Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

 

Ο Κυνηγός

Η "παραχρηματιστηριακή" και όχι μόνο στήλη του GFF

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

Στον Τραπεζικό δείκτη τα βλέμματα…

00:01 - 02/11/18

 

Να πούμε ότι περιμέναμε τη χθεσινή συνεδρίαση και αυτήν την εικόνα που είχε το χρηματιστήριο, θα σας πούμε ψέματα. Όχι ότι περιμέναμε θαύματα, ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν περιμέναμε μια πτώση 3,25% και τη χειρότερη συνεδρίαση των τελευταίων 13 μηνών. Φυσικά σε καμία περίπτωση δε μπορούμε να παραβλέψουμε πως το νέο sell - off ήλθε και πάλι, ακριβώς με το που ο ΓΔ πήγε στις ισχυρές στηρίξεις των 640 μονάδων, τις οποίες απέτυχε για 3-4 φορά τις τελευταίες ημέρες να διασπάσει. Και κάπως έτσι και μετά το χθεσινό κλείσιμο στις 619,32 μονάδες, δικαιολογημένα το ενδιαφέρον στρέφεται και πάλι στις πιο ισχυρές μακροπρόθεσμες στηρίξεις στα επίπεδα των 600 – 610 μονάδων. Και για ακόμη μια φορά θα επαναλάβουμε πως αυτά τα επίπεδα δε θα πρέπει να χαθούν, αφού τότε η αγορά θα μπει σε ένα νέο πτωτικό trend.

Με τις μεγαλύτερες απώλειες χθες έκλεισαν οι τράπεζες, με τον τραπεζικό δείκτη στο -6,24%, αν και σημαντικές απώλειες καταγράφηκαν και σε πολλές μη – τραπεζικές μετοχές και κυρίως την Motor Oil (-14%).

Και με τις τράπεζες να είναι οι πλέον ευμετάβλητες και πέραν της ανάγκης παραμονής του ΓΔ υψηλότερα των 600 – 610 μονάδων, αυτό που κρατάμε είναι ότι ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε ακριβώς στις ισχυρές στηρίξεις. Και μετά τα χθεσινά χρηματιστηριακά χάλια, η παραμονή του τραπεζικού δείκτη υψηλότερα των 505 – 515 μονάδων (κλείσιμο στις 510 μονάδες) είναι το μεγάλο στοίχημα. Απώλεια τους θα επαναφέρει την πλήρη μιζέρια στις τράπεζες, θυμίζοντας πως τα πρόσφατα χαμηλά του δείκτη ήταν τα επίπεδα των 460 μονάδων, δηλαδή περίπου 12% χαμηλότερα από τα τρέχοντα. Και σε συνάρτηση με τον τραπεζικό δείκτη, γίνεται αντιληπτό  πως αυτό το αρνητικό σενάριο για τις τράπεζες θα θέσει σε κίνδυνο τις στηρίξεις του ΓΔ στις 600 – 610 μονάδες, η απώλεια των οποίων οδηγεί το δείκτη στις 550 μονάδες, δηλαδή περίπου 13-14% χαμηλότερα από τα τρέχοντα επίπεδα, με ότι αυτό σημαίνει για τα επίπεδα τιμών των επιμέρους μετοχών.

ΓΔ

Τραπεζικός Δείκτης

 

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!!!!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....