Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

 

Ο Κυνηγός

Η "παραχρηματιστηριακή" και όχι μόνο στήλη του GFF

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

«Μια του κλέφτη, δύο του κλέφτη»

00:01 - 02/10/18

 

 

Όπως αναμέναμε και είχαμε προειδοποιήσει, στα όρια των καθοριστικών (πραγματικά μεγάλη τους η σημασία για τη μακροπρόθεσμη τάση της αγοράς) επιπέδων των 700 – 710 μονάδων κινείται το Χ.Α. κατά τις τελευταίες εβδομάδες, μια κίνηση η οποία δεν αποκλείεται να συνεχιστεί και τις επόμενες εβδομάδες (και όλα αυτά με χαμηλούς τζίρους). Ωστόσο και με τους βασικούς δείκτες να βρίσκονται (έστω και οριακά) χαμηλότερα σημαντικών επιπέδων δεν κρύβουμε την ανησυχία μας για τη συνέχεια. Μια ανησυχία η οποία αυξάνεται και από το κλίμα που υπάρχει και στις διεθνείς αγορές και κυρίως τις πιο περιφερειακές (οι οποίες επί της ουσίας τους τελευταίους μήνες έχουνε μπει σε μια πλάγιο-καθοδική τάση).

Και όπως συνεχώς γράφουμε, η αγορά μπορεί ανά πάσα στιγμή να μπει σε ένα νέο πτωτικό trend, με κίνδυνο πτώσης τουλάχιστον μέχρι τις επόμενες ισχυρές στηρίξεις των 640 – 650 μονάδων. Με ότι φυσικά αυτό σημαίνει για την πορεία των μετοχών (ειδικά των τραπεζικών).

Αν λοιπόν υπάρχει ένα ζητούμενο, είναι επιτέλους να υπάρξει μια ισχυρή αντίδραση, η οποία θα έχει κάποια σχετική διάρκεια και θα οδηγήσει τους βασικούς δείκτες υψηλότερα καθοριστικών επιπέδων.

Όσον αφορά λοιπόν το ΓΔ, το στοίχημα είναι ο δείκτης να επιστρέψει υψηλότερα των 700 – 710 μονάδων και εν συνεχεία υψηλότερα των 720 μονάδων. Ακόμη υψηλότερα, ο επόμενος στόχος είναι οι 750 μονάδες. Και πέραν των 700 – 710 μονάδων, αναφέρουμε τα υπόλοιπα επίπεδα τιμών, με ανάγκη η αγορά να πάρει μια απόσταση ασφαλείας από τις 700 μονάδες, λόγω της σπουδαιότητας αυτών των επιπέδων.

Παράλληλα, με το ΓΔ, πολύ σημαντικό είναι ο FTSE 25 να καταφέρει να επιστρέψει υψηλότερα των 1.830 – 1.840 μονάδων. Και αυτό γιατί όσο μένει ο δείκτης χαμηλότερα αυτών των επιπέδων, μπορεί να δούμε μια πτώση αισθητά χαμηλότερα, ειδικά αν χαθούν και οι στηρίξεις στα επίπεδα των 1.780 – 1.790 μονάδων. Ένα σενάριο, το οποίο μπορεί να φέρει το δείκτη αισθητά χαμηλότερα και σε νέα χαμηλά, για παράδειγμα στα χαμηλά του Μαρτίου του 2017 και τις 1.700 μονάδες (με κίνδυνο να μιλήσουμε για ακόμη χαμηλότερα επίπεδα).

Επειγόντως λοιπόν μια πειστική αντίδραση στην αγορά …. Γιατί η μιζέρια των τελευταίων εβδομάδων θα γίνει ακόμα μεγαλύτερη, με περαιτέρω σημαντική πτώση, τουλάχιστον μέχρι τα επίπεδα που είπαμε παραπάνω.

ΓΔ

FTSE 25

 

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!!!!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....