| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 

Λεωφόρος Αθηνών +

Καθημερινά Σχόλια για τo ελληνικό χρηματιστήριο και τις αγορές...

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

 

00:01 - 16/11/20

 

 

Χ.Α. – Τράπεζες

 

Μετά από καιρό και μετά τη μεγάλη άνοδο της προηγούμενης εβδομάδας, πολύ ενδιαφέροντα γίνονται τα πράγματα στο Χ.Α., με το ΓΔ να παραμένει υψηλότερα των 630 – 640 μονάδων και στα όρια ισχυρών αντιστάσεων (τις 665 μονάδες).  Πέραν όμως του ΓΔ που υπάρχει αναλυτικό σχόλιο στη στήλη Κυνηγός, θα μείνουμε σε ένα άλλο πολύ μεγάλο στοίχημα της αγοράς. Αυτός της παραμονής του τραπεζικού δείκτη υψηλότερα των 295 – 300 μονάδων (ο δείκτης έκλεισε στις 309,15 μονάδες, -1,68%) … Και με τις τραπεζικές μετοχές να είναι πάντα οι πιο ευμετάβλητες, μια τέτοια παραμονή είναι καθοριστικής σημασίας για την πορεία όχι μόνο των τραπεζικών μετοχών, αλλά και όλης της αγοράς ….

 

Τραπεζικός Δείκτης

 
 

 

Τράπεζες

 

Στα των τραπεζών τώρα και από το τελευταίο ρεπορτάζ ….. Στη βάση δυσμενών μακροοικονομικών σεναρίων που θα προκαλέσουν μόνιμες βλάβες στην οικονομία και σημαντική συρρίκνωση των εισοδημάτων επιχειρήσεων και νοικοκυριών τουλάχιστον για τα επόμενα δύο χρόνια διαμορφώνουν πλέον οι τράπεζες τον επιχειρησιακό τους σχεδιασμό για την ανάσχεση ενός νέου κύματος κόκκινων δανείων.

 

Όπως έγραψε ο δημοσιογράφος του Βήματος Μάρκου Άγης, ορισμένες μάλιστα από τις προβλέψεις που συζητούνται πίσω από τις κλειστές πόρτες των γραφείων διοίκησης των τεσσάρων συστημικών ομίλων είναι σοκαριστικές. Σύμφωνα με τους πιο απαισιόδοξους, οι επισφάλειες λόγω της κρίσης του κορωνοϊού θα μπορούσαν να ξεπεράσουν ακόμη και τα 20 δισ. ευρώ, όταν μέχρι πριν από λίγους μήνες οι τραπεζίτες προσδοκούσαν ακόμη και σε περιορισμό τους κάτω από τα επίπεδα των 5 δισ. ευρώ.

 

Πρόκειται για εκτιμήσεις που είναι σε γνώση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος φέρεται να έχει αποφασίσει την ενεργοποίηση κάθε διαθέσιμου εργαλείου για την υποβοήθηση των πιστωτικών ιδρυμάτων να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα, με στόχο τη διασφάλιση της χρηματοπιστωτικής ευστάθειας.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, το οικονομικό επιτελείο στο Μέγαρο Μαξίμου προσανατολίζεται στην επέκταση του σχήματος κρατικών εγγυήσεων «Ηρακλής» που ήδη εφαρμόζεται με επιτυχία και στην προώθηση για έγκριση στις ευρωπαϊκές αρχές του σχεδίου του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα για τη δημιουργία μίας εθνικής bad bank που θα απορροφήσει όλα τα κόκκινα δάνεια. Παράλληλα, η κυβέρνηση παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς τις διεργασίες που έχουν ξεκινήσει σε πανευρωπαϊκό επίπεδο για τη δημιουργία συστημικών λύσεων με στόχο την ταχύτερη εξυγίανση του τραπεζικού κλάδου μετά το πέρας της τρέχουσας κρίσης.

