| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 

Λεωφόρος Αθηνών +

Καθημερινά Σχόλια για τo ελληνικό χρηματιστήριο και τις αγορές...

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

 
 

00:01 - 15/01/20

 

 

Χ.Α.

 

Αν θα συνοψίζαμε την άποψη μας για την εικόνα του Χ.Α. σε αυτή την περίοδο Θα λέγαμε 3 πράγματα…..

 

Δεν αποκλείεται η παλινδρόμηση της αγοράς κοντά στα τρέχοντα επίπεδα να συνεχιστεί …. Πιθανόν και για σεβαστό χρονικό διάστημα (είχαμε αναφερθεί και χθες).

 

Είναι πολύ θετικό πως ο ΓΔ παραμένει υψηλότερα των 890 - 900 μονάδων κατά τις τελευταίες εβδομάδες.

 

Βέβαια, προβληματίζει η αδυναμία του τραπεζικού δείκτη να επιστρέψει υψηλότερα των 850 – 860 μονάδων …. Ναι μεν ο δείκτης βρίσκεται στα όρια αυτών των επιπέδων (έκλεισε χθες στις 851,12 μονάδες, +0,14%).  Ωστόσο όσο δεν επιστρέψει και δε σταθεροποιείται ο δείκτης υψηλότερα αυτών των επιπέδων. Υπάρχει κίνδυνος ανά πάσα στιγμή να υπάρξουνε προβλήματα.

 

 

 

 

Alpha Bank

 

Στα της ΑΛΦΑ τώρα. Η μετοχή έκλεισε στα 1,815 ευρώ, -1,52%, με τη μετοχή από τις αρχές του χρόνου να βρίσκεται στο -5,62%. Διαγραμματικά. Και όσον αφορά τη βραχυπρόθεσμη τάση. Οι επόμενες συνεδριάσεις θα είναι ενδιαφέρουσες. Ειδικότερα, υπάρχει ανάγκη άμεσης επιστροφής υψηλότερα των 1,84 και 1,86 - 1,87 ευρώ. Και αυτό, όχι μόνο για να συντηρηθεί το θετικό σενάριο, που μιλάει για μια τιμή μετοχής υψηλότερη των 2,00 ευρώ. Αλλά και για να μην έχουμε έναν περαιτέρω κύκλο πτώσης, τουλάχιστον μέχρι τις επόμενες πολύ ισχυρές στηρίξεις στα 1,64 – 1,66 ευρώ.

 

 
 

 

Τράπεζες ytd, 52w

 

Και με πάσα από το παραπάνω σχόλιο για την ΑΛΦΑ. Ας δούμε δύο νούμερα για τον τραπεζικό δείκτη.

 

Στο -3,85% Και το +88,09%

 

Το πρώτο λοιπόν (-3,85%) είναι η απόδοση του δείκτη από 01/01/20. Και η δεύτερη εντυπωσιακή επίδοση (+88,09%). Είναι η άνοδος του τραπεζικού δείκτη σε επίπεδο 52 εβδομάδων.

 
 

 

ΟΠΑΠ
 

Να θυμίσουμε πως σήμερα είναι η τελευταία ημέρα για το μέρισμα του ΟΠΑΠ, αφού από αύριο θα είναι κομμένη για το 1 ευρώ μέρισμα (0,95 μετά το φόρο 5%). Επίσης θυμίζουμε πως από 20 ως 24 Ιανουάριου θα είναι η περίοδος για τον υπολογισμό της τιμής επανεπένδυσης (με discount 3% της τιμής που θα προσδιοριστεί) για όποιον φυσικά το επιθυμεί. Σε κάθε περίπτωση, εμείς παραμένουμε θετικοί για τη μετοχή. Και αυτό όχι μόνο για τα εντυπωσιακά μερίσματα, που θα συνεχίσει να δίνει η εταιρεία και την υπόλοιπη χρονιά. Αλλά και το 2020 κατά την άποψη μας παρόμοια πολιτική θα ακολουθήσει η εταιρεία και την επόμενη χρονιά.

 

Αλλά γιατί μας είχε αρέσει πάρα πολύ το 3ο τρίμηνο. Και αν η εταιρεία καταφέρει να επιτύχει τις ίδιες επιδόσεις και στα υπόλοιπα τρίμηνα. Στην τρέχουσα κεφαλαιοποίηση δε μπορεί να πει κανείς πως είναι ακριβή, με προσδοκίες για αρκετά υψηλότερα τιμές.

 
 

 

Θέλουμε να το δούμε

 

Και κλείνοντας με τις διεθνείς αγορές. Και με τα βλέμματα να είναι στραμμένα στην επικείμενη συμφωνία των ΗΠΑ με την Κίνα. Θέλουμε να δούμε κάτι. Σε περίπτωση που οριστικά ανακοινωθεί η συμφωνία. Πώς θα αντιδράσουνε οι αγορές. Αν δηλαδή θα επιβεβαιωθεί ο κανόνας αγόραζε στη φήμη – πούλα στην είδηση. Με την επικείμενη συμφωνία των ΗΠΑ με την Κίνα να αποδειχθεί προεξοφλημένη, με τις αγορές μέχρι και να κάνουμε ένα μικρό γύρισμα μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας.  

 
 

 

Χρηματιστηριακό Ημερολόγιο

 

15 Ιαν 2020 10:00: FRIGOGLASS Α.B.E.Ε. (ΦΡΙΓΟ) Γενική Συνέλευση, Επιχειρηματικό Κέντρο "ΠΥΡΝΑ", Ανδρέα Μετξά 15, Κηφισιά

15 Ιαν 2020 15:00: BYTE COMPUTER Α.Β.Ε.Ε. (ΒΥΤΕ) Γενική Συνέλευση, ΚΑΛΛΙΡΡΟΗΣ 98 & ΤΡΙΒΟΛΗΣ ΑΥΗΝΑ

15 Ιαν 2020 14:00: ΠΕΡΣΕΥΣ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΕΙΔΙΚΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ Α.Β.Ε.Ε. (ΠΕΡΣ) Γενική Συνέλευση, Ζευγολατιό Κορινθίας, Θέση Στανοτόπι, Δήμος Βόχας

15 Ιαν 2020 12:00: ΠΕΤΡΟΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.Β.Ε. (ΠΕΤΡΟ) Γενική Συνέλευση, Iερα Οδός 96-104

 

Συναλλαγές σε Πακέτα

 
 
 
 

Γνωστοποιήσεις συναλλαγών

 

13/01/20

 
 

Kάντε Trading σε ελληνικές & ξένες μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών με την οποία το GFF συνεργάζεται (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υπορέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo).

Λήψη τώρα!!

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

   

 © 2019 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....