| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros |

 

 

Λεωφόρος Αθηνών +

Καθημερινά Σχόλια για τo ελληνικό χρηματιστήριο και τις αγορές...

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

 
 

00:01 - 29/10/19

 

 

Με το γνωστό στόχο ξεκινάει η εβδομάδα…

 

Με οριακές απώλειες (αν και βρέθηκε και -1% περίπου) έκλεισε την Παρασκευή το Χ.Α., στις 870,81 μονάδες (-0,19%). Και αν φυσικά ξεχωρίζει κάτι από τη συνεδρίαση ήτανε ότι σχεδόν δεν υπήρχε συνεδρίαση, με πολύ χαμηλό συνολικό τζίρο 32,45εκ ευρώ (αν και αυτός έγινε σε πτωτική συνεδρίαση). Με τη διαγραμματική εικόνα πάντως της αγοράς να παραμένει θετική. Και την ελληνική οικονομία να έχει την πρώτη της αναβάθμιση μετά τις εκλογές, από τον οίκο S&P (την Παρασκευή που μας πέρασε). Ο στόχος για το Χ.Α. παραμένει ο ίδιος και για αυτήν την εβδομάδα. Και δεν είναι άλλος από την προσέγγιση των αντιστάσεων στα επίπεδα των 890 – 900 μονάδων. 

 

 
 

Τράπεζες – Οκτώβριος ….

 

Πάμε σε αυτό το σημείο να ρίξουμε μια ματιά στο τι έχουνε κάνει οι τραπεζικές μετοχές το μήνα Οκτώβριο, ο οποίος ολοκληρώνεται την Πέμπτη. Θυμίζουμε πως ο τραπεζικός δείκτης και μετά την αθόρυβη αντίδραση μετά το πρώτο κακό 10ημερο του μήνα. Βρίσκεται σε θετικό πρόσημο, +2,5%.

 

Στις 4 τραπεζικές μετοχές τώρα!!!!

 

Alpha Bank: +5,39%

ΕΤΕ: +5,22%

Eurobank: +0,80%

Πειραιώς: +0,29%

 
 

 

Folli - Follie

 

Τώρα για την περιβόητη ιστορία με τα νέα πρόστιμα στη Folli - Follie, εμείς δύο σχόλια θα κάνουμε:

 

Πρώτον και αυτό που λέμε από την πρώτη στιγμή. Πως η εταιρεία δε σώζεται. Και δεύτερο πως μόνο στην Ελλάδα. Και μετά από ένα τόσο μεγάλο σκάνδαλο. Οι άνθρωποι της εταιρείες και βασικοί υπεύθυνοι για την απώλεια περίπου 1,5-2δις ευρώ, δε θα είχανε βρεθεί στη φυλακή. Μάλιστα οι βασικοί μέτοχοι της FF, όχι μόνο δεν είναι στη φυλακή, αλλά κάνουνε και party.

 
 

 

MIG – Πρόβλεψη

 

Σε αυτό το σημείο θα αναφερθούμε στην MIG και με βάση την τελευταία ειδησεογραφία θα κάνουμε μια πρόβλεψη. Να θυμίσουμε πως την προηγούμενη Τετάρτη  υπεγράφη συμφωνία αναχρηματοδότησης της Marfin Investment Group (MIG) από την Τράπεζα Πειραιώς, με την οποία καλύπτονται ώριμες υποχρεώσεις της προς τη Fortress ύψους 142 εκατ. και προς την Τράπεζα Πειραιώς 86 εκατ. Η συμφωνία περιλαμβάνει παροχή εξασφαλίσεων, μεταξύ των οποίων και σημαντικά ποσοστά μετοχικού κεφαλαίου των θυγατρικών της MIG, Vivartia και Attica Group. Το επιτόκιο της αναχρηματοδότησης φθάνει στο 5%.

