Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

 

Ο Κυνηγός

Η "παραχρηματιστηριακή" και όχι μόνο στήλη του GFF

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

Ας θυμηθούμε τις ισχυρές στηρίξεις

00:01 - 05/03/18

 

 

Αν και όπως συνεχώς γράφαμε περιμέναμε τα τελευταία προβλήματα της αγοράς, ωστόσο και όπως πάντα συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, η ανησυχία αυξάνεται μήπως η τελευταία διόρθωση λάβει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις και η κατάσταση στο ελληνικό χρηματιστήριο αρχίσει να περιπλέκεται. Και αυτή η ανησυχία γίνεται ακόμα μεγαλύτερη λόγω του εξαιρετικά αρνητικού κλίματος των διεθνών αγορών, μια αρνητική εικόνα η οποία κανείς δεν ξέρει πως μπορεί να εξελιχθεί.

Και κάπως έτσι η προσοχή στρέφεται στις επόμενες στηρίξεις, οι οποίες δεν θα πρέπει να χαθούμε αφού τότε θα ήμασταν αναγκασμένοι να μιλήσουμε για επιδείνωσης της θετικής μακροπρόθεσμης τάσης.

Δε θα ξεκινήσουμε με τον ΓΔ, αλλά με τον FTSE 25, με το δείκτη να κλείνει την Παρασκευή στις 2.069,91 μονάδες (-2,00%) και τη διαγραμματική εικόνα να έχει επιδεινωθεί σημαντικά. Και αν υπάρχει ένα ζητούμενο για το προσεχές διάστημα αυτό είναι να μη χάσει ο δείκτης τις πολύ ισχυρές στηρίξεις στα τρέχοντα επίπεδα των 2.060  - 2.065 μονάδων ή στη χειρότερη τις πραγματικά πολύ ισχυρές μακροπρόθεσμες στηρίξεις στα επίπεδα των 2.045 – 2.055 μονάδων. Και αυτές οι στηρίξεις δε θα πρέπει να χαθούν αφού τότε υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να μιλήσουμε για ουσιαστική επιδείνωση της συνολικής τάσης της αγοράς. Και τι σημαίνει αυτό για τον ΓΔ; Ότι θα κινδυνεύσουν να χαθούν οι πολύ ισχυρές στηρίξεις του ΓΔ στα επίπεδα των 790 – 800 μονάδων (κλείσιμο Παρασκευής οι 813,09 μονάδες, -2,16%), κάτι το οποίο θα οδηγούσε σε ακόμη μεγαλύτερη επιδείνωση της τάσης της αγοράς.

FTSE 25

ΓΔ

Ειδική αναφορά θα πρέπει να γίνει στον τραπεζικό δείκτη, σε σχέση με τα όσα είχαμε γράψει τον τελευταίο καιρό. Μετά λοιπόν τη νέα μεγάλη πτώση της Παρασκευής (874,89 μονάδες, -2,63%), υπάρχει ανάγκη άμεσης αντίδρασης και επιστροφής υψηλότερα των 890 – 900 μονάδων (επίπεδα μεγάλης τεχνικής σημασίας). Και αυτό γιατί δε διαφορετική περίπτωση υπάρχει κίνδυνος πτώσης τουλάχιστον μέχρι τις ισχυρές στηρίξεις στα επίπεδα των 820 μονάδων (δηλαδή περαιτέρω πτώση 6%). Και λέμε τουλάχιστον, γιατί με δεδομένη την επιβάρυνση που υπάρχει όσο ο δείκτης μένει χαμηλότερα των 890 – 900 μονάδων, δεν αποκλείεται να χαθούν και οι ισχυρές στηρίξεις στα επίπεδα των 820 μονάδων και να έχουμε νέο κύκλο πτώσης μέχρι τις ισχυρές στηρίξεις στα επίπεδα των 740 – 760 μονάδων (δηλαδή περιθώρια πτώσης περίπου 14-15%, με ότι αυτό σημαίνει για την αγορά συνολικά).

Τραπεζικός Δείκτης

 

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!!!!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....