| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 

Λεωφόρος Αθηνών +

Καθημερινά Σχόλια για τo ελληνικό χρηματιστήριο και τις αγορές...

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

00:01 - 23/04/20

 

 

Πάντα θετικό αυτό…

 

Παρά την άνοδο (595,41 μονάδες), θα λέγαμε πως σε ένα βαθμό προβλημάτισε και πάλι το Χ.Α., δείχνοντας πως τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα η αντίδραση από τα χαμηλά της αγοράς έχει «κουραστεί». Και ότι για να έχουμε νέο κύκλο ανόδου απαιτούνται πλέον θετικές ειδήσεις από το «ξεπάγωμα» της οικονομίας, με ότι αυτό σημαίνει για τις προοπτικές των μεγεθών των εισηγμένων εταιρειών.

 

Στα θετικά (το θετικότερο για την ακρίβεια) πάντως ότι το Χ.Α. συνεχίζει να παραμένει υψηλότερα των 580 – 590 μονάδων. Κάτι το οποίο έχουμε θέσει ως το μεγάλο διαγραμματικό στόχο σε αυτή τη φάση.

 

Στόχος από την άλλη, μια νέα πειστική αντίδραση και προσέγγιση των αντιστάσεων στα επίπεδα των 630 – 640 μονάδων, στις οποίες προσφάτως ολοκληρώθηκε με ακρίβεια η αντίδραση από τα χαμηλά.

 

 

 

 

Αλλά

 

Και το μεγάλο άλλα από τη χθεσινή συνεδρίαση είχε να κάνει με το τζίρο, όπου είδαμε ουσιαστικά επαναλήφθηκε κάτι το οποίο έχουμε και άλλες φορές τις τελευταίες μέρες. Κάτι το οποίο επιβεβαιώνει αυτό που γράψαμε παραπάνω πως βραχυπρόθεσμα η αντίδραση από τα χαμηλά δείχνει κουρασμένη. Αναφερόμαστε στον τζίρο, όπου στις τελευταίες προσπάθειες αντίδρασης (αναφερόμαστε και ενδοσυνεδριακά), είναι εξαιρετικά χαμηλός (μόλις 35εκ ευρώ χθες). Αντιθέτως, στην προχθεσινή πτωτική συνεδρίαση και όχι μόνο, οι συναλλαγές αυξήθηκαν σημαντικά. Και εννοείται ότι αν η αγορά καταφέρει να φτάσει στα επίπεδα των 630 – 640 μονάδων. Θα απαιτειθεί σημαντική αύξηση του τζίρου για να έχουμε την υπέρβαση. Μάλιστα ακόμη και χθες, στα σημεία της συνεδρίασης που η αγορά προσπαθούσε να ανεβάσει στροφές, ο τζίρος ήτανε εξαιρετικά χαμηλός και το αντίθετο.

 
 

 

 

ΕΤΕ

 

Πρώτη σε άνοδο από τον FTSE 25 ήτανε χθες η ΕΤΕ, στα 1,0745 ευρώ, +1,37%, αν και όταν μιλάμε για τράπεζες αυτά τα ποσοστά δεν είναι τόσο μεγάλα!!! Εμείς απλώς θυμίζουμε πως η διαγραμματική εικόνα είναι πλήρως αρνητική, όσο παραμένει χαμηλότερα των 1,35 – 1,37 ευρώ. Ας επιστρέψει έστω υψηλότερα αυτών των επιπέδων και μετά μπορούμε να ελπίζουμε για μια περαιτέρω σταδιακή βελτίωση της 100% αρνητικής διαγραμματικής εικόνας μέχρι νεοτέρας.

 

 
 

 

ΔΕΗ

 

Αν και έχουμε γράψει πολλές φορές πως τα οικονομικά της εταιρείας μας τρομάζουνε, με πιθανότητες το 2021-2022 να υπάρξει ανάγκη μέχρι και για ανακεφαλαιοποίηση της εταιρείας (ειδικά αν αυτή η κρίση του Covid-19 κρατήσει κάποιους μήνες). Ωστόσο βραχυπρόθεσμα η αυξημένη μεταβλητότητα θα συνεχιστεί. Διαγραμματικά λοιπόν, ο πρώτος μεγάλος στόχος είναι η μετοχή να καταφέρει να επιστρέψει και αυτή τη φορά, να σταθεροποιηθεί υψηλότερα των 2,54 – 2,56 ευρώ (έκλεισε χθες στα 2,40 ευρώ, -1,48%). Τότε θα αρχίσουμε να μιλάμε για βελτίωση της διαγραμματικής εικόνας, με επόμενο στόχο σε αυτό το σενάριο τα επίπεδα των 2,77 – 2,78 και 2,90 – 2,92 ευρώ. Διάσπαση όλων αυτών των αντιστάσεων επαναφέρει το θετικό σενάριο, τουλάχιστον μεσοπρόθεσμα, αν όχι μακροπρόθεσμα.

