Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

Από το Marx ως το Soros

Καθημερινή Στήλη με άρθρα για την παγκόσμια οικονομία και όχι μόνο

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

Όλο και πιο σκούρα τα πράγματα στη βρετανική αγορά ακινήτων

00:01 - 27/10/17

 

Σε ένα σχετικά σύντομο σήμερα, αναφορικά με το BREXIT και τις πιθανές επιπτώσεις του εφόσον φυσικά αυτό ολοκληρωθεί (μέχρι τελευταίας στιγμής εμείς θα κρατάμε μεγάλες επιφυλάξεις για αυτό), εμείς θα επαναλάβουμε μια πρόβλεψη την οποία έχουμε κάνει. Ότι το κακό στη βρετανική οικονομία θα μπορούσε να ξεκινήσει από την έτσι και αλλιώς φουσκωμένη αγορά ακινήτων. Όπως λοιπόν σχολίασε το Bloomberg, οι καταναλωτές της Βρετανίας συνεχίζουν να ανακτούν τη χαμένη τους εμπιστοσύνη, μετά το δημοψήφισμα για το Brexit, όμως οι τιμές των ακινήτων έχουν εξελιχθεί σε πονοκέφαλο. Είναι χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με έναν δείκτη τον YouGov και το Κέντρο Οικονομικών και Επιχειρηματικών Ερευνών που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη έδειξε ότι η εμπιστοσύνη των καταναλωτών αυξήθηκε στο υψηλότερο σημείο από τον περασμένο Μάρτιο, ενώ οι πολίτες αναφέρουν μια πιο θετική προοπτική για τα μελλοντικά οικονομικά των νοικοκυριών και την ασφάλεια της εργασίας τους. Αντίθετα, έπεσαν οι προοπτικές για την αγορά κατοικίας.

"Ο Οκτώβριος σηματοδοτεί την υψηλότερη βαθμολογία για την εμπιστοσύνη των καταναλωτών από τον Μάρτιο που μας πέρασε, η οποία έχει θετικό αντίκτυπο στα νοικοκυριά και στην οικονομία γενικότερα", δήλωσε η Nina Skero, επικεφαλής της μακροοικονομίας στο Cebr. "Η μείωση της αισιοδοξίας για την αγορά κατοικίας είναι κάτι ανησυχητικό, ωστόσο, δεδομένου ότι η αντίληψη ενός ατόμου για την εγχώρια αξία έχει άμεσες επιπτώσεις στην μελλοντική προθυμία του να δαπανήσει".

Η αύξηση των τιμών των κατοικιών επιβραδύνεται σε ολόκληρη τη Βρετανία εδώ και μήνες, με τις τιμές στην πρωτεύουσα να υποχωρούν στο χαμηλότερο σημείο μετά από τη χρηματοπιστωτική κρίση τον Σεπτέμβριο.

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....