Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

 

Ο Κυνηγός

Η "παραχρηματιστηριακή" και όχι μόνο στήλη του GFF

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

Με αυξημένη νευρικότητα λόγω διεθνών αγορών, ο τραπεζικός δείκτης προσπαθεί για το μεγάλο βήμα

00:01 - 05/02/18

 

 

Σε μια συνεδρίαση και γενικά  μια εβδομάδα που αναμένεται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον μετά την πτώση της Παρασκευής στις διεθνείς αγορές και κυρίως τη Wall Street (η χειρότερη εβδομάδα από το 2016), δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η νευρικότητα θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό της σημερινής συνεδρίασης στο Χ.Α.. Και φυσικά το μεγάλο ερώτημα είναι αν το ελληνικό χρηματιστήριο μπορεί να ξεπεράσει αυτά τα εισαγόμενα προβλήματα, αν και κακά τα ψέματα αυτό εξαρτάται από την έκταση που θα λάβει αυτή η διόρθωση των ξένων δεικτών.

Προσωπικά πιστεύουμε πως αν η πτώση είναι σχετικά ελεγχόμενη, το ελληνικό χρηματιστήριο έχει την ικανότητα να αγνοήσει τα όποια προβλήματα και να βρεθεί υψηλότερα, διασπώντας τις ισχυρές αντιστάσεις στις 900 – 910 μονάδες και κάπως έτσι να ανοίξει ο δρόμος για μια κίνηση σε επίπεδα υψηλότερα των 1.000 μονάδων.

Τώρα στο σενάριο που η διόρθωση στις διεθνείς αγορές λάβει πολύ μεγαλύτερες διαστάσεις, όλα τα σενάρια ανάμεσα στα οποία και το κακό είναι πιθανά για το Χ.Α.

 

Τραπεζικός Δείκτης

Ειδική αναφορά θα κάνουμε σε αυτό το σημείο στον τραπεζικό δείκτη, με τις τραπεζικές μετοχές μέχρι νεοτέρας να βρίσκονται σε θετικό trend, αν και όπως όλοι καταλαβαίνουμε σήμερα και γενικά τις επόμενες ημέρες η νευρικότητα (λόγω των διεθνών αγορών) θα χτυπήσει κόκκινο.

Στα του τραπεζικού δείκτη λοιπόν, η εικόνα είναι πλήρως θετική με το μεγάλο ζητούμενο να είναι η παραμονή του δείκτη υψηλότερα των 940 – 950 μονάδων (κλείσιμο Παρασκευής στις 992,66 μονάδες, +0,10%). Θυμίζουμε πως με βάση αυτήν την παραμονή, θα ανοίξει ο δρόμος για μια κίνηση προς αισθητά υψηλότερα επίπεδα, με τους επόμενους στόχους να είναι οι αντιστάσεις στα επίπεδα των 1.080 και των 1.140 μονάδων (δηλαδή τα υψηλά του καλοκαιριού – περιθώρια περαιτέρω ανόδου περίπου 10 με 15%). Και φυσικά μια τέτοια άνοδος θα συνδυαστεί με μια περαιτέρω άνοδο της αγοράς, με τον επόμενο μέσο – μακροπρόθεσμο στόχο του ΓΔ να είναι η διάσπαση των αντιστάσεων στα επίπεδα των 900 - 910 μονάδων. 

Και επαναλαμβάνουμε πως θεωρούμε το θετικό σενάριο πιθανότερο, εφόσον η τελευταία φυσιολογική διόρθωση των διεθνών αγορών (στα πλαίσια ενός profit taking) δε λάβει εντυπωσιακές διαστάσεις.

 

Τραπεζικός Δείκτης

 

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!!!!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....