| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 

Λεωφόρος Αθηνών +

Καθημερινά Σχόλια για τo ελληνικό χρηματιστήριο και τις αγορές...

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

 

00:01 - 26/08/20

 

 

Χ.Α. – Να τα λέμε ξεκάθαρα …..

 

Μόνο ως απογοητευτική χαρακτηρίζεται η κατάσταση του Χ.Α., ειδικά τις τελευταίες δύο συνεδριάσεις, που είχαμε και μια πολύ καλή εικόνα στις διεθνείς αγορές. Και φυσικά το ερώτημα σε όσους τέλος πάντων επενδυτές ασχολούνται είναι γιατί υπάρχει αυτή η εικόνα. Πολλά μπορεί να πει κάποιος ….. ανάμεσα σε άλλα και όπως κάνουνε κάποιοι, την ένταση στο Αιγαίο. Εμείς θα λέγαμε περισσότερο, ότι η ελληνική οικονομία είναι από αυτές που παθαίνουνε και πάλι από την πιο μεγάλη ζημία….

 

Είτε έτσι είτε αλλιώς, εμείς θα το πούμε όσο πιο απλά γίνεται. Ξεκάθαρα ….. Τα χρηματιστήρια είναι προϊόντα …. Και όπως για όλα τα προϊόντα … Αλλά θεωρούνται καλά και ανταγωνιστικά …. Και άλλα κακά και παραμένουνε στα αζήτητα ….. Πολύ απλά λοιπόν αυτό συμβαίνει στην αγορά μας …. Ειδικά τους τελευταίους μήνες ….. Ναι μεν το ελληνικό είναι ένα πολύ ρηχό χρηματιστήριο και ανά πάσα στιγμή μπορεί να έχουμε αλλαγή δεδομένων (ακόμη και από σήμερα).

 

Ωστόσο μέχρι νεοτέρας, το ελληνικό χρηματιστήριο βρίσκεται στα αζήτητα, με τους ξένους επενδυτές που ουσιαστικά έχουνε και την ικανότητα να κινήσουνε τις αγορές, να μην ασχολούνται ούτε κατ΄ ελάχιστο με το Χ.Α.

 
 

 

Ytd….

 

Και πάμε τώρα να δούμε τις αποδόσεις των βασικών δεικτών από τις αρχές του 2020 …. με την εικόνα φυσικά να είναι κάτι παραπάνω από απογοητευτική. Ειδικά στην περίπτωση των τραπεζών, νομίζουμε πως και μόνο το -63% τα λέει όλα ......

 

ΓΔ: -31,40%

FTSE 25: -34,53%

Τραπεζικός Δείκτης: -63,24%

 
 
 

 

Η χειρότερη αγορά στον κόσμο ……

 

Και σε σχέση και με τα όσα γράψαμε στο πρώτο σχόλιο. Να σημειωθεί πως με αυτήν την επίδοση (-31,40%) είμαστε το χρηματιστήριο με τη χειρότερη επίδοση παγκοσμίως το 2020. Για την ιστορία με τη δεύτερη χειρότερη επίδοση, το βελγικό χρηματιστήριο (-29%), σε μια άτυπη κόντρα εδώ και καιρό για το ποιά θα είναι στο τέλος της χρονιάς η χειρότερη αγορά ...... (αν και ευχόμαστε τα πράγματα τους επόμενους μήνες να βελτιωθούνε) .....

 
 

 

ΟΠΑΠ

 

Σε αυτό το σημείο να σταθούμε και στον ΟΠΑΠ και σε μια είδηση από τα επιχειρηματικά της εταιρείας ….. Η πρόσφατη λοιπόν παρουσίαση προς τους αναλυτές της Inspired Entertainment, που αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους παρόχους τεχνολογικού περιεχομένου για τον κλάδο των τυχερών παιχνιδιών και συνεργάτη του ομίλου ΟΠΑΠ, περιέχει ένα ενδιαφέρον στοιχείο όσον αφορά τη δραστηριότητα της εταιρείας στην Ελλάδα και την αγορά των παιχνιομηχανημάτων VLT. Είναι λοιπόν χαρακτηριστικό πως η βρετανική εταιρεία, που έχει εγκαταστήσει στη χώρα μας περισσότερα από 8.900 παιγνιομηχανήματα τύπου VLT, αναφέρει ότι η συγκεκριμένη κατηγορία της αγοράς τυχερών παιγνίων παρουσιάζει τους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης, της τάξεως του 41%, σε ολόκληρη την Ευρώπη. Σύμφωνα μάλιστα με τους υπολογισμούς της εταιρείας, το 2021 η ελληνική αγορά των VLTs σε όρους ακαθάριστων εσόδων (Win) θα έχει αξία 300εκ ευρώ, μέγεθος που τοποθετείται σε 310 εκατ. ευρώ το 2022. To νούμερο αυτό δεν ξεπέρασε τα 284 εκατ. ευρώ το 2019 και είχε περιοριστεί σε 55 εκατ. ευρώ το 2017, όταν βέβαια και ξεκινούσε η διαδικασία, με λίγους μήνες λειτουργίας προς τα τέλη του χρόνου.

 
 

 

Τουρκική λίρα

 

Και να κλείσουμε με την τουρκική λίρα, η οποία χθες βρέθηκε μια ανάσα από νέα ιστορικά χαμηλά, με τους οικονομολόγους να αποδίδουν τη νέα υποτίμηση του τουρκικού νομίσματος στην πολιτική και στρατιωτική ένταση με την Ελλάδα στην ανατολική Μεσόγειο.

 

Για την ιστορία, η λίρα μειώθηκε κατά 0,2% στα 7,394 ανά δολάριο. Στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας είχε φτάσει στο ρεκόρ των 7,408 ανά δολάριο.  Σημειώνεται πως το τουρκικό νόμισμα έχει χάσει φέτος έναντι του δολαρίου το 20% της αξίας της, την ίδια ώρα που τα συναλλαγματικά αποθέματα τελειώνουνε και η οικονομία υποβαθμίζεται από τους ξένους οίκους, όπως έγινε προσφάτως από την Fitch.

 
 

 

Χρηματιστηριακό Ημερολόγιο

 
 

 

Συναλλαγές σε Πακέτα

 

25 Αυγ 2020 Stocks

Εταιρεία

Ώρα

Αριθμός χρεογράφων

Τιμή χρεογράφου

Αξία συναλλαγής

ΟΤΕ Α.Ε.

12:17:01

50.000

13,5

675.000

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.

12:06:59

947

1,155

1.093,785

 
 

Γνωστοποιήσεις συναλλαγών

 

24/08/20

FOURLIS Α.Ε ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ  [ ΦΡΛΚ ]

Συναλλαγές

Λόγος υποβολής

Ημ/νία

Α/Π

Είδος

Αγορά

Πρόσωπο που ασκεί Διευθ. Καθήκοντα

Συναλλασσόμενος

Μέσος όρος τιμής μονάδας

Τεμάχια

Αξία (€)

Ονοματεπώνυμο

Πατρώνυμο

Ιδιότητα

Πλήθος: 1
   

A

24 Αυγ 2020

Π

Μετοχή

ΑΞΙΩΝ ΧΑ

ΠΕΤΡΟΥ ΝΙΚΗΤΑΣ

ΠΕΤΡΟΥ ΘΕΩΔΟΡΟΣ

Άλλος Διευθυντής

Ο Ιδιος

4,09

2.000

8.185,6

 
 

Kάντε Trading σε ελληνικές & ξένες μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών με την οποία το GFF συνεργάζεται (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υπορέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo).

Λήψη τώρα!!

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

   

 © 2019 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....