Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

 

Ο Κυνηγός

Η "παραχρηματιστηριακή" και όχι μόνο στήλη του GFF

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

Τραπεζικός Δείκτης: Οι στόχοι από εδώ και πέρα

00:01 - 04/05/18

 

Με σημαντικές απώλειες 3,45% έκλεισαν χθες οι τράπεζες (σε συνέχεια και του προχθεσινού -2%), με τον δείκτη στις 971 μονάδες. Και αν και όπως είχε επισημανθεί και συνέβη ένα profit taking μετά το τελευταίο ράλι ήταν στο πρόγραμμα. Μιλάμε πάντα για το ρευστό ελληνικό χρηματιστήριο, με ανησυχία μήπως η τελευταία πτώση σηματοδοτήσει κάτι χειρότερο (τα βλέμματα βεβαίως και στις διεθνείς αγορές).  Και όλα αυτά ενόψει των αυριανών ανακοινώσεων για τα stress tests, αν και όλα δείχνουν ότι τα πράγματα θα εξελιχθούν καλά.

 

Στα της τεχνικής ανάλυσης του τραπεζικού δείκτη τώρα. Το ζητούμενο είναι να υπάρξει άμεσα μια αντίδραση και επιστροφή του δείκτη υψηλότερα των 990 – 1.000 και εν συνεχεία υψηλότερα των 1.020 μονάδων. Όπως έχει σημειωθεί μια τέτοια διπλή διάσπαση μπορεί να σηματοδοτήσει την απαρχή ενός νέου θετικού κύκλου, με επόμενες αντιστάσεις στόχος στις 1.140 – 1.150 μονάδες!

 

Τώρα παραμένοντας χαμηλότερα των 990 – 1.000 μονάδων, τα βραχυπρόθεσμα προβλήματα είναι πιθανό να συνεχιστούν, με τις επόμενες ισχυρές στηρίξεις στα επίπεδα των 940 – 950 μονάδων. Ακόμη χαμηλότερα πολύ σημαντικές στηρίξεις υπάρχουν στα επίπεδα των 890 – 900 μονάδων, στηρίξεις με τις οποίες θα λέγαμε ότι συνδέεται η όποια βελτίωση της διαγραμματικής εικόνας έχει συντελεστεί κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα. Και αν και μια πτώση μέχρι τις προαναφερθείσες στηρίξεις είναι μεγάλη (από τα πρόσφατα υψηλά της αντίδρασης, τις 1.030 – 1.040 μονάδες, περίπου -13%). Όσο ο δείκτης μένει υψηλότερα τους (υπάρχει προς στιγμήν μια απόσταση ασφαλείας), η εικόνα παραμένει θετική, με προσδοκίες ανά πάσα στιγμή οι τραπεζικές μετοχές να ανεβάσουν και πάλι στροφές.      

 

Τραπεζικός Δείκτης

 

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!!!!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....