| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 

Λεωφόρος Αθηνών +

Καθημερινά Σχόλια για τo ελληνικό χρηματιστήριο και τις αγορές...

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

 

00:01 - 18/12/20

 

 

Τράπεζες Δεκέμβριος

 

Χθες είχαμε δει τις αποδόσεις των 3 βασικών δεικτών κατά τον τρέχοντα μήνα, όπως και από τις αρχές του 2020. Πάμε σήμερα να ρίξουμε μια αντίστοιχη ματιά στις αποδόσεις των 4 τραπεζών, ξεκινώντας με τις αποδόσεις του Δεκεμβρίου μέχρι στιγμής, θυμίζοντας πως ο τραπεζικός δείκτης βρίσκεται το Δεκέμβριο στο +28%, μετά το εντυπωσιακό +70% του Νοεμβρίου…. Στις τράπεζες τώρα, με μακράν την καλύτερη εικόνα μέχρι στιγμής το Νοέμβριο, η ΕΤΕ με άνοδο 42,39%

 

ETE: +42,39%

Alpha Bank: +35,60%

Eurobank: +18,44%

Τράπεζα Πειραιώς: +4,96%

 
 

 

Τράπεζες ytd

 

Όσον αφορά τις αποδόσεις από τις αρχές του 2020, η αλήθεια είναι πως παρά το ράλι των τελευταίων εβδομάδων, οι απώλειες παραμένουν μεγάλες, με τον τραπεζικό δείκτη ytd στο -42%. Βέβαια η πτώση αυτή δεν έχει καμία σχέση με την πτώση που καταγράφονταν πριν από περίπου 2 μήνες, όταν ο τραπεζικός δείκτης βρίσκονταν στο καταστροφικό -70%.

 

ETE: -28,48%

Alpha Bank: -49,09%

Eurobank: -37%

Τράπεζα Πειραιώς: -60,5%

 

 

 

X.A.

 

Τώρα όσον αφορά τα νέα βραχυπρόθεσμα προβλήματα της αγοράς χθες, με το ΓΔ να κλείνει στις 790,77 μονάδες, -0,19%. Όπως περιμέναμε και είχαμε προειδοποιήσει, ο ΓΔ δε μπορεί βραχυπρόθεσμα να περάσει τα επίπεδα των 800 – 810 μονάδων. Σε κάθε περίπτωση, διαγραμματικά η αγορά πηγαίνει, όπως λέμε στην πιάτσα, με το μοιρογνωμόνιο. Έκανε ένα ιστορικό ράλι και βρέθηκε χωρίς την παραμικρή διόρθωση στις ισχυρές αντιστάσεις στις 800 – 810 μονάδες.

 

Και πλέον η αγορά συνεχίζει να εκτονώνεται, κρατώντας μάλιστα στενή επαφή με τα επίπεδα των 800 – 810 μονάδων, με το κεντρικό trend να παραμένει πλήρως θετικό, που είναι και το πιο σημαντικό, παρά τα όποια βραχυπρόθεσμα προβλήματα …. Μάλιστα και όπως είχαμε αναφέρει, ακόμη και αν είχαμε μια διόρθωση μέχρι τις στηρίξεις στις 740 – 750 μονάδες, το κεντρικό trend πάλι δε θα χαλούσε, με συγκρατημένη πάντα αισιοδοξία για την πορεία της αγοράς κατά τους επόμενους μήνες …..

 
 

 

Εθνική Τράπεζα

 

Στα της τεχνικής ανάλυσης της ΕΤΕ τώρα. Η μετοχή έκλεισε χθες στα 2,16 ευρώ, +1,41%. Όσον αφορά την κεντρική τάση και παρά την όποια βραχυπρόθεσμη νευρικότητα, η εικόνα παραμένει θετική, με το μεγάλο στοίχημα από εδώ και πέρα να είναι η διάσπαση των αντιστάσεων στα 2,15 – 2,17 ευρώ, εξαιρετικά ισχυρές αντιστάσεις (προσεγγίζοντας το διάγραμμα με εναλλακτικές μεθόδους τεχνικής ανάλυσης). Διάσπαση αυτών των αντιστάσεων, όποτε τέλος πάντων συμβεί, θα έβαζε τη μετοχή σε ένα νέο επιθετικό ανοδικό trend, με επόμενο στόχο τις αντιστάσεις στα 2,50 – 2,55 και ακόμη υψηλότερα τα επίπεδα των 2,85 – 2,90 ευρώ.

 
 

 

Πειραιώς

 

Κλείνοντας με την Πειραιώς και επειδή συνεχίζει να υπάρχει μεγάλη συζήτηση, αναφορικά με την επόμενη ημέρα της τράπεζας μετά την κρατικοποίηση της. Εμείς θα επαναλάβουμε αυτό το οποίο γράφουμε από την πρώτη στιγμή. Χωρίς φυσικά να αποκλείεται τίποτα, το πιθανότερο είναι οι όποιες εξελίξεις στην τράπεζα (ΑΜΚ, είσοδος νέων επενδυτών κτλ…) να πάνε για αρκετά μετά ….. Μετά και το 2021 προς το 2022 και βλέπουμε …..

 
 

 

Χρηματιστηριακό Ημερολόγιο

 

18 Δεκ 2020 11:00: ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε. (ΜΥΤΙΛ) Γενική Συνέλευση, Στα γραφεία της έδρας της Εταιρείας στο Δήμο Αμαρουσίου Αττικής, οδός Αρτέμιδος αρ. 8.

 

Συναλλαγές σε Πακέτα

 
 
 
 

Γνωστοποιήσεις συναλλαγών

 

16/12/20

 
 

Kάντε Trading σε ελληνικές & ξένες μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών με την οποία το GFF συνεργάζεται (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υπορέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo).

Λήψη τώρα!!

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

   

 © 2019 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....