 

 
 

 

ΕΤΕ

 

Στα 1,215 ευρώ έκλεισε η ΕΤΕ την προηγούμενη Παρασκευή, με απώλειες 2,80%. Και με τη νευρικότητα να αναμένεται να συνεχιστεί σε όλο το ταμπλό και κυρίως τις τραπεζικές μετοχές. Αυστηρώς διαγραμματικά, η τεχνική εικόνα της ΕΤΕ μετά το άλμα της προηγούμενης Δευτέρας έχει βελτιωθεί πάρα πολύ. Ειδικότερα το κλειδί για να συνεχιστεί αυτή η βελτίωση είναι η παραμονή υψηλότερα των 1,06 – 1,07 και 1,09 – 1,10 ευρώ. Με βάση αυτή τη διπλή παραμονή, η τάση βελτιώνεται ακόμη περισσότερο, με επόμενο στόχο τις αντιστάσεις στα 1,39 – 1,40 ευρώ…. Δεν είναι της παρούσης …… Ωστόσο όποτε και αν συνέβαινε αυτή η διάσπαση, θα μιλήσουμε για πολύ καλύτερες ημέρες και ένα νέο ανοδικό trend που θα μπορούσε να φέρει τη μετοχή πραγματικά πολύ υψηλότερα …..

 

 
 

 

Ιντραλότ – Δε σώζεται

 

Τώρα για την Ιντραλότ …… Και την είδηση πως για ακόμη μια φορά ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, Σωκράτης Κόκκαλης αναλαμβάνει και τα καθήκοντα του διευθύνοντος συμβούλου του Ομίλου. Ο κ. Χρήστος Δημητριάδης θα επικεντρωθεί στην ανάπτυξη της εταιρίας στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

 

Εμείς τα γράφουμε πάρα πολύ καιρό. Χρόνια για την ακρίβεια. Ότι πλέον η εταιρεία πολύ δύσκολα δε θα βρεθεί αντιμέτωπη με τα χειρότερα. Απλώς θυμίζουμε πως με βάση τις τελευταίες οικονομικές καταστάσεις, 6μηνου, οι συνολικές υποχρεώσεις ήτανε 886εκ ευρώ, με τα ίδια κεφάλαια να είναι αρνητικά κατά 140εκ ευρώ.  

 
 

 

Σημαντική εκτίμηση

 

Και να κλείσουμε με μια πραγματικά πολύ ενδιαφέρουσα εκτίμηση της UBS, μην κρύβοντας πως ευχόμαστε η εκτίμηση αυτή να επιβεβαιωθεί …. Ειδικότερα, οι ΗΠΑ θα πέσουν πολύ κοντά στα μηδενικά κρούσματα του κορωνοϊού σε έξι μήνες από σήμερα, προβλέπει η UBS, έπειτα και από τα ενθαρρυντικά νέα της Pfizer, που έδειξαν ότι το πειραματικό εμβόλιό της έχει 90% αποτελεσματικότητα. 

 

Οι σχετικές ανακοινώσουν γεννούν ελπίδες ότι το τέλος της πανδημίας και η ανάκαμψη των οικονομιών θα έρθουν νωρίτερα. Η UBS εκτιμούσε έως τώρα ότι ο αριθμός των κρουσμάτων στις ΗΠΑ θα κινούνταν προς το μηδέν έως τα τέλη του 2021, αλλά πλέον φέρνει τις προβλέψεις αυτές κατά έξι μήνες νωρίτερα. 

 

«Ίσως να φτάσουμε σε μία κατάσταση όπου τα καταγεγραμμένα κρούσματα κορωνοϊού στις ΗΠΑ θα πέσουν πολύ κοντά στο μηδέν το β΄ τρίμηνο του επόμενου έτους. Αυτή η διαφορά των έξι μηνών, η διαφορά των δύο τριμήνων έχει μεγάλη σημασία, σημαίνει ένα πρόσθετο κέρδος 1 με 1,25 ποσοστιαίων μονάδων για το ΑΕΠ τον επόμενο χρόνο», είπε στο CNBC ο Σεθ Κάρπεντερ, επικεφαλής οικονομολόγος της UBS για τις ΗΠΑ. 

 

Ο Κάρπεντερ χαρακτήρισε τα νέα για το εμβόλιο «πολύ ενθαρρυντικά», καθώς η αποτελεσματικότητά του ήταν πολύ υψηλότερη από εκείνη που περίμεναν οι αναλυτές. 

