Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

 

Ο Κυνηγός

Η "παραχρηματιστηριακή" και όχι μόνο στήλη του GFF

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

Τράπεζες: Αρκετά μέτρια η εικόνα των 6μηνων

00:01 - 04/09/18

 

 

Αν και κατάφεραν να κλείσουνε σε αισθητή απόσταση από το χαμηλό ημέρας, απογοητευτική κρίνεται η χθεσινή ημέρα για τις τραπεζικές μετοχές, με απώλειες 3% για τον τραπεζικό δείκτη (βρέθηκα και σχεδόν -6%). Η αγορά πάντως βρήκε στήριξη στα μη – τραπεζικά χαρτιά (ΟΠΑΠ, ΕΛΠΕ κτλ) …… Kαι τελικά έκλεισε στο -0,48%.  Θα μείνουμε όμως στις τράπεζες κάνοντας ένα σχόλιο για τα τελευταία αποτελέσματα. Ότι αυτά προβληματίζουνε. Όχι γιατί είναι κακά …. Αλλά γιατί παρατηρούνται πολύ μικροί ρυθμοί βελτίωσης, όπως ουσιαστικά είναι μικροί και οι ρυθμοί αύξησης του ΑΕΠ που ανακοινώθηκε χθες. Και παρατηρώντας κανείς προσεκτικά τους ισολογισμούς των τραπεζών …. Διαπιστώνει πως αν συνεχίσει έτσι η κατάσταση και δεν έχουμε επιτάχυνση της βελτίωσης, το 2019 μάλλον θα υπάρξει ανάγκη νέων ΑΜΚ. Φυσικά διευκρινίζουμε πως δε μιλάμε για καταστάσεις ανάλογες του 2015 (με το πλήρες δηλαδή dilution των μετόχων). Αλλά σίγουρα οι ΑΜΚ είναι ΑΜΚ και σίγουρα αν συνέβαινε αυτό θα γίνονταν με discount από τις τρέχουσες τιμές ….. Και σίγουρα κάποιοι θα το προεξοφλούσαν, οδηγώντας τις τιμές χαμηλότερα (και κερδοσκοπικά).

Και σίγουρα χθες υπήρχε κάποια ουρά πωλήσεων, στα πλαίσια των τελευταίων αναδιαρθρώσεων των δεικτών. Ωστόσο πιστεύουμε πως ο κύριος λόγος της τελευταίας πτώσης ήταν η μέτρια εικόνα των αποτελεσμάτων (με ολίγη και από κερδοσκοπία η οποία πάντα υπάρχει στο ρηχό Χ.Α. και σίγουρα στις τράπεζες). Αποτελέσματα τα οποία προβλημάτισαν αρκετούς ξένους επενδυτές, οι οποίοι βγήκαν πωλητές.

--------------------

Και κάπως έτσι ο τραπεζικός δείκτης από 01/01 βρίσκεται στο -19%, με τις απώλειες των τραπεζών, επίσης από τις αρχές του χρόνου, να είναι οι ακόλουθες μεγάλες:

ΕΤΕ: -26,33%

Τράπεζα Πειραιώς: -26,06%

Eurobank: -14,12%

Alpha Bank: = -14,10%

 

Τραπεζικός Δείκτης


 

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!!!!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....