθηκε σε υψηλά 8 ετών! Και όπως και αν το δει κανείς και τα δύο στατιστικά έχουνε το ενδιαφέρον τους ..

 

 
 

 

Χρηματιστηριακό Ημερολόγιο

 

 

 

Συναλλαγές σε Πακέτα

 

11 Ιαν 2021 Stocks

Εταιρεία

Ώρα

Αριθμός χρεογράφων

Τιμή χρεογράφου

Αξία συναλλαγής

ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Β.Ε.Τ.Ε.

10:54:22

25.000

14,64

366.000

 
 

Γνωστοποιήσεις συναλλαγών

 

08/01/21

EUROBANK ERGASIAS ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε.  [ ΕΥΡΩΒ ]

Συναλλαγές

Λόγος υποβολής

Ημ/νία

Α/Π

Είδος

Αγορά

Πρόσωπο που ασκεί Διευθ. Καθήκοντα

Συναλλασσόμενος

Μέσος όρος τιμής μονάδας

Τεμάχια

Αξία (€)

Ονοματεπώνυμο

Πατρώνυμο

Ιδιότητα

Πλήθος: 1
   

B

8 Ιαν 2021

Α

Παράγωγο

ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΧΑ

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Μέλος ΔΣ Εκτελεστικό

Συνδεόμενο Νομικό Πρόσωπο

59,08

50

2.954

Πλήθος: 2
   

B

8 Ιαν 2021

Α

Μετοχή

ΑΞΙΩΝ ΧΑ

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Μέλος ΔΣ Εκτελεστικό

Συνδεόμενο Νομικό Πρόσωπο

0,59

502.640

295.055,61

Πλήθος: 1
   

B

8 Ιαν 2021

Π

Παράγωγο

ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΧΑ

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Μέλος ΔΣ Εκτελεστικό

Συνδεόμενο Νομικό Πρόσωπο

58,15

174

10.118,3

Πλήθος: 2
   

B

8 Ιαν 2021

Π

Μετοχή

ΑΞΙΩΝ ΧΑ

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Μέλος ΔΣ Εκτελεστικό

Συνδεόμενο Νομικό Πρόσωπο

0,59

498.907

292.703,67

 

Kάντε Trading σε ελληνικές & ξένες μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών με την οποία το GFF συνεργάζεται (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υπορέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo).

Λήψη τώρα!!

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

   

 © 2019 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....