| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 

Λεωφόρος Αθηνών +

Καθημερινά Σχόλια για τo ελληνικό χρηματιστήριο και τις αγορές...

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

 
 

00:01 - 30/03/20

 

 

Δύσκολη εβδομάδα…

 

Με τις αγορές να έχουνε κατά μέσο όρο μια αντίδραση κατά την προηγούμενη εβδομάδα, τα βλέμματα στρέφονται στην καινούργιο εβδομάδα. Μια εβδομάδα την οποία μαζί τουλάχιστον με την επόμενη, δεν κρύβουμε πως τη φοβόμαστε, αφού αναμένεται να έχουμε έξαρση των κρουσμάτων, ειδικά στις ΗΠΑ και δευτερευόντως στη Βρετανία και άλλες χώρες. Με αγωνία λοιπόν περιμένουμε να δούμε πως θα συμπεριφερθούνε οι αγορές τη νέα εβδομάδα, με την ευχή μας να είναι η πτώση της Παρασκευής να μην είναι προάγγελος της νέας εβδομάδας. Θυμίζουμε πως την τελευταία Παρασκευή, η Wall Street έκλεισε με απώλειες 4%. Στα της Ευρώπης, πτώση 3,68% για τον DAX και απώλειες 4,23% και 5,25% για CAC 40 και FTSE 100 αντίστοιχα.

 

Με αγωνία λοιπόν θα περιμένουμε τη νέα εβδομάδα, με το ζητούμενο για το Χ.Α. όπως αναφέρουμε στο www.greekfinanceforum.com να είναι η παραμονή υψηλότερα των 520 – 530 μονάδων και 500 μονάδων.  

 

 

 

 

Τράπεζες – Αποτελέσματα

 

Όσον αφορά τις τράπεζες και τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Alpha Bank την Παρασκευή. Εμείς θα λέγαμε πως ελάχιστη σημασία έχουνε. Δεν έχει καμία σημασία τι έκαναν οι τράπεζες το 2019, όσο υπερβολικό και αν το βρίσκει κανείς αυτό. Ένα πράγμα έχει μόνο σημασία από εδώ και πέρα. Να παραμείνει ελεγχόμενη η κατάσταση στην ελληνική οικονομία και να μην κρατήσει αυτή η κρίση αρκετούς μήνες. Αν συμβεί αυτό, τότε πολύ φοβόμαστε πως ένα πλήθος νέων κόκκινων δανείων θα δημιουργηθεί. Σε μια κατάσταση που πραγματικά δεν ξέρουμε αν είναι διαχειρίσιμη, με όλα τα σενάρια ανοιχτά, όπως και άλλες φορές έχουμε γράψει. Γιατί κακά τα ψέματα, αν αυτή η κρίση κρατήσει πολύ καιρό, ανοιχτό είναι μέχρι και το σενάριο κρατικοποιήσεις των τραπεζών.

 
 

 

Τράπεζες (2)

 

Χαρακτηριστικά για τις τράπεζες ήτανε και τα όσα είπε και ο επικεφαλής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης. Ειδικότερα, για τον τραπεζικό κλάδο, ο βασικός στόχος είναι να μη δημιουργηθεί κύμα νέων στρατηγικών κακοπληρωτών, είπε ο κ. Πατέλης. Ολα τα μέτρα που έχουν ληφθεί αφορούν τους ενήμερους δανειολήπτες, ενώ η ΕΒΑ προσφέρει ευελιξία στα δάνεια που μετατρέπονται σε μη εξυπηρετούμενα. Σε ό,τι αφορά το σχέδιο «Ηρακλής», οι τιτλοποιήσεις καθυστερούν, τόνισε, καθώς εκτός από την αναταραχή στις αγορές, οι ακυρώσεις πτήσεων επηρεάζουν τους επενδυτές. Σε ό,τι αφορά το νέο πλαίσιο για την αφερεγγυότητα, αν και θα κατατεθεί στη Βουλή τον Απρίλιο, η εφαρμογή του θα καθυστερήσει.

