| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 

Λεωφόρος Αθηνών +

Καθημερινά Σχόλια για τo ελληνικό χρηματιστήριο και τις αγορές...

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

 

00:01 - 21/08/20

 

 

Χ.Α.

 

Με αφορμή τις διεθνείς αγορές, ότι παιδευόμασταν να χτίσουμε εδώ και κάποιες συνεδριάσεις κινδυνεύουμε εκ νέου να χάσουμε στο πολύπαθο ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο χθες είχε και πάλι μια αρκετά κακή συνεδρίαση, με απώλειες 1,64% και όλα αυτά με τζίρο μόλις 21,2εκ ευρώ…. Και φυσικά νομίζουμε ξέρετε που θα σταθούμε. Στο ότι όπως εδώ και περίπου 3 μήνες, ο ΓΔ συνεχίζει να κινείται στα όρια των  630 – 640 μονάδων. Επίσης κρατάμε πως και ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε χθες στις 331,18 μονάδες, οριακά χαμηλότερα των 330 – 335 μονάδων, τις οποίες επιχείρησε αποτυχημένα να διάσπαση ο δείκτης. Αντιστάσεις τις οποίες ελπίζουμε να διασπάσει η αγορά κάποια στιγμή. Ή στη χειρότερη να μείνει ο δείκτη σε επαφή με αυτά τα επίπεδα…. Αφού σε θέλουμε να αρχίσουμε και πάλι να μιλάμε για το κακό σενάριο στην αγορά.

 

 
 

 

ΕΤΕ …

 

Επέστεψε χθες η μιζέρια στις τράπεζες, όπως και την ΕΤΕ, με κλείσιμο στα 1,1425 ευρώ, -3,18%. Και αν κρατάμε κάτι είναι πως για ακόμη μια φορά τις τελευταίες ημέρες, η προσπάθεια αντίδρασης κόλλησε στις γνωστές πολύ ισχυρές αντιστάσεις στα επίπεδα των 1,19 – 1,20 ευρώ. Και στη βάση αυτή και όσο μια νέα ισχυρή αντίδραση δεν έρχεται, ανοιχτό παραμένει το κακό σενάριο, με τις επόμενες στηρίξεις στα 1,09 – 1,10 ευρώ και κίνδυνο να μιλήσουμε για επίπεδα χαμηλότερα ακόμη και του 1,00 ευρώ.

 

Από την άλλη και σε σχέση με τα όσα αναφέραμε παραπάνω, ο μεγάλος στόχος είναι η διάσπαση των αντιστάσεων στα επίπεδα των 1,19 – 1,20 και 1,21 ευρώ. Και  αν και ξέρουμε πως σε αυτό το κλίμα ακούγεται πολύ αισιόδοξο. Μια τέτοια διάσπαση επαναφέρει το πλήρες θετικό σενάριο.

 

 
 
 

 

Briq - ΙΝΤΕΡΚΟ

 

Αποτελέσματα 6μηνου ανακοίνωσε προχθές το απόγευμα η ΙΝΤΕΡΚΟ, την οποία όσοι μας παρακολουθούνε γνωρίζουμε πως τη συμπαθούμε. Και κυρίως ότι την αναφέραμε από πολύ χαμηλότερα επίπεδα και συγκεκριμένα τα 4,00 και 4,50 ευρώ.

 

Τα αποτελέσματα ήτανε σε γενικές γραμμές αναμενόμενα (ελαφρώς μειωμένα λόγω της μη ύπαρξης εκτάκτων φέτος), με τη μετοχή θα λέγαμε στην τρέχουσα κεφαλαιοποίηση των 68εκ ευρώ να είναι δίκαια αποτιμημένη.

 

Μάλιστα, σε σχέση με τα σχόλια μας στο GFF. Και αν και σίγουρα συνεχίζουμε να συμπαθούμε και φυσικά να παρακολουθούμε την ΙΝΤΕΡΚΟ. Θεωρούμε πως από τον ίδιο κλάδο, αρκετά φθηνότερη στις τρέχουσες κεφαλαιοποιήσεις την Briq….. Για την οποία ως γνωστών εκφραζόμαστε θετικά τους τελευταίους μήνες.

