Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

Από το Marx ως το Soros

Καθημερινή Στήλη με άρθρα για την παγκόσμια οικονομία και όχι μόνο

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

Τελικά ο Trump αγαπάει τη Γέλεν;

00:01 - 26/10/17

 

Μπορεί σήμερα όλα τα βλέμματα να είναι στραμμένα στην ΕΚΤ και τον Μ. Ντράγκι, του οποίου η θητεία λήγει το 2019, ωστόσο σε μερικούς μήνες ένα από καυτά ζητήματα που θα απασχολήσουν την παγκόσμια οικονομία και τις αγορές θα είναι η επανεκλογή ή όχι της Γέλεν στο τιμόνι της FED. Και αν και μέχρι στιγμής τα περισσότερα διεθνή δημοσιεύματα αναφέρονταν σε μια κόντρα η οποία υπάρχει, το Bloomberg σε ένα από τα τελευταία του δημοσιεύματα έδωσε μια άλλη διάσταση, σχολιάζοντας πως ο μόνος υποστηρικτής της Janet Yellen στον Λευκό Οίκο ενδεχομένως να είναι το πρόσωπο που έχει τη μεγαλύτερη σημασία, ο πρόεδρος D. Trump. Όπως σχολίασαν οι αρθρογράφοι του Bloomberg, η επικεφαλής της Federal Reserve ήταν εντυπωσιακή στη συνέντευξη που πραγματοποίησε στο Οβάλ Γραφείο με τον πρόεδρο Trump την προηγούμενη εβδομάδα, αναφέρει το πρακτορείο επικαλούμενο αρκετές πηγές με γνώση της υπόθεσης.

 

Η Γέλεν ξεκαθάρισε στον πρόεδρο ότι θέλει να παραμείνει στη θέση της, δεν έθεσε όρους για την παραμονή της και πρόσφερε επιλογές για τη θέση του αντιπροέδρου που αξιολογήθηκαν θετικά από την ομάδα του προέδρου. Η πρώτη γυναίκα επικεφαλής στην κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ, ανέφερε πως η πορεία της οικονομίας είναι καλή και οι πολιτικές της Fed έχουν στηρίξει την ανάπτυξη. Ο Trump, ο οποίος θα δυσαρεστήσει ορισμένους συντηρητικούς στο κόμμα του εάν αποφασίσει τον επαναδιορισμό της Γέλεν, έχει ανακοινώσει ότι θα αποφασίσει έως τις 3 Νοεμβρίου τον υποψήφιο για τη θέση.

 

Να σημειωθεί πως η λίστα των υποψηφίων περιλαμβάνει εκτός από την Γέλεν, το πρώην μέλος του Δ.Σ. της Fed, Kevin Warsh, τον επικεφαλής του Εθνικού Οικονομικού Συμβουλίου (NEC), Gary Cohn, τον οικονομολόγο του Stanford, John Taylor και το μέλος του Δ.Σ. της Federal Reserve, Jerome Powell. Σε συνάντηση με Ρεπουμπλικάνους της Γερουσίας την Τρίτη ο Trump ζήτησε με ανάταση χειρός να δείξουν ποιον υποστηρίζουν μεταξύ των Taylor, Powell και Yellen. Δεν ανακοίνωσε τον νικητή και οι περισσότεροι γερουσιαστές δεν σήκωσαν το χέρι τους.

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....