 
 

 

ΔΕΗ

 

Στα της ΔΕΗ τώρα, τους κινδύνους από την μη πληρωμή των τιμολογίων της ΔΕΗ που, όπως είπε, ήδη έχει ξεκινήσει από μία μερίδα των πολιτών λόγω της κρίσης του κορωνοϊού, τόνισε στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας σε συνέντευξή του στον Σκάι, ο υπουργός Περιβάλλοντος Κωστής Χατζηδάκης. Όπως είπε Η ΔΕΗ και οι άλλοι συγκεντρώνουν τα δημοτικά τέλη. Το 50% των δημοτικών τελών, των χρημάτων που μπαίνουν στις τσέπες των δήμων, προέρχονται από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Εάν δεν πληρώνει ο κόσμος -και ξεκίνησε ήδη ένα κομμάτι κόσμου να μην πληρώνει λόγω της κρίσης-  η ΔΕΗ δεν θα μπορεί να καταβάλει τα χρήματα στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης για να μαζεύουν τα σκουπίδια. Δεν είναι απλό πράγμα. Ένας από τους λόγους για τον οποίο κάνουμε αυτό το μηχανισμό εγγυοδοσίας είναι για να έχουν οι ΔΕΗ και οι άλλοι ένα «τράτο» να μπορούν να καταβάλουν αυτά τα χρήματα και να μην την «πατήσουμε» και από πλευράς συλλογής απορριμμάτων. Πρόκειται για σύνθετη και δύσκολη άσκηση», είπε χαρακτηριστικά.

 

Όπως εξήγησε ο υπουργός Περιβάλλοντος, αυτό είναι και ο λόγος που δεν αναστέλλονται οι πληρωμές στη ΔΕΗ: «Ρωτάνε διάφοροι  «γιατί δεν αναστέλλετε τα πάντα; Υπάρχει κρίση, δεν πληρώνει κανείς λογαριασμούς κ.λπ.». Θα το ήθελα, θα υπήρχαν «ωσαννά» αμέσως για μένα. Φανταστείτε όμως αυτή την ώρα να πούμε ότι για τη ΔΕΗ και τις άλλες ηλεκτρικές εταιρείες ότι κάνουμε αναστολή των πληρωμών; Θα καταρρεύσουν. Διότι η ΔΕΗ, βεβαίως δεν είναι στην κατάσταση που ήταν το περασμένο καλοκαίρι, αλλά δεν είναι μια ανθούσα επιχείρηση. Επομένως, αν κανείς υπερβάλλει, κινδυνεύει να έχει το αντίθετο αποτέλεσμα. Και γι αυτό πάμε όσο επιτρέπουν οι δυνατότητες των εταιρειών. Εμείς τις ενθαρρύνουμε να προχωρήσουν. Αυτή την ώρα εργαζόμαστε με το Υπουργείο Οικονομικών, με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, την EBRD κ.λπ. για να δημιουργήσουμε έναν μηχανισμό εγγυοδοσίας προκειμένου η ΔΕΗ και οι άλλες εταιρείες να μπορέσουν να αντέξουν τις παροχές που ανακοίνωσε ήδη η ΔΕΗ, η Elpedison -θα ακολουθήσουν κι άλλοι τις επόμενες μέρες- προς τους καταναλωτές μέσα στο όρια του επιτρεπτού», πρόσθεσε.

 
 

 

Παγκόσμια Οικονομία

 

Με την κρίση του COVID-19 να μετατρέπεται πλέον ξεκάθαρα σε οικονομική κρίση. Και για να καταλάβει κανείς το μέγεθος του προβλήματος, ας κρατήσουμε και τα όσα είπε ο ΟΟΣΑ.

 

Ειδικότερα, ηχηρό καμπανάκι του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης για το τεράστιο πλήγμα στην οικονομική δραστηριότητα λόγω του κορωνοϊού, με τον ΟΟΣΑ να προειδοποιεί ότι κάθε μήνας αποκλεισμού και lockdown αφαιρεί δύο ποσοστιαίες μονάδες από τους ετήσιους ρυθμούς ανάπτυξης.