 

Η πρόβλεψη μας λοιπόν είναι πως σταδιακά η MIG οδηγείται στο χειρότερο σενάριο, κάτι το οποίο θυμίζουμε πως έχουμε προβλέψει εδώ και χρόνια. Σταδιακά ο όμιλος θα πνίγεται στα δάνεια του, όπως σε βαθμό αυτό ήδη συμβαίνει. Και στο τέλος, οι δανειστές θα της βγάζουνε τα όποια καλά περιουσιακά στοιχεία του ομίλου έχουνε απομείνει, στο σφυρί. Και το τέλος τι θα μείνει; Νομίζουμε πως το καταλαβαίνεται όλοι.

 
 

 

ΔΕΗ

 

Στα της ΔΕΗ τώρα και με βάση το τελευταίο ρεπορτάζ. Στοχευμένες αποχωρήσεις εργαζοµένων µέσω προγράµµατος εθελουσίας εξόδου, αποτύπωση των αναγκών σε προσωπικό µε βάση ένα νέο οργανόγραµµα το οποίο θα προκύψει από τη µορφή που θα λάβει η εταιρεία στα επόµενα χρόνια και στη συνέχεια πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού µέσα από πιο ευέλικτες διαδικασίες σε σχέση µε το αυστηρό πλαίσιο που ισχύει σήµερα. Αυτές είναι οι βασικές κινήσεις που ετοιµάζει η διοίκηση της ∆ΕΗ όσον αφορά τα εργασιακά θέµατα και τη στελέχωσή της.

 

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το Έθνος, αυτήν τη στιγµή στη ∆ΕΗ υπάρχει ανορθολογική κατανοµή προσωπικού, µε τα τεχνικά πόστα να είναι υποστελεχωµένα, και το διοικητικό προσωπικό, σε πολλές περιπτώσεις, να είναι υπεράριθµο. Κατά κανόνα, επίσης, το υπάρχον προσωπικό, παρά τις περικοπές που έγιναν στα χρόνια της κρίσης, έχει υψηλές αµοιβές, αφενός επειδή οι συµβάσεις του «έρχονται» από τις παλιές καλές εποχές, αφετέρου επειδή καθένας από τους εργαζόµενους µετράει πολλά χρόνια προϋπηρεσίας.

Το µισθολογικό κόστος της ∆ΕΗ διαµορφώθηκε πέρυσι στα 790 εκατ. ευρώ, γεγονός που σηµαίνει ένα µέσο κόστος ανά εργαζόµενο γύρω στα 49.000 ευρώ, το οποίο είναι υψηλό, ακριβώς επειδή ο µέσος όρος ηλικίας του προσωπικού υπερβαίνει τα 52 χρόνια, και αντίστοιχα διαµορφώνονται οι απολαβές του.

 

Στόχος των αλλαγών που ετοιµάζει η διοίκηση είναι να στελεχωθεί πιο ορθολογικά η επιχείρηση και ταυτόχρονα να µειωθεί το εργασιακό κόστος, παρά τις νέες προσλήψεις.

 

Πηγές της ∆ΕΗ εκτιµούν ότι οι στοχευµένες εθελουσίες έξοδοι θα εστιάσουν σε µια δεξαµενή περίπου 2.000 εργαζοµένων, που αφορά κυρίως σε υποστηρικτικό προσωπικό και όχι σε τεχνίτες ή απασχολούµενους στην εµπορία. Εθελουσίες που θα εξειδικευθούν το επόµενο διάστηµα µέσα από το business plan που θα εκπονηθεί και οι οποίες υπολογίζεται ότι θα έχουν ένα κόστος 30 εκατ. ευρώ, δεδοµένης της αποζηµίωσης των 15.000 ευρώ που δικαιούνται όσοι αποχωρούν.

 

Από τους γνωρίζοντες, η υπόθεση «εθελουσία» χαρακτηρίζεται ως µια άσκηση λεπτής ισορροπίας, καθώς οι αποχωρήσεις θα πρέπει να είναι «χειρουργικές» και να γίνουν σε τοµείς κυρίως υποστηρικτικούς και όχι αιχµής.