 

 
 

 

ΑΔΜΗΕ

 

Όσο επιφυλακτικοί είμαστε για τη ΔΕΗ, τόσο θετικοί είμαστε για τον ΑΔΜΗΕ (1,998 ευρώ, +0,20%), η πορεία του οποίου και κατά τη διάρκεια της κρίσης μας έχει δικαιώσει. Η μετοχή από 01/01/20 και γενικά στην τελευταία κρίση έχει κρατήσει πάρα πολύ, με απώλειες μόλις 13,88%. Συνεχίζουμε να πιστεύουμε πως στην τρέχουσα κεφαλαιοποίηση των 463εκ ευρώ, η μετοχή είναι σε γενικές γραμμές φθηνή και χαμηλού ρίσκου. Διαγραμματικά τώρα, δε μας αρέσει το γεγονός πως δεν κατάφερε προσφάτως να διασπάσει μια σειρά ισχυρών αντιστάσεων, κάτι το οποίο κάνει ευάλωτη τη βραχυπρόθεσμη πορεία της μετοχής. Κλειδί είναι να έχουμε άμεσα μια επιστροφή, τουλάχιστον υψηλότερα των 2,04 - 2,06 ευρώ, με τον επόμενο και πραγματικά δύσκολο στόχο να είναι η διάσπαση των 2,08 – 2,10 ευρώ, που προσφάτως κόλλησε η μετοχή. Διάσπαση των παραπάνω αντιστάσεων επαναφέρει το πλήρως θετικό σενάριο, με προοπτικές σε αυτό  η μετοχή να δει τιμές ακόμη και 2,50 – 2,60 ευρώ, αν όχι υψηλότερα.

 

 
 

 

Χρηματιστηριακό Ημερολόγιο

 

23 Απρ 2020 00:00: ΠΡΟΝΤΕΑ Α.Ε.Ε.Α.Π. (ΠΡΟΝΤΕΑ) Ημερομηνία Καταβολής Μερίσματος,

 

24 Απρ 2020 00:00: ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ (ΕΛΛΑΣ) ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΑΕ (ΜΟΗ) Ετήσια Ενημέρωση Αναλυτών,

 

Συναλλαγές σε Πακέτα

 

Δεν βρέθηκαν συναλλαγές σε πακέτα

 
 

Γνωστοποιήσεις συναλλαγών

 

16/04/20

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.  [ ΕΤΕ ]

Συναλλαγές

Λόγος υποβολής

Ημ/νία

Α/Π

Είδος

Αγορά

Πρόσωπο που ασκεί Διευθ. Καθήκοντα

Συναλλασσόμενος

Μέσος όρος τιμής μονάδας

Τεμάχια

Αξία (€)

Ονοματεπώνυμο

Πατρώνυμο

Ιδιότητα

Πλήθος: 1
   

A

16 Απρ 2020

Π

Μετοχή

ΑΞΙΩΝ ΧΑ

MCINTYRE ANDREW JAMES

MCINTYRE IAN JAMES

Μέλος ΔΣ Μη Εκτελεστικό

Ο Ιδιος

1,21

19.200

23.232

 

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ  [ ΕΧΑΕ ]

Συναλλαγές

Λόγος υποβολής

Ημ/νία

Α/Π

Είδος

Αγορά

Πρόσωπο που ασκεί Διευθ. Καθήκοντα

Συναλλασσόμενος

Μέσος όρος τιμής μονάδας

Τεμάχια

Αξία (€)

Ονοματεπώνυμο

Πατρώνυμο

Ιδιότητα

Πλήθος: 1
   

B

16 Απρ 2020

Α

Μετοχή

ΑΞΙΩΝ ΧΑ

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Μέλος ΔΣ Μη Εκτελεστικό

Συνδεόμενο Νομικό Πρόσωπο

3,47

779

2.704,94

Πλήθος: 1
   

B

16 Απρ 2020

Π

Μετοχή

ΑΞΙΩΝ ΧΑ

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Μέλος ΔΣ Μη Εκτελεστικό

Συνδεόμενο Νομικό Πρόσωπο

3,49

442

1.542,58

Kάντε Trading σε ελληνικές & ξένες μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών με την οποία το GFF συνεργάζεται (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υπορέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo).

Λήψη τώρα!!

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

   

 © 2019 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....