| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 

Λεωφόρος Αθηνών +

Καθημερινά Σχόλια για τo ελληνικό χρηματιστήριο και τις αγορές...

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

 
 

00:01 - 16/01/20

 

 

Θετική εξέλιξη

 

Δε μπορούμε να πούμε πως συνολικά μας μάγεψε η χθεσινή συνεδρίαση, που έκλεισε με άνοδο 0,54%, στις 928,66 μονάδες. Ωστόσο υπήρχε μια πολύ θετική εξέλιξη. Αυτή ήτανε η σημαντική άνοδος των τραπεζών, με τον τραπεζικό δείκτη να επιστρέφει με ευκολία υψηλότερα των 850 – 860 μονάδων, κλείνοντας στις 874,91 μονάδες. Και φυσικά, ο μεγάλος στόχος από εδώ και πέρα θα είναι η παραμονή του δείκτη υψηλότερα των παραπάνω επιπέδων. Μια παραμονή, η οποία μαζί με την παραμονή του ΓΔ υψηλότερα των 890 – 900 μονάδων. Μπορεί να οδηγήσει την αγορά σε σπουδαία πράγματα. Σε μια άνοδο της αγοράς σε επίπεδα υψηλότερα των 1.000 μονάδων.

 

 

 

 

Πρώτο μισό του Ιανουαρίου

 

Και μια που χθες ολοκληρώθηκε, ημερολογιακά, ο μισός πρώτος μήνας της χρονιάς. Πάμε να ρίξουμε μια ματιά στις αποδόσεις των βασικών δεικτών από τις αρχές του χρόνου.

 

Ο ΓΔ λοιπόν βρίσκεται στο +1,31%.

Ο FTSE 25 στο +1,14%

Και τέλος ο τραπεζικός δείκτης, μετά και τη χθεσινή άνοδο. Στο -1,16%, πάντα σε αρνητικό πρόσημο από τις αρχές του χρόνου. 

 
 

 

Τράπεζες

 

Και σε σχέση με τα παραπάνω. Πάμε να δούμε και τις αποδόσεις των επιμέρους τραπεζών από τις αρχές του χρόνου. Με διαφορά με την καλύτερη εικόνα από 01/01/20 (φυσικά εννοείται ότι είναι πολύ νωρίς για να μιλάει κανείς για μια ολόκληρη χρονιά), η Πειραιώς, με άνοδο 10,03%.

 

ΠΕΙΡ: +10,03%

ΕΤΕ: -1,99%

ΕΥΡΩΒ: -2,23%

ΑΛΦΑ: -3,28%

 
 

 

ΕΤΕ

 

Καλή συνεδρίαση χθες για την ΕΤΕ, η οποία όπως και ο τραπεζικός δείκτης. Με κλείσιμο στα 2,96 ευρώ, +2,78%, κατάφερε να επιστρέψει υψηλότερα των 2,94 – 2,95 ευρώ. Και η παραμονή υψηλότερα αυτών  θα είναι ο μεγάλος στόχο από εδώ και πέρα. Και με τη διαγραμματική εικόνα να βελτιώνεται, οι επόμενοι στόχοι είναι οι αντιστάσεις στα επίπεδα των 3,05 – 3,06, 3,10, 3,15 και εν συνεχεία …. .Στα επίπεδα των 3,50 – 3,60 ευρώ, επίπεδα που είναι ένας πρώτος μεγάλος, μέσο – μακροπρόθεσμος στόχος.

 

 
 

 

ΟΠΑΠ

 

Ημέρα αποκοπής σήμερα για τον ΟΠΑΠ (12,10 ευρώ, +0,17%), με το καθαρό μέρισμα να είναι 0,95 ευρώ (1 ευρώ το μικτό). Μιλάμε επομένως για μια καθαρή απόδοση 7,8%, με τη μετοχή να είναι φυσιολογικό να δεχθεί σήμερα σημαντικές πιέσεις (το στοίχημα είναι αν μπορεί να χάσει όσο το δυνατόν λιγότερο). Και να μην παραβλέπουμε πως η μετοχή έχει μεγάλη στάθμιση στους βασικούς δείκτες, κάτι το οποίο αναμένεται να επηρεάσει και την αγορά.

 

Ειδικότερα, ο ΟΠΑΠ έχει το 8% του FTSE 25 και το 5% του ΓΔ. Αν λοιπόν δεχόμασταν πως έχανε όλο το ποσοστό του μερίσματος. Αυτό θα είχε μια αρνητική επίπτωση 0,64% στον FTSE 25 και 0,40% στο ΓΔ. Βέβαια όπως αναφέραμε. Το στοίχημα για τη μετοχή είναι να χάσει όσο το δυνατόν λιγότερο.

 
 

 

Χρηματιστηριακό Ημερολόγιο

 
 

 

Συναλλαγές σε Πακέτα

 
 
 
 

Γνωστοποιήσεις συναλλαγών

 

13/01/20

 
 

Kάντε Trading σε ελληνικές & ξένες μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών με την οποία το GFF συνεργάζεται (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υπορέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo).

Λήψη τώρα!!

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

   

 © 2019 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....