 

«Οι τελευταίες εκτιμήσεις μας δείχνουν ότι το lockdown θα επηρεάσει άμεσα τομείς που αντιπροσωπεύουν το ένα-τρίτο του ΑΕΠ των μεγάλων οικονομιών», ανέφερε ο γενικός γραμματέας του ΟΟΣΑ, Άνχελ Γκουρία, σε εισήγησή του προς τους ηγέτες του G20, η οποία δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

 

«Υπολογίζουμε ότι, για κάθε μήνα περιορισμών, θα υπάρξει απώλεια δύο ποσοστιαίων μονάδων στην ετήσια ανάπτυξη του ΑΕΠ. Για τον τουριστικό κλάδο, η απώλεια παραγωγής υπολογίζεται μεταξύ 50% με 70%. Πολλές οικονομίες θα εισέλθουν σε ύφεση», πρόσθεσε.

 
 

 

Χρηματιστηριακό Ημερολόγιο

 

30 Μαρ 2020 17:00: BRIQ PROPERTIES Α.Ε.Ε.Α.Π. (ΜΠΡΙΚ) Γενική Συνέλευση, Αργυρουπόλεως 2Α, Καλλιθέα

30 Μαρ 2020 00:00: ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ (ΕΧΑΕ) Ανακοίνωση Αποτελεσμάτων,

30 Μαρ 2020 00:00: ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ (ΕΧΑΕ) Δημοσιοποίηση Αποτελεσμάτων,

 

31 Μαρ 2020 00:00: ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ (ΕΧΑΕ) Ετήσια Ενημέρωση Αναλυτών,

 

Συναλλαγές σε Πακέτα

 

27 Μαρ 2020 Stocks

Εταιρεία

Ώρα

Αριθμός χρεογράφων

Τιμή χρεογράφου

Αξία συναλλαγής

ΑΛΟΥΜΥΛ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ Α.Ε.

16:56:00

5.617

0,63

3.538,71

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ Α.Ε.

15:21:13

573.512

7,0975

4.070.501,42

ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ (ΕΛΛΑΣ) ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΑΕ

13:48:06

50.000

10,93

546.500

COCA-COLA HBC AG

13:43:51

882

19,575

17.265,15

ΟΤΕ Α.Ε.

13:39:20

207.824

11,34

2.356.724,16

 
 

Γνωστοποιήσεις συναλλαγών

 

25-26/03/20

TITAN CEMENT INTERNATIONAL S.A.  [ TITC ]

Συναλλαγές

Λόγος υποβολής

Ημ/νία

Α/Π

Είδος

Αγορά

Πρόσωπο που ασκεί Διευθ. Καθήκοντα

Συναλλασσόμενος

Μέσος όρος τιμής μονάδας

Τεμάχια

Αξία (€)

Ονοματεπώνυμο

Πατρώνυμο

Ιδιότητα

Πλήθος: 1
   

A

26 Μαρ 2020

Α

Μετοχή

ΑΛΛΗ ΑΓΟΡΑ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

Μέλος ΔΣ Εκτελεστικό

Ο Ιδιος

10,20

44

448,8

Πλήθος: 1
   

B

26 Μαρ 2020

Α

Μετοχή

ΑΞΙΩΝ ΧΑ

ΠΑΠΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ

ΠΑΠΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

Μέλος ΔΣ Εκτελεστικό

Συνδεόμενο Νομικό Πρόσωπο

10,42

6.000

62.520

Πλήθος: 1
   

A

25 Μαρ 2020

Α

Μετοχή

ΑΛΛΗ ΑΓΟΡΑ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

Μέλος ΔΣ Εκτελεστικό

Ο Ιδιος

10,50

5.000

52.500

 
 

Kάντε Trading σε ελληνικές & ξένες μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών με την οποία το GFF συνεργάζεται (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υπορέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo).

Λήψη τώρα!!

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

   

 © 2019 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....