Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

 

Ο Κυνηγός

Η "παραχρηματιστηριακή" και όχι μόνο στήλη του GFF

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

Mάλλον σύντομα θα έχουμε τη μεγάλη δοκιμασία

00:01 - 04/04/18

 

 

Σε άμεση σχέση με τα όσα είχαμε γράψει στα σχόλια στις 28/03 και 29/03 και με μοναδικό θετικό ότι ο φόβος και η ανησυχία των μικρών επενδυτών έχει αρχίσει να χτυπάει κόκκινο (στα πλαίσια της contrarian theory που τόσο αγαπάμε), δε μπορούμε παρά να πούμε ότι η συνολική διαγραμματική εικόνα της αγοράς «μαυρίζει» όλο και πιο πολύ. Και αυτό που πλέον χρειάζεται η αγορά είναι μια αντίδραση «σοκ» για να αποφευχθεί μια περαιτέρω πτώση και δοκιμασία σημαντικών μακροπρόθεσμων στηρίξεων, μια κίνηση η οποία φαίνεται όλο και πιθανότερη.

 

Είχαμε πει σε προηγούμενα σχόλια πως επαναλαμβανόμενες αποτυχημένες προσπάθειες επιστροφής του ΓΔ υψηλότερα των 800 – 810 μονάδων θα οδηγούσε σε (αλλεπάλληλες) δοκιμασίες της στήριξης στα επίπεδα των 780 μονάδων, με το ΓΔ να κλείνει χθες στις 779,45 μονάδες, -0,13%, με το χαμηλό ημέρας να είναι οι 767,17 μονάδες. Και εφόσον δεν έχουμε άμεσα αντίδραση, θα χαθούν οριστικά και οι 780 μονάδες και θα πάμε για τη μεγάλη δοκιμασία. Αυτή των στηρίξεων στα επίπεδα των 725 – 730 μονάδων (δηλαδή περίπου 7% χαμηλότερα). Αυτές είναι οι πιο σημαντικές μακροπρόθεσμες στηρίξεις (από το εβδομαδιαίο διάγραμμα) με βάση τα δεδομένα αυτή τη στιγμή. Στηρίξεις οι οποίες θέλουμε να ελπίζουμε πως τελικά κάτι θα γίνει και τελικά δε θα δοκιμαστούν. Και αν τέλος πάντων αυτό συμβεί. Σε καμία περίπτωση δε θέλουμε να σκεφτούμε πως θα χαθούν, αφού τότε θα μιλήσουμε για πλήρη αναστροφή (σε αρνητική) της μακροπρόθεσμης τάσης της αγοράς.

 

ΓΔ (με εβδομαδιαία δεδομένα)

 

 

Και να θυμίσουμε ότι πέραν του ΓΔ, στα πλαίσια αυτού του αρνητικού σεναρίου και της πτώσης της αγοράς προς τις στηρίξεις στα επίπεδα των 720 – 730 μονάδων, θα έχουμε και μια πτώση του FTSE 25 προς τις στηρίξεις στα επίπεδα των 1.925  - 1.935 μονάδων (κλείσιμο χθες στις 2.023,63 μονάδες, +0,19%), επίσης οι πλέον ισχυρές στηρίξεις που υπάρχουν αυτή τη στιγμή από τα διαγράμματα (ημερήσιο και εβδομαδιαίο).

 

FTSE 25 (με εβδομαδιαία δεδομένα)

 

 

 

Οι τραγικές αποδόσεις των 20 μεγαλύτερων Cryptocurrencies

 

 

Αρκετά ενδιαφέρον θα χαρακτηρίζαμε τον παρακάτω πίνακα, στον οποίον παρουσιάζονται οι τραγικές αποδόσεις των 20 μεγαλύτερων Cryptocurrencies (Bitcoin κτλ) από τις αρχές του χρόνου. Και όπως φαίνεται οι απώλειες είναι ομολογουμένως εντυπωσιακές, κρατώντας μάλιστα ότι παγκοσμίως ο μεγάλος όγκος των μικρό-επενδυτών (και στη χώρα μας έγινε αυτό) μπήκαν στα υψηλά (όπως δηλαδή γίνεται πάντα). Όπως φαίνεται κατά μέσο όρο οι απώλειες είναι της τάξης του 49%, με το Bitcoin (μέχρι και 27/03) να είναι 39% και το ripple (με το οποίο ασχολήθηκαν πολλοί έλληνες) 72%. Σημειώνεται πως συνολικά από τα 20 μεγαλύτερα «ψηφιακά νομίσματα» έχουνε χαθεί από τις αρχές του χρόνου 250δις δολάρια!!! ένα ομολογουμένως εντυπωσιακό ποσό.  

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!!!!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....