 

Σημειώνεται ότι οι ΗΠΑ έχουν καταγράψει περισσότερα από 10 εκατ. κρούσματα του κορωνοϊού από το ξέσπασμα της πανδημίας. Την Πέμπτη, ανακοινώθηκαν 153.496 κρούσματα, με τις νοσηλείες στα νοσοκομεία να διαμορφώνονται σε επίπεδα ρεκόρ. 

 

Για αυτό και σενάρια για «κλείσιμο» της μεγαλύτερης οικονομίας του πλανήτη αρχίζουν να πέφτουν στο τραπέζι. Σύμβουλος του εκλεγμένου προέδρου Τζο Μπάιντεν έχει δηλώσει ότι το κλείσιμο των επιχειρήσεων για 4-6 εβδομάδες θα μπορούσε να βοηθήσει να μειωθεί ο αριθμός των κρουσμάτων. 

 

Πάντως, ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου για τον κορωνοϊό, δρ. Άντονι Φάουτσι δεν συμμερίζεται την αισιοδοξία της UBS. Όπως είπε την Πέμπτη, ένα εμβόλιο ίσως να μην είναι αρκετό για να εξαλειφθεί η ασθένεια. «Αμφιβάλλω ότι πρόκειται να την εξαλείψουμε. Πιστεύω ότι πρέπει να σκεφτόμαστε ότι αυτό είναι κάτι που πρέπει να κρατάμε υπό έλεγχο χρόνια. Μπορεί να είναι κάτι που θα γίνει ενδημικό, για το οποίο θα πρέπει απλά να είμαστε προσεκτικοί». 

 
 

 

Χρηματιστηριακό Ημερολόγιο

 

20 Νοε 2020 11:00: PASAL ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΕΩΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ (ΠΑΣΑΛ) Γενική Συνέλευση,

 

Συναλλαγές σε Πακέτα

 

13 Νοε 2020 Stocks

Εταιρεία

Ώρα

Αριθμός χρεογράφων

Τιμή χρεογράφου

Αξία συναλλαγής

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ Α.Ε.

15:23:13

72.863

8,37

609.863,31

ΟΤΕ Α.Ε.

11:53:22

30.000

12,2

366.000

 
 

Γνωστοποιήσεις συναλλαγών

 

12/11/20

TITAN CEMENT INTERNATIONAL S.A.  [ TITC ]

Συναλλαγές

Λόγος υποβολής

Ημ/νία

Α/Π

Είδος

Αγορά

Πρόσωπο που ασκεί Διευθ. Καθήκοντα

Συναλλασσόμενος

Μέσος όρος τιμής μονάδας

Τεμάχια

Αξία (€)

Ονοματεπώνυμο

Πατρώνυμο

Ιδιότητα

Πλήθος: 1
   

A

12 Νοε 2020

Α

Μετοχή

ΑΞΙΩΝ ΧΑ

ΑΝΔΡΕΑΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΝΔΡΕΑΔΗΣ ΑΔΑΜ

Δ/ντης Οικονομικών Υπηρεσιών

Ο Ιδιος

12,39

2.500

30.975

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ  [ ΕΧΑΕ ]

Συναλλαγές

Λόγος υποβολής

Ημ/νία

Α/Π

Είδος

Αγορά

Πρόσωπο που ασκεί Διευθ. Καθήκοντα

Συναλλασσόμενος

Μέσος όρος τιμής μονάδας

Τεμάχια

Αξία (€)

Ονοματεπώνυμο

Πατρώνυμο

Ιδιότητα

Πλήθος: 1
   

B

12 Νοε 2020

Π

Μετοχή

ΑΞΙΩΝ ΧΑ

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Μέλος ΔΣ Μη Εκτελεστικό

Συνδεόμενο Νομικό Πρόσωπο

2,87

260

746,2

Kάντε Trading σε ελληνικές & ξένες μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών με την οποία το GFF συνεργάζεται (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υπορέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo).

Λήψη τώρα!!

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

   

 © 2019 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....