Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

 

Ο Κυνηγός

Η "παραχρηματιστηριακή" και όχι μόνο στήλη του GFF

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

Καλό νέο ότι όλοι είναι απαισιόδοξοι ..

00:01 - 05/01/17

 

 
 

Υπάρχει κάτι το οποίο μας έχει κάνει εντύπωση τις πρώτες ημέρες του χρόνου. Η απίστευτη μαυρίλα η οποία υπάρχει παντού. Είναι εντυπωσιακό ότι σχεδόν όλοι εμφανίζονται εξαιρετικά απογοητευμένοι και μιλάνε για τις χειρότερες ημέρες που έρχονται, τόσο στη χώρα όσο και το ελληνικό χρηματιστήριο.

Φυσικά και κατανοούμε την πίεση που υπάρχει σε όλον τον κόσμο, λόγω της οικονομικής στενότητας (πιστέψτε μας βρισκόμαστε στην ίδια κατάσταση). Και φυσικά θεωρούμε πιθανό το κακό σενάριο για την ελληνική οικονομία (ειδικά με τα μυαλά που έχουμε). Εντούτοις στα πλαίσια της αγαπημένης μας «Contrarian theory» …… θα τολμούσαμε να πούμε ότι όλη αυτή η μαυρίλα μπορεί και να είναι ένα θετικό νέο, τουλάχιστον για τη βραχυπρόθεσμη - μεσοπρόθεσμη πορεία του ελληνικού χρηματιστηρίου.  

Και λέμε τώρα εμείς. Αν μέσα σε όλη αυτή τη μαυρίλα που υπάρχει, δούμε κατά τις επόμενες ημέρες – εβδομάδες κανένα ράλι …. μην ξαφνιαστούμε …. Γενικά αν τα πράγματα πάνε καλύτερα κατά το 2018 μην ξαφνιαστούμε (αρχές του χρόνου είναι οι ευχές επιτρέπονται). 

Όπως λέει ο κανόνας, όταν η πλειοψηφία τα βλέπει μαύρα, τα πράγματα πηγαίνουν καλύτερα και το αντίθετο.

Και θυμίζουμε κάτι ενδιαφέρον. Από το καλοκαίρι του 2012 και μέχρι το Α΄τρίμηνο του 2014 όλοι μιλούσαν για την καταστροφή που έρχεται … και η αγορά βρέθηκε από τις περίπου 500 μονάδες το Μάρτιο του 2014, στα υψηλά των 1.380 μονάδων!! Και μόλις όλοι στο πρώτο τρίμηνο του 2014 έγιναν αισιόδοξοι ξεκίνησε η κατάρρευση των τιμών και μέσα σε περίπου 1,5 χρόνο βρεθήκαμε στα χαμηλά των 430 μονάδων !!!!

ΥΓ: Επαναλαμβάνουμε βέβαια ότι σε καμία περίπτωση τα παραπάνω δε σημαίνουν ότι τα πράγματα στη χώρα είναι καλά.

 

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!!!!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....