Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

Από το Marx ως το Soros

Καθημερινή Στήλη με άρθρα για την παγκόσμια οικονομία και όχι μόνο

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

Το BREXIT και τα συμβόλαια 1,3τρις που βρίσκονται στον αέρα!!

00:01 - 12/09/17

 

Η άποψη μας ως GFF είναι ότι τα λάθη των λαών πληρώνονται. Το ζήσαμε από το πρώτο χέρι στην Ελλάδα. Ασχέτως λοιπόν αν προς στιγμήν οι επιδόσεις της βρετανικής οικονομίας μετά το BREXIT δεν είναι τόσο κακές (με βοήθεια κυρίως από την αποδυναμωμένη λίρα), αργά ή γρήγορα οι επιπτώσεις θα φανούν.  

 

Είναι λοιπόν χαρακτηριστικό ότι όπως έγραψε πριν από μερικές ημέρες το Reuters, επί της ουσίας στον αέρα βρίσκονται συμβόλαια περίπου 1,3τρις δολαρίων.  

 

Όπως σχολίαζε το Reuters, Βρετανία και Ευρωπαϊκή Ενωση πρέπει να έρθουν σε συμφωνία ώστε να εξακολουθήσουν να είναι νόμιμα τα διασυνοριακά χρηματοπιστωτικά συμβόλαια και μετά το Brexit, προειδοποίησαν χθες δύο μεγάλα τραπεζικά λόμπι. Η βρετανική οικονομία εξακολούθησε να αναπτύσσεται με υποτονικό ρυθμό εξαιτίας της αβεβαιότητας που προκαλεί το Brexit, ενώ η έλλειψη εργατικού δυναμικού προκάλεσε, τον Αύγουστο, την ταχύτερη αύξηση μισθών των δύο τελευταίων ετών στη Βρετανία.

 

Το νομικό καθεστώς που θα διέπει τα διασυνοριακά συμβόλαια που συντάσσουν βρετανικές χρηματοπιστωτικές εταιρείες θα είναι ασαφές μετά την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ενωση, προειδοποίησαν χθες δύο μεγάλα τραπεζικά λόμπι του Λονδίνου (UK Finance και Association for Financial Markets in Europe). «Υπολογίζεται πως περιουσιακά στοιχεία, ύψους 1,3 τρισ. ευρώ, τραπεζών με έδρα τη Βρετανία σχετίζονται με τη δυνατότητα παροχής διασυνοριακών χρηματοπιστωτικών προϊόντων και υπηρεσιών – πολλά εκ των οποίων υποστηρίζουν ευρωπαϊκές εξαγωγικές επιχειρήσεις που είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη», δήλωσε χθες ο διευθύνων σύμβουλος της AFME Σάιμον Λούις. «Συνεπώς, είναι κρίσιμης σημασίας να αποσαφηνιστεί εγκαίρως πως αυτά τα συμβόλαια θα εξακολουθήσουν να είναι έγκυρα μετά την έξοδο της Βρετανίας» από την Ευρωπαϊκή Ενωση, πρόσθεσε ο κ. Λούις.

 

Μια πρόταση είναι να εξακολουθήσουν να ισχύουν τα συμβόλαια δίχως αλλαγή μέχρι την ωρίμανσή τους. Κάτι παρόμοιο είχε συμβεί την περίοδο εισαγωγής του ευρώ και της εισαγωγής νέων ευρωπαϊκών κανόνων για τα παράγωγα, οπότε οι αρχές είχαν συμφωνήσει τη «συνέχεια» των συμβολαίων. Αν δεν επιλυθεί εγκαίρως το πρόβλημα, προειδοποιούν τα δύο τραπεζικά λόμπι, τότε

θα είναι τεράστιο το κόστος για τη μεταφορά των συμβολαίων σε άλλες εταιρείες ή για την αναδιάρθρωση εταιρειών.

 

Η έλλειψη εργατικού δυναμικού, εξαιτίας της φυγής Ευρωπαίων πολιτών που προκαλεί η αβεβαιότητα σχετικά με το Brexit, οδήγησε, τον Αύγουστο, στην ταχύτερη αύξηση μισθών που έχει καταγραφεί στη Βρετανία τα τελευταία δύο χρόνια. Σύμφωνα με στοιχεία της Συνομοσπονδίας Εύρεσης Εργασίας και Απασχόλησης (REC) και της εταιρείας KPMG, ο μισθός του μόνιμου προσωπικού των εταιρειών αυξήθηκε τον Αύγουστο με τον ταχύτερο ρυθμό από τον Οκτώβριο του 2015.

 

Η εξέλιξη δεν θα περάσει απαρατήρητη από τους Αγγλους κεντρικούς τραπεζίτες, που ανησυχούν για την άνοδο του πληθωρισμού στη Βρετανία εξαιτίας της μεγάλης υποχώρησης της συναλλαγματικής ισοτιμίας της στερλίνας. Οι οικονομολόγοι της Τράπεζας της Αγγλίας έχουν προβλέψει πως ο ρυθμός αύξησης των μισθών θα κορυφωθεί το 2018, ενώ εφέτος παρατηρείται μείωση των καθαρών μισθών εξαιτίας της μεγάλης ανόδου του πληθωρισμού.

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....