Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

 

Ο Κυνηγός

Η "παραχρηματιστηριακή" και όχι μόνο στήλη του GFF

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

Σίγουρα πιο νευρική χρονιά (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τα πράγματα θα πάνε άσχημα)

00:01 - 05/01/18

 

 

Με το χρηματιστήριο να έχει ξεκινήσει με το δεξί και το ΓΔ και τον τραπεζικό δείκτη να καταγράφουν άνοδο 2,92% και 4,62% αντίστοιχα στις 3 πρώτες συνεδριάσεις του 2018, θα κάνουμε μια εκτίμηση για τη νέα χρονιά. Σε καμία περίπτωση δε λέμε ότι τα πράγματα θα πάνε άσχημα. Ωστόσο είμαστε σχεδόν βέβαιοι ότι το 2018 θα είναι αρκετά πιο νευρικό από το 2017.

 

Και θα είναι νευρικό για δύο βασικούς λόγους. Πρώτων λόγω πιθανής μεγαλύτερης νευρικότητας στις διεθνείς αγορές, διευκρινίζοντας πάντως ούτε εδώ λέμε πως θα έλθει η συντέλεια του κόσμου. Ωστόσο σίγουρα θα υπάρξουν περίοδοι με μεγάλες διορθώσεις, κάτι το οποίο δεν είδαμε το 2017.

 

Δεύτερο και πέραν όμως των διεθνών εξελίξεων, είναι σίγουρα ότι και στο εσωτερικό της χώρας, η νέα χρονιά θα είναι αρκετά πιο νευρική από την προηγούμενη. Το 2018 θα είναι μια χρονιά που μπορεί να τα έχει όλα. Από εξόδους στις αγορές (ήδη θα έχουμε την πρώτη του 2018 τις προσεχείς 2 εβδομάδες), αλλά και άλλα γεγονότα, με αποκορύφωμα την έξοδο από το τρέχον πρόγραμμα, αλλά και μια συμφωνία με τους δανειστές για τη ρύθμιση στο χρέος. Και φυσικά είναι εξαιρετικά πιθανόν τους ερχόμενους μήνες και πιθανόν το φθινόπωρο να έχουμε και εθνικές εκλογές.

 

Επαναλαμβάνουμε πως δε λέμε πως η χρονιά θα είναι άσχημη. Προσωπικά παραμένουμε αρκετά αισιόδοξοι και πιστεύουμε πως το χρηματιστήριο θα έχει μια ακόμη καλή χρονιά, πιθανόν και καλύτερη από το 2017. Ωστόσο είναι βέβαιο ότι το 2018 θα έχει πολύ μεγαλύτερη μεταβλητότητα ….

 

Ότι καλύτερο λοιπόν για τη νέα χρόνια. Προσωπικά εμείς παραμένουμε εδώ και καιρό αισιόδοξοι πως η χώρα έχει δει τα χειρότερα και σταδιακά η κατάσταση θα βελτιώνεται όλο και πιο πολύ (αν και όπως αρκετές φορές έχουμε γράψει η μιζέρια κατά μέσο όρο θα «στοιχειώνει» τον ελληνικό λαό για πάρα πολλά χρόνια).

 

Ας μην κάνουμε λοιπόν ως χώρα τις γνωστές ηλιθιότητες (πιστεύουμε πως αυτή τη φορά δε θα τις κάνουμε) και τα πράγματα θα πάνε καλύτερα, τουλάχιστον όσον αφορά την εγχώρια ειδησεογραφία. Και μπορεί να πάνε τόσο καλά που να μας εκπλήσσουν, απόδειξη του ότι αν σαν χώρα είχαμε μυαλό και δεν είχαμε υιοθετήσει την ηλίθια αντιμνημονιακή πολιτική, σήμερα τα πράγματα στη χώρα θα ήταν πολύ καλύτερα και ήδη αυτά που συζητάμε σήμερα θα είχανε γίνει από το 2015, χωρίς μάλιστα να γίνει και τόσο μεγάλη ζημία στη χώρα και ειδικά στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα.  

 

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!!!!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....