| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 

Λεωφόρος Αθηνών +

Καθημερινά Σχόλια για τo ελληνικό χρηματιστήριο και τις αγορές...

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

 

00:01 - 14/08/20

 

Χ.Α.

Τι να πούμε για τη χθεσινή συνεδρίαση και τα μόλις 21εκ ευρώ; Δεν έχουμε και πολλά. Όλα δείχνουνε πως αυτές οι εξαιρετικά χαμηλές συναλλαγές θα συνεχιστούνε, με το μεγάλο ζητούμενο να είναι, να αποφευχθεί σε αυτή τη χρονική στιγμή το αρνητικό σενάριο, με μια απώλεια των γνωστών κρίσιμων τεχνικών επιπέδων (630-640 μονάδες), στα όρια των οποίων συνεχίζει να κινείται η αγορά.  Τώρα όσο ο ΓΔ σε χάνει αυτά τα επίπεδα, όπως κινδύνευσε να συμβεί δύο φορές τις τελευταίες εβδομάδες. Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία, ελπίζοντας πως η αγορά θα κάνει την έκπληξη και θα κινηθεί προς τα επίπεδα των 670 – 680 μονάδων.

 
 

Τραπεζικός Δείκτης

Και όσον αφορά τον τραπεζικό δείκτη, που έκλεισε στις 316,97 μονάδες, -0,55%. Τουλάχιστον ο δείκτης συνεχίζει να παραμένει υψηλότερα των 295 – 300 μονάδων. Τώρα αν θέλουμε να ελπίζουμε για κάτι καλύτερο, ο πρώτος στόχος είναι οι αντιστάσεις στα επίπεδα των 325 – 330 μονάδων. Οριακά υψηλότερα και στις 340 μονάδες έχουμε τις επόμενες αντιστάσεις. Τώρα διάσπαση και αυτών, θεωρητικά επαναφέρει το θετικό σενάριο, αν και εδώ το πρώτο μεγάλο ζητούμενο παραμένει η αποφυγή του αρνητικού σεναρίου.

 
 

 

Eurobank

Μια σχετικά καλύτερη εικόνα σε σχέση με τις υπόλοιπες τράπεζες έχει δείξει τις τελευταίες ημέρες η Eurobank, με κλείσιμο χθες στα 0,4085 ευρώ, +1,09%. Ο μεγάλος στόχος λοιπόν από εδώ και πέρα, θα είναι η παραμονή της μετοχής υψηλότερα των 0,39 – 0,40 ευρώ. Και αυτό γιατί μια τέτοια παραμονή μπορεί να οδηγήσει τη μετοχή ακόμη και στα 0,50 και 0,52 ευρώ, οι επόμενες ισχυρές αντιστάσεις – στόχοι.

 
 

Ελλάκτωρ

Στα 1,176 ευρώ, +1,47% έκλεισε χθες η μετοχή του Ελλάκτωρα. Και όπως είχαμε αναφέρει τις τελευταίες ημέρες, η επιτυχής παραμονή υψηλότερα των 1,10 ευρώ, οδηγεί τη μετοχή στις επόμενες ισχυρές αντιστάσεις στα επίπεδα των 1,22 – 1,23 ευρώ. Πολύ ισχυρές αντιστάσεις στις οποίες θέλουμε να δούμε πως θα συμπεριφερθεί η μετοχή και αν θα έχουμε ένα pull – back της τιμής. Ή τη μεγάλη υπέρβαση η οποία θα οδηγήσει τη μετοχή πολύ υψηλότερα.

 
 

Τουρκία

Και πάμε να κλείσουμε με τα της Τουρκίας, με την οικονομική κατάσταση της χώρας να γίνεται όλο και πιο αρνητική. Μάλιστα όπως έχουμε αναφέρει σε άλλες στήλες στο GFF, αυτός είναι κατά την άποψη μας ο βασικός λόγος που η Τουρκία ούτε θα σκέφτονταν να έχει ένα θεσμό επεισόδιο με τη χώρα, κάτι το οποίο θα οδηγούσε την ισοτιμία σε νέα ιστορικά χαμηλά (βρίσκεται περίπου στο 7,3 με το δολάριο).

