Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

 

Ο Κυνηγός

Η "παραχρηματιστηριακή" και όχι μόνο στήλη του GFF

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

Ξεκινάει μια πραγματικά πολύ ενδιαφέρουσα εβδομάδα

00:01 - 04/12/17

 

 

Μια ακόμη ανοδική και κυρίως ποιοτική συνεδρίαση είχε την Παρασκευή το Χ.Α., με το θετικό κλίμα να δείχνει προς στιγμήν να έχει βάση, κάνοντας μας να ελπίζουμε πως η πρόσφατη πτώση της αγοράς στις ισχυρές στηρίξεις των 700 μονάδων θα μπορούσε να σημάνει το τέλος της πρόσφατης διόρθωσης της αγοράς (θυμίζουμε ότι απώλεια τους θα οδηγούσε την αγορά στις πολύ ισχυρές στηρίξεις των 640 – 650 μονάδων).

 

Σε καμία περίπτωση δε θα γίνουμε υπερβολικά αισιόδοξοι, ωστόσο τόσο η τελευταία ειδησεογραφία (που είναι ομολογουμένως αρκετά καλή σε όλα τα μέτωπα) όσο και η εικόνα που έχει τον τελευταίο καιρό το χρηματιστήριο (με ποιοτικά στοιχεία κατά την άνοδο – όπως για παράδειγμα η αύξηση του τζίρου) μας κάνουνε συγκρατημένα αισιόδοξους για τη βραχυπρόθεσμη, αλλά και τη μέσο – μακροπρόθεσμη πορεία της χρηματιστηριακής αγοράς.

 

Ο πρώτος λοιπόν και μεγάλος στόχος δεν είναι άλλος από την παραμονή του ΓΔ υψηλότερα των 725 – 735 μονάδων, κάτι το οποίο προς στιγμήν επιτυγχάνεται. Και κάπως έτσι πλέον όλα τα βλέμματα στρέφονται στις πραγματικά πολύ ισχυρές αντιστάσεις των 750 – 755 μονάδων, με το κλείσιμο της Παρασκευής να είναι οι 748,66 μονάδες (+1,14%). Όπως είχαμε γράψει και πριν από μερικά σχόλια, η σημασία αυτών των επιπέδων είναι μεγάλη, με την επιστροφή υψηλότερα τους να είναι ένα ουσιαστικό βήμα για να μιλήσουμε για πραγματική βελτίωση της τάσης της αγοράς, η οποία μετά την πρόσφατη πτώση και για κάποιες εβδομάδες είχε επιβαρυνθεί πάρα πολύ. Οριστική λοιπόν διάσπαση των 755 μονάδων θα είναι ένα πραγματικά μεγάλο βήμα, ανοίγοντας το δρόμο για τις αντιστάσεις στις 800 – 810 μονάδες (πριν από αυτά τα επίπεδα υπάρχουν κάπως ισχυρές αντιστάσεις στις 770 μονάδες), όπου θα επαναξιολογηθεί η δυναμική που έχει η αγορά.  

 

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσες θα είναι οι επόμενες συνεδριάσεις κυρίως για τις τραπεζικές μετοχές, οι οποίες έχουν πρωταγωνιστήσει στην τελευταία αντίδραση της αγοράς, σε ένα βαθμό κάτι φυσιολογικό δεδομένης της πτώσης η οποία είχε καταγραφεί στους τραπεζικούς τίτλους από τα μέσα του καλοκαιριού (περίπου 50% από τα μέσα Ιουλίου). Και εδώ λοιπόν και όσον αφορά τον τραπεζικό δείκτη, τα μηνύματα από την τελευταία άνοδο είναι πολύ ενθαρρυντικά.  Ο στόχος πλέον για τον τραπεζικό δείκτη είναι η παραμονή του τραπεζικού δείκτη υψηλότερα των 740 – 750 μονάδων (κλείσιμο Παρασκευής 774,64 μονάδες, +4,75%).  Μια τέτοια παραμονή θα είναι ένα μεγάλο βήμα, τουλάχιστον για τη βελτίωση της βραχυπρόθεσμης τάσης. Μάλιστα θα λέγαμε ότι με βάση αυτήν την παραμονή, ο δείκτης είναι ικανός να οδηγήσει το δείκτη αισθητά υψηλότερα, με την αντίδραση από τα χαμηλά των 610 – 620 μονάδων (πολύ ισχυρές στηρίξεις) να συνεχίζεται και με επόμενο στόχο τις πολύ ισχυρές αντιστάσεις στα επίπεδα των 815 – 825 μονάδων. Ακόμη υψηλότερα, πολύ μεγάλης σημασίας είναι οι αντιστάσεις στα επίπεδα των 870 – 890 μονάδων!!!!

 

ΓΔ

 

 

Τραπεζικός Δείκτης

 

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!!!!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....