 

Τι δείχνουν οι μελέτες 

 

Σήµερα επί συνόλου περίπου 9.500 εργαζοµένων, οι 6.000-6.500, δηλαδή το 65%- 70% είναι τεχνικό προσωπικό. Από τα υπόλοιπα 3.000-3.500 άτοµα, τα 800-900 απασχολούνται στην εµπορία και περίπου 2.000 είναι διοικητικοί.

 

Παρότι οι µελέτες έχουν αρχίσει να γίνονται, το πόσοι εργαζόµενοι θα χρειαστεί να προσληφθούν µέσα από τις νέες διαδικασίες ουδείς µπορεί να το πει σήµερα µε βεβαιότητα. Και τούτο διότι δεν έχει διαµορφωθεί το νέο επιχειρησιακό σχέδιο, το οποίο θα «δείχνει» σε ποιους τοµείς θα αναπτυχθεί η επιχείρηση, ενώ εκκρεµεί και το πλήρες σχέδιο για την απόσυρση των λιγνιτικών µονάδων, για την οποία έχει δεσµευθεί ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

 

Για τον υπολογισµό των αναγκών θα πρέπει να ληφθεί επίσης υπόψη το πόσοι από τους εργαζόµενους θα αποχωρήσουν φυσιολογικά λόγω συνταξιοδότησης. Το προηγούµενο διάστηµα ο ρυθµός συνταξιοδοτήσεων ήταν περίπου 700 άτοµα τον χρόνο. Η προοπτική όµως προγράµµατος εθελουσίας εξόδου έχει ήδη προκαλέσει τις πρώτες ανακλήσεις αιτηµάτων για συνταξιοδότηση, καθώς πολλοί προσδοκούν ότι θα φύγουν µε καλύτερους όρους και συνεπώς προτιµούν να περιµένουν.

 

«Η εθελουσία δεν θα έχει τέτοιο χαρακτήρα. ∆εν πρόκειται να δώσουµε λεφτά σε εργαζόµενους που θα αποχωρήσουν ούτως ή άλλως εντός ολίγων µηνών» απαντά παρ’ όλα αυτά αρµόδια πηγή του ΥΠΕΝ.

 

Σε κάθε περίπτωση, οι σηµερινές -ανεπίσηµες και µη οριστικές βεβαίως- εκτιµήσεις κάνουν λόγο για πρόσληψη σε πρώτη φάση τουλάχιστον 1.000 µε 1.500 νέων εργαζοµένων. Στη συνέχεια θα αξιολογηθεί εάν υπάρχουν ανάγκες και σε συνδυασµό µε τη γενικότερη πορεία των οικονοµικών της ∆ΕΗ θα ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις. Σηµαντικό είναι ότι οι νέες προσλήψεις δεν θα γίνουν µε το ασφυκτικό πλαίσιο των εταιρειών του ∆ηµοσίου. Θα γίνουν µε τους όρους και τα κριτήρια του ΑΣΕΠ, χωρίς όµως να γίνονται µέσω του ανώτατου οργάνου.

 

Το νέο πλαίσιο περιλαµβάνεται στο νοµοσχέδιο που έχει ετοιµάσει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης και πρόκειται σε λίγες µέρες να κατατεθεί στη Βουλή. Σύµφωνα µε πληροφορίες, το νοµοσχέδιο θα προβλέπει ότι οι προσλήψεις θα ελέγχονται από το ΑΣΕΠ µόνο εκ των υστέρων.

 

Με τον ίδιο στόχο αναµένεται να θεσπιστεί και η άρση του πλαφόν των αµοιβών τουλάχιστον στα διοικητικά στελέχη, µια και για τους «απλούς» εργαζόµενους «τρέχουν» οι συλλογικές συµβάσεις εργασίας. «Η ∆ΕH χρειάζεται ανθρώπους που να έχουν δουλέψει στην αγορά για τον εκσυγχρονισµό και την αλλαγή νοοτροπίας, κάτι άλλωστε που σηµατοδότησε και η επιλογή του διευθύνοντος συµβούλου Γιώργου Στάσση και άλλων µελών του διοικητικού συµβουλίου» δηλώνει στο «Εθνος της Κυριακής» ανώτατο στέλεχος του ΥΠΕΝ, επιχειρηµατολογώντας για την ανάγκη του νέου θεσµικού πλαισίου. Υπενθυµίζεται ότι στη δηµόσια εταιρεία ισχύει το πλαφόν των αποδοχών του γενικού γραµµατέα υπουργείου.

