Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

 

Ο Κυνηγός

Η "παραχρηματιστηριακή" και όχι μόνο στήλη του GFF

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

Με βάση όλους τους δείκτες, οι αμερικανικές μετοχές είναι υπερτιμημένες

00:01 - 02/11/17

 

Ελπίζοντας ότι η αντίδραση στο Χ.Α. θα συνεχιστεί και θα μιλήσουμε σύντομα για τις επόμενες αντιστάσεις που πρέπει να διασπαστούν, σήμερα θα ασχοληθούμε με τα της Wall Street και των διεθνών. Έτσι λοιπόν και αν και η συζήτηση για το πόσο ακριβή είναι η Wall Street κρατάει για πάνω από 1,5 χρόνο, με τους βασικούς αμερικανικούς δείκτες όχι μόνο να μην μπαίνουν σε bear market, αλλά και να σπάνε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, πιστεύουμε πως θα ήταν λάθος να αγνοήσει κάποιος μερικούς πολύ ενδιαφέροντες δείκτες αποτίμησης των αμερικανικών μετοχών.

Θα ήταν λάθος μην λάβει κανείς υπόψη ότι με βάση όλους τους πολλαπλασιαστές, οι αμερικανικές μετοχές είναι υπερτιμημένες.

Για παράδειγμα ο πιο γνωστός δείκτης ο P/E Ratio (forward) για τις μετοχές του S&P 500 διαμορφώνεται στο 17,7χ όταν ο μακροπρόθεσμος μέσος όρος είναι 13,1χ. Επίσης ο δείκτης P/BV ratio διαμορφώνεται στο 3,3χ με τον ιστορικό μέσο όρο να είναι στο 2,2χ.  

Όπως και άλλες φορές έχουμε γράψει, σε καμία περίπτωση δε λέμε ότι άμεσα τελειώνει το «Bull Market» και η αγορά εισέρχεται σε “Bear Market”. Αλλά ένας σωστός επενδυτής δε μπορεί να μην λάβει υπόψη τα παραπάνω, με τον κίνδυνος μιας μεγάλης διόρθωσης να είναι ανά πάσα στιγμή στο πρόγραμμα, μια μεγάλη διόρθωση η οποία θα επηρέαζε και το έτσι και αλλιώς άρρωστο χρηματιστήριο.

 
 

 

S&P 500: Πτώση 24% για να φθάσει στο μέσο όρο

 

 

Και στα πλαίσια των παραπάνω και με βάση το παρακάτω διάγραμμα. Κρατάμε ότι θεωρητικά ο P/E Ratio του S&P 500 για να φθάσει στο μέσο όρο των 10ετών και να μην θεωρείται υπερτιμημένος (τουλάχιστον με βάση αυτό το δείκτη), θα πρέπει οι 500 μεγαλύτερες αμερικανικές εταιρείες (δηλαδή ο S&P 500) να καταγράψουν μια ομολογουμένως μεγάλη μέση πτώση 24 με 25%.

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!!!!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....