 
 

 

Μυτιληναίος

 

Με την εταιρεία να έχει μπροστά της «καλές δουλειές» να κάνει με τα κατασκευαστικά έργα, όπου και στα πλαίσια των πακέτων στήριξης της Ε.Ε. αναμένεται να δημοπρατηθούνε σημαντικά έργα τα επόμενα χρόνια. Θα λέγαμε πως συμφωνούμε με τα θετικά σχόλια της Citi και την τιμή στόχο που έδωσε η τράπεζα και τα 10,ο0 ευρώ. Θυμίζουμε πως αρκετά θετικοί εμφανίζονται οι αναλυτές της Citi για τη μετοχή της Μυτιληναίος, με σύσταση αγοράς και αυξημένη τιμή στόχου στα 10,00 ευρώ έναντι 7,78 ευρώ.

 

Η χρηματιστηριακή αναφέρει πως έχουν υποεκτιμηθεί τα πλεονεκτήματα της εταιρείας σε ότι αφορά το συγκριτικό της πλεονέκτημα που αφορά το χαμηλό κόστος παραγωγής αλουμινίου. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουνε οι αναλυτές της Citi, παράγοντες κερδοφορίας για το 2020 αποτελούν η πτώση της τιμής του φυσικού αερίου που περιορίζει το ενεργειακό κόστος και τα βελτιωμένα περιθώρια κέρδους. Η Citi εκτιμά ότι το κόστος παραγωγής θα είναι φέτος μειωμένο τόσο για την αλουμίνα όσο και για το αλουμίνιο κατά 20-30% σε ετήσια βάση. Τέλος, όπως αναφέρεται, στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, η Μυτιληναίος διαθέτει ανεκτέλεστο έργων ύψους 1 δισ. ευρώ, μέγεθος που διασφαλίζει σημαντική ορατότητα για τα επόμενα 2-3 χρόνια, όπως αναφέρει η Citi. 

 
 

 

Χρυσός – Ασήμι. …

 

Τέλος και σε ένα σύντομο σχόλιο για το Χρυσό και Ασήμι και μεταξύ αστείου αλλά και πολύ σοβαρού. Θα σας πούμε για ποιό λόγο δεν ήμαστε και τόσο αισιόδοξοι για τους επόμενους μήνες, αν και θεωρητικά υπάρχουνε όλοι οι λόγοι για να πάνε οι τιμές των πολύτιμων μετάλλων υψηλότερα.

 

Μας ανησυχεί λοιπόν πως ο χρυσός κυρίως και δευτερευόντως το ασήμι έχουνε αρχίζει να γίνονται μόδα. Ότι όλοι και περισσότεροι μικροί επενδυτές και στα ιστορικά υψηλά του χρυσού. Θέλουνε να επενδύσουνε. Και ένας πολύ σοφός κανόνας των αγορών λέει: «Όταν κάτι αρχίζει να γίνεται μόδα, μακριά …..». Ένας κανόνας που έχει επιβεβαιωθεί πάρα πολλές φορές…

 
 

 

Χρηματιστηριακό Ημερολόγιο

 

21 Αυγ 2020 12:00: ΓΕΚΕ Α.Ε. (ΠΡΕΖΤ) Γενική Συνέλευση, ΚΗΦΙΣΙΑΣ 43

21 Αυγ 2020 11:00: ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ Α.Ε. (ΟΛΥΜΠ) Γενική Συνέλευση, ΣΟΛΩΜΟΥ 20, 17456 ΑΛΙΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

21 Αυγ 2020 13:00: MARFIN INVESTMENT GROUP Α.Ε. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ (ΜΙΓ) Γενική Συνέλευση, Αίθουσα συγκεντρώσεων των γραφείων της «SINGULARLOGIC Α.Ε. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ» στην οδό Αχαΐας 3 & Τροιζηνίας, Κηφισιά, ισόγειο

21 Αυγ 2020 00:00: ΚΡΙ-ΚΡΙ ΑΕ (ΚΡΙ) Κάτοχοι Μερίσματος

 

Συναλλαγές σε Πακέτα

 

20 Αυγ 2020 Stocks

Εταιρεία

Ώρα

Αριθμός χρεογράφων

Τιμή χρεογράφου

Αξία συναλλαγής

FOURLIS Α.Ε ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ

16:56:18

135.833

4,1

556.915,3

 
 

Γνωστοποιήσεις συναλλαγών

 

19/08/20

Δεν βρέθηκαν γνωστοποιήσεις συναλλαγών

 
 

Kάντε Trading σε ελληνικές & ξένες μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών με την οποία το GFF συνεργάζεται (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υπορέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo).

Λήψη τώρα!!

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

   

 © 2019 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....