 

Οι διαγωνισμοί

 

Με το νοµοσχέδιο Χατζηδάκη, που έρχεται τις επόµενες ηµέρες στη Βουλή, υιοθετούνται σοβαρές αλλαγές και σε ό,τι αφορά στη διενέργεια των διαγωνισµών για τις προµήθειες υλικών και την παροχή υπηρεσιών. Σήµερα οι διαδικασίες αυτές ακολουθούν εκείνες του ∆ηµοσίου, µε αποτέλεσµα να είναι χρονοβόρες, την ώρα που οι ανταγωνιστές της ∆ΕH δεν έχουν τέτοιες υποχρεώσεις.

 

Οι διαγωνισµοί που δεν θα υπάγονται στους κανόνες του ∆ηµοσίου θα είναι εκείνοι για ανταγωνιστικές δραστηριότητες και όχι για παράδειγµα αυτοί του ∆Ε∆- ∆ΗΕ, όπου λόγω του µονοπωλίου απαιτούνται διαφανείς διαδικασίες (π.χ. προµήθεια στύλων διανοµής ρεύµατος).

 

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύµβουλος της δηµόσιας εταιρείας τις πρώτες ηµέρες της θητείας του είχε φέρει ως παράδειγµα της στρέβλωσης µε τις προµήθειες της ∆ΕH τη συµµετοχή της σε διαγωνισµούς της Ρυθµιστικής Αρχής Ενέργειας για την εγκατάσταση έργων ΑΠΕ.

 

Οι ανταγωνιστές της δηµόσιας εταιρείας γνωρίζουν εκ των προτέρων τα κοστολογικά στοιχεία (π.χ. κόστος προµήθειας φωτοβολταϊκών πάνελ ή εξοπλισµού αιολικού σταθµού), µε αποτέλεσµα να συµµετέχουν στις δηµοπρασίες της ΡΑΕ µε χαµηλότερες από τη ∆ΕH προσφορές. Ετσι, η δηµόσια εταιρεία χάνει έργα και συµµετοχή στον τοµέα των ΑΠΕ.

 
 

 

Χρηματιστηριακό Ημερολόγιο

 

25 Οκτ 2019 12:00: ΝΤΟΠΛΕΡ Α.Β.Ε.Ε. (ΝΤΟΠΛΕΡ) Γενική Συνέλευση, ΝΤΟΠΛΕΡ ΑΒΕΕ,ΒΙΟ,ΠΑ ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΟΥ, 61200, ΚΙΛΚΙΣ

25 Οκτ 2019 17:30: SATO ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΙΔΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΟΥ (ΣΑΤΟΚ) Γενική Συνέλευση, ΠΡΟΒΕΛΕΓΓΙΟΥ 6 Ν.ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΑΤΤΙΚΗ

 

Συναλλαγές σε Πακέτα

 

25 Οκτ 2019 Stocks

Εταιρεία

Ώρα

Αριθμός χρεογράφων

Τιμή χρεογράφου

Αξία συναλλαγής

JUMBO ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ

17:14:55

50.000

17,47

873.500

JUMBO ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ

17:13:16

28.581

17,45

498.738,45

ΟΤΕ Α.Ε.

16:23:10

25.000

13,5

337.500

ΤΡΑΠΕΖΑ EUROBANK ERGASIAS Α.Ε.

13:09:35

2.956.150

0,8735

2.582.197,025

ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ (ΕΛΛΑΣ) ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΑΕ

11:39:42

19.375

21,86

423.537,5

ΤΡΑΠΕΖΑ EUROBANK ERGASIAS Α.Ε.

