Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

 

Ο Κυνηγός

Η "παραχρηματιστηριακή" και όχι μόνο στήλη του GFF

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

Η συγκρατημένη αισιοδοξία για τη συνέχεια …. Και οι επόμενοι «κίνδυνοι»

00:01 - 03/05/17

 

 

Σε γενικές γραμμές και βλέποντας ψύχραιμα της ειδησεογραφία,  η χώρα δε φαίνεται να έχει μπροστά της κακές ειδήσεις. Και αυτό είναι ο βασικός λόγος που το χρηματιστήριο, έχοντας και ένα αρκετά καλό momentum, θα μπορούσε να συνεχίσει να κινείται προς υψηλότερα επίπεδα.

Η συμφωνία (τουλάχιστον στο βασικό της κομμάτι) φαίνεται να κλείνει. Μέχρι τουλάχιστον το φθινόπωρο και πιθανόν τις αρχές του 2018 δε φαίνεται ότι θα υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα με τους δανειστές …. Και στο πλαίσιο αυτό και παρά τη συνολική μιζέρια που υπάρχει, η χώρα θα μπορούσε να περάσει μια περίοδο αρκετών μηνών, με σχετική ηρεμία. Έτσι και αλλιώς θυμίζουμε ότι έρχεται η περίοδος του καλοκαιριού κατά την οποία παραδοσιακά επικρατεί ηρεμεί και η οικονομία κινείται λόγω και του τουρισμού.

Ποίοι είναι τώρα οι δύο μεγαλύτεροι κίνδυνοι; Αρχικά η Ελλάδα να μην πάρει τίποτα σε αυτή τη φάση για το ζήτημα του χρέους. Και η αλήθεια είναι ότι αυτό πολύ το φοβόμαστε, με τις αποφάσεις αν πηγαίνουν για μετά τις γερμανικές εκλογές και πιθανόν για το 2018. Και τι σημαίνει αυτό; Ότι μετά την αρχική ικανοποίηση και τους πανηγυρισμούς για τη συμφωνία, θα μπορούσε να αρχίσει η μουρμούρα, με  την όλη κατάσταση να σέρνεται, χωρίς να υπάρχουν οι επιπρόσθετες πολύ θετικές ειδήσεις που χρειάζεται η αγορά ως καύσιμο. Και στα πλαίσια αυτά, η αγορά σε λίγο καιρό (και πιθανόν σε κάπως υψηλότερα επίπεδα, για παράδειγμα στις 800 μονάδες) δεν αποκλείεται να επιστρέψει στο γνωστό μοτίβο των χαμηλών τζίρων και της παλινδρόμησης σε ένα σχετικά στενό εύρος τιμών (μια κίνηση που θα μπορούσε να κρατήσει αρκετό καιρό, ακόμη και ολόκληρο το καλοκαίρι, όπως είχε συμβεί αρκετές φορές τον τελευταίο ενάμιση χρόνο - φυσικά σε χαμηλότερες τιμές).

Τώρα όσον αφορά το δεύτερο κίνδυνο, αυτός αφορά τις διεθνείς εξελίξεις και την πορεία των διεθνών αγορών, όπου ομολογουμένως τα πράγματα είναι κάπως περίεργα, με πολλά ανοιχτά μέτωπα (όπως το ζήτημα της Β. Κορέας). Αλλά κακά τα ψέματα έτσι είναι οι αγορές και οι κίνδυνοι πάντα υπάρχουν. Στην τελική αυτός που αποφασίσει να επενδύσει στο ελληνικό χρηματιστήριο θα πρέπει να ξέρει ότι έχει μεγαλύτερο κίνδυνο και για αυτό προσδοκά μεγαλύτερες αποδόσεις.

Υπάρχει βέβαια και ένα πολύ καλό …

Βέβαια με βάση τα παραπάνω θα λέγαμε ότι υπάρχει και ένα πολύ καλό. Ότι δε φαίνεται να υπάρχει για τους επόμενους μήνες τουλάχιστον, το πολύ κακό σενάριο για τη χώρα. Ακόμη και αν δεν υπάρξουν επιπρόσθετες θετικές ειδήσεις (όπως χρέος, QE κτλ), ναι μεν η αγορά μπορεί να κολλήσει, αλλά δε βλέπουμε το λόγο γιατί να υπάρξει ένα μεγάλο sell off (πάντα όσον αφορά την εσωτερική ειδησεογραφία). Και η έλλειψη ενός τέτοιου εσωτερικού κινδύνου είναι σίγουρα ένα γεγονός που εκτιμούν αρκετοί επενδυτές και ιδιαιτέρως κάποιοι μεγάλοι ξένοι επενδυτές.

Η τεχνική εικόνα πάντως δείχνει απαρχή μακροπρόθεσμης ανόδου

Και κλείνοντας και αν και όλοι καταλαβαίνουμε ότι οι προβλέψεις για το ελληνικό χρηματιστήριο και γενικά για τη χώρα μας είναι αρκετά ριψοκίνδυνες …. Από άποψης τεχνικής ανάλυσης θα επαναλάβουμε και πάλι σήμερα ότι οι ενδείξεις που υπάρχουν εδώ και κάποιο καιρό, είναι ότι η αγορά έχει πλέον εισέλθει σε ένα νέο μακροπρόθεσμο θετικό – trend …. Και θα λέγαμε ότι όλο αυτό το σκηνικό θυμίζει την περίοδο του 2012, όταν η αγορά εισήλθε σε μια άνοδο σχεδόν δύο ετών, μέχρι τις ευρωεκλογές του Μαρτίου του 2014 (από τις περίπου 500-600 μονάδες μέχρι τις 1.380 μονάδες).

 

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!!!!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....