Είναι λοιπόν χαρακτηριστικό πως σύμφωνα με τα όσα είπε η Moody’s  την Παρασκευή,  τα καθαρά συναλλαγματικά αποθέματα της Τουρκίας βρίσκονται πλέον πολύ κοντά στο μηδέν. «Τα αποθέματα της κεντρικής τράπεζας έχουν εξαντληθεί σε μια αποτυχημένη απόπειρα υποστήριξης του νομίσματος».

Σύμφωνα πάντα με τους αναλυτές της Moody’s, η τουρκική οικονομία βρίσκεται σε ιδιαίτερα δυσχερή θέση, λόγω και της πανδημίας, με το ΑΕΠ να αναμένεται να συρρικνωθεί κατά 5%, με τον τουρισμό ανάμεσα σε άλλα να έχει πληγεί σοβαρά από την πανδημία, με τους επισκέπτες να έχουν μειωθεί το πρώτο εξάμηνο σε 4,5εκατ. από 18 εκατ. πέρυσι. Ο αυξημένος πληθωρισμός, η επιβράδυνση των χορηγήσεων ως αποτέλεσμα ρυθμιστικών δράσεων και η αυξανόμενη ανεργία θα συνεχίσουν να περιορίζουν την ιδιωτική κατανάλωση και τις επενδύσεις, αναφέρουνε οι αναλυτές του οίκου αξιολόγησης. Και όπως σημειώνεται στο report, μια περαιτέρω, σημαντική αποδυνάμωση του νομίσματος θα μπορούσε να έχει σημαντικές πιθανές συνέπειες για την Τουρκία. Όπως σημειώνεται τέλος, αν και το συνολικό επίπεδο του δημόσιου χρέους της Τουρκίας είναι αρκετά χαμηλό, στο 40% του ΑΕΠ (πρόβλεψη για το 2020), περίπου το ήμισυ αυτού του χρέους είναι σε ξένο νόμισμα και έτσι το κόστος εξυπηρέτησης του χρέους είναι αρκετά ευαίσθητο στις συναλλαγματικές κρίσεις.

 
 

 

Χρηματιστηριακό Ημερολόγιο

 

14 Αυγ 2020 00:00: ΕΛΤΟΝ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΕΒΕ (ΕΛΤΟΝ) Ημερομηνία Καταβολής Μερίσματος,

 

Συναλλαγές σε Πακέτα

 

13 Αυγ 2020 Stocks

Εταιρεία

Ώρα

Αριθμός χρεογράφων

Τιμή χρεογράφου

Αξία συναλλαγής

EUROBANK ERGASIAS ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε.

13:53:02

2.000.000

0,3998

799.600

EUROBANK ERGASIAS ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε.

12:39:40

1.000.000

0,3998

399.800

EUROBANK ERGASIAS ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε.

11:24:54

1.892.945

0,3991

755.474,3495

 
 

Γνωστοποιήσεις συναλλαγών

 

12/08/20

ΓΕΝ. ΕΜΠΟΡΙΟΥ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ  [ ΓΕΒΚΑ ]

Συναλλαγές

Λόγος υποβολής

Ημ/νία

Α/Π

Είδος

Αγορά

Πρόσωπο που ασκεί Διευθ. Καθήκοντα

Συναλλασσόμενος

Μέσος όρος τιμής μονάδας

Τεμάχια

Αξία (€)

Ονοματεπώνυμο

Πατρώνυμο

Ιδιότητα

Πλήθος: 1
   

A

12 Αυγ 2020

Α

Μετοχή

ΑΞΙΩΝ ΧΑ

ΜΑΥΡΟΥΔΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ

ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Μέλος ΔΣ Εκτελεστικό

Ο Ιδιος

0,70

609

429,06

 

Kάντε Trading σε ελληνικές & ξένες μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών με την οποία το GFF συνεργάζεται (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υπορέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo).

Λήψη τώρα!!

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

   

 © 2019 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....