Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

 

Ο Κυνηγός

Η "παραχρηματιστηριακή" και όχι μόνο στήλη του GFF

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

Βασικός κίνδυνος οι διεθνείς αγορές!!!

00:01 - 02/02/18

 

 

Θα ξεκινήσουμε με ένα σχόλιο για τη χθεσινή συνεδρίαση. Η εικόνα λοιπόν της αγοράς την Πέμπτη και μέχρι το μεσημέρι, θα λέγαμε πως ήταν σχεδόν τέλεια. Υπήρχε πραγματικό αγοραστικό ενδιαφέρον, με αυξημένο τζίρο και οι όποιες πωλήσεις έβγαιναν, απορροφούνταν από σχετικά μεγάλα χαρτοφυλάκια του εξωτερικού. Όλα αυτά περίπου μέχρι το μεσημέρι  όταν και άρχισαν τα προβλήματα στις διεθνείς αγορές, με τον DAX από το περίπου +0,80% να βρίσκεται μέχρι και -1,60% και τελικά να κλείνει με πτώση -1,41%. Και όλα αυτά την ώρα που τα futures στη Wall Street έδειχναν σημαντική πτώση (αν και κατά τη διάρκεια της ημέρας η εικόνα βελτιώθηκε αισθητά). Και κάπως έτσι, το Χ.Α. βρέθηκε από το περίπου +2% μέχρι και οριακά χαμηλότερα, αν και πάλι προς το κλείσιμο φάνηκε η δύναμη που έχει η αγορά, με κλείσιμο του ΓΔ στο +0,87% (τζίρος 122εκ ευρώ).

Σε κάθε περίπτωση, εμείς θα επαναλάβουμε ότι παραμένουμε αρκετά αισιόδοξοι για την πορεία του Χ.Α., εφόσον δε συμβεί κάτι πολύ απρόοπτο στις διεθνείς αγορές. Και όσο υπερβολικό αν ακούγεται αυτό, την πορεία των διεθνών αγορών κατατάσσουμε αυτή τη στιγμή ως τον υπ΄ αριθμόν έναν κίνδυνο για την αγορά μας, αφού πιστεύουμε ότι όσον αφορά την εγχώρια ειδησεογραφία τα πράγματα πάνε σχεδόν σε όλα τα μέτωπα αρκετά καλά, χωρίς ιδιαίτερους κινδύνους ειδικά για κάποιους μήνες. Και μετά και τη δημοσιοποίηση των παραδοχών των stress tests, φαίνεται να απομακρύνεται ακόμη ένας κίνδυνος, της άμεσης ανάγκης ΑΜΚ στις τράπεζες.

Αν λοιπόν δεν έχουμε μια σημαντική διόρθωση στις διεθνείς αγορές, η αγορά μας έχει όλες τις προϋποθέσεις να διασπάσει τις ισχυρές αντιστάσεις στις 900 – 910 μονάδες, με επόμενο στόχο σε αυτό σενάριο τις αντιστάσεις στα επίπεδα των 1.010 – 1.020 μονάδων.

ΓΔ

Διεθνείς αγορές: Μεταβλητότητα

Και όσον αφορά τις διεθνείς αγορές, επαναλαμβάνουμε την εκτίμηση μας πως η φετινή χρονιά θα εξαιρετικά περισσότερη μεταβλητότητα από το 2017. Χαρακτηριστικό λοιπόν είναι πως σύμφωνα με τα στοιχεία της Goldman Sachs, ο φετινός Ιανουάριος ήταν από τον Νοέμβριο του 2016 ο μήνας με τη μεγαλύτερη μεταβλητότητα. Και σε σχέση με αυτά που γράφουμε συνεχώς, όλα δείχνουν πως το 2018 θα είναι μια αρκετά πιο νευρική χρονιά, με μεγάλους κινδύνους και γεγονότα που θα μπορούσαν να επηρεάσουν και το Χ.Α.

 

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!!!!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....