11:30:27

567.805

0,88

499.668,4

AUTOHELLAS AΝΩΝΥΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ & ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

11:02:20

44.400

6,76

300.144

ΤΡΑΠΕΖΑ EUROBANK ERGASIAS Α.Ε.

10:59:20

500.000

0,88

440.000

JUMBO ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ

10:37:21

95.870

17,525

1.680.121,75

 
 

Γνωστοποιήσεις συναλλαγών

 

24/10/19

FOURLIS Α.Ε ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ  [ ΦΡΛΚ ]

Συναλλαγές

Λόγος υποβολής

Ημ/νία

Α/Π

Είδος

Αγορά

Πρόσωπο που ασκεί Διευθ. Καθήκοντα

Συναλλασσόμενος

Μέσος όρος τιμής μονάδας

Τεμάχια

Αξία (€)

Ονοματεπώνυμο

Πατρώνυμο

Ιδιότητα

Πλήθος: 1
   

A

24 Οκτ 2019

Π

Μετοχή

ΑΞΙΩΝ ΧΑ

ΠΕΤΑΛΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

ΠΕΤΑΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Διευθ. Σύμβουλος

Ο Ιδιος

5,50

10.000

55.000

Πλήθος: 1
   

A

24 Οκτ 2019

Π

Μετοχή

ΑΞΙΩΝ ΧΑ

ΧΑΡΜΑΝΤΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΧΑΡΜΑΝΤΑΣ ΦΩΤΙΟΣ

Άλλος Διευθυντής

Ο Ιδιος

5,50

19.000

104.500

 

ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ (ΕΛΛΑΣ) ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΑΕ  [ ΜΟΗ ]

Συναλλαγές

Λόγος υποβολής

Ημ/νία

Α/Π

Είδος

Αγορά

Πρόσωπο που ασκεί Διευθ. Καθήκοντα

Συναλλασσόμενος

Μέσος όρος τιμής μονάδας

Τεμάχια

Αξία (€)

Ονοματεπώνυμο

Πατρώνυμο

Ιδιότητα

Πλήθος: 1
   

B

24 Οκτ 2019

Α

Παράγωγο

ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΧΑ

ΤΖΑΝΝΕΤΑΚΗΣ ΠΕΤΡΟΣ

ΤΖΑΝΝΕΤΑΚΗΣ ΤΖΑΝΝΗΣ

Μέλος ΔΣ Εκτελεστικό

Συνδεόμενο Νομικό Πρόσωπο

2.162,82

22

47.582

Πλήθος: 1
   

B

24 Οκτ 2019

Α

Μετοχή

ΑΞΙΩΝ ΧΑ

ΤΖΑΝΝΕΤΑΚΗΣ ΠΕΤΡΟΣ

ΤΖΑΝΝΕΤΑΚΗΣ ΤΖΑΝΝΗΣ

Μέλος ΔΣ Εκτελεστικό

Συνδεόμενο Νομικό Πρόσωπο

21,82

2.377

51.858,22

Πλήθος: 1
   

B

24 Οκτ 2019

Π

Μετοχή

ΑΞΙΩΝ ΧΑ

ΤΖΑΝΝΕΤΑΚΗΣ ΠΕΤΡΟΣ

ΤΖΑΝΝΕΤΑΚΗΣ ΤΖΑΝΝΗΣ

Μέλος ΔΣ Εκτελεστικό

Συνδεόμενο Νομικό Πρόσωπο

21,82

1.833

40.004,64

 

Λόγος υποβολής-
A. ΠΡΟΣΩΠΟ ΠΟΥ ΑΣΚΕΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΙΚΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ
B. ΠΡΟΣΩΠΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΤΕΝΟ ΔΕΣΜΟ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΟ ΠΟΥ ΑΣΚΕΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΙΚΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ

A/Π (Φύση της Συναλλαγής)

Α. Αγορά / Απόκτηση
Π. Πώληση / Διάθεση

Παρ. (Παρατηρήσεις)

1.     Απόκτηση, διάθεση, ανοικτή πώληση, εγγραφή ή ανταλλαγή

2.     Αποδοχή ή άσκηση δικαιώματος προαίρεσης μετοχών, περιλαμβανομένων των δικαιωμάτων προαίρεσης μετοχών που χορηγούνται σε διευθυντικά στελέχη ή εργαζομένους και τη διάθεση μετοχών που προκύπτουν από την άσκηση δικαιώματος προαίρεσης μετοχών

3.     Ανάληψη ή άσκηση ανταλλαγής μετοχών

4.     Συναλλαγές σε παράγωγα ή συνδεόμενα με αυτά, συμπεριλαμβανομένων των συναλλαγών που διευθετούνται σε μετρητά

5.     Σύναψη σύμβασης επί διαφοράς για χρηματοπιστωτικό μέσο του ενδιαφερόμενου εκδότη ή για δικαιώματα εκπομπής ή εκπλειστηριαζόμενα προϊόντα που βασίζονται σε αυτά

6.     Αγορά, πώληση ή άσκηση δικαιωμάτων, μεταξύ άλλων και δικαιώματα αγοράς και πώλησης, και τίτλους επιλογής (warrants)

7.     Εγγραφή σε αύξηση κεφαλαίου ή έκδοση χρεωστικών τίτλων

8.     Συναλλαγές σε παράγωγα και χρηματοπιστωτικά μέσα που συνδέονται με χρεωστικούς τίτλους του εν λόγω εκδότη, περιλαμβανομένων των συμφωνιών ανταλλαγής κινδύνου αθέτησης

9.     Υπό αίρεση συναλλαγές με την επέλευση των όρων και της πραγματικής εκτέλεσης των συναλλαγών

10.   Αυτόματη ή μη αυτόματη μετατροπή ενός χρηματοπιστωτικού μέσου σε άλλο χρηματοπιστωτικό μέσο, συμπεριλαμβανομένης της ανταλλαγής ομολόγων μετατρέψιμων σε μετοχές

11.   Χορήγηση ή είσπραξη χρηματικών ή άλλων δωρεών και κληρονομιών

-12.   Συναλλαγές σε προϊόντα βασισμένα σε δείκτη, σε δέσμες προϊόντων και παράγωγα προϊόντα, στον βαθμό που απαιτείται από το άρθρο 19 του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 596/2014

13.   Συναλλαγές σε μετοχές ή μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων, συμπεριλαμβανομένων των οργανισμών εναλλακτικών επενδύσεων (ΟΕΕ) που αναφέρονται στο άρθρο 1 της οδηγίας 2011/61/ΕΕ και του Συμβουλίου (1), εφόσον απαιτείται από το άρθρο 19 του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 596/2014

14.   Συναλλαγές που εκτελούνται από διαχειριστή ενός ΟΕΕ στις οποίες το πρόσωπο που ασκεί διευθυντικά καθήκοντα ή ένα πρόσωπο που έχει στενούς δεσμούς με αυτό έχει επενδύσει, εφόσον απαιτείται από το άρθρο 19 του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 596/2014

15.   Συναλλαγές που εκτελούνται από τρίτους στο πλαίσιο ατομικού χαρτοφυλακίου ή εντολής διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων για λογαριασμό ή προς όφελος προσώπου που ασκεί διευθυντικά καθήκοντα ή προσώπου που έχει στενούς δεσμούς με αυτό

16.   Δανειοληψία ή δανειοδοσία μετοχών ή χρεωστικών τίτλων του εκδότη ή παραγώγων ή άλλων χρηματοπιστωτικών μέσων που συνδέονται με αυτά

17.   Ενεχυρίαση ή δανεισμός χρηματοπιστωτικών μέσων

18.   Συναλλαγές που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο ασφαλιστηρίου συμβολαίου ζωής

 

Kάντε Trading σε ελληνικές & ξένες μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών με την οποία το GFF συνεργάζεται (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υπορέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo).

Λήψη τώρα!!

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

   